Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nerwowe matki, żony

Polecane posty

Gość gość

bierzecie coś na uspokojenie? jak sobie radzicie z "nerwami"? ja jestem osoba bardzo nerwową i ostatnio mi zasugerowano by wybrać się do lekarza po jakieś leki uspokajające i sama nie wiem czy się zdecydować

Gość gość
czym się twoja nerwowość objawia? bijesz dziecko, meza ? wyklinasz, rzucasz przedmiotami, jesteś agresywna?

Gość gość
często krzyczę, miotam się dookoła szukam rzeczy które mi giną spod ręki, nie wyrabiam się z ogarnięciem pracy i domu, dużo krzyczę, przeklinam... na dzieci sporo krzyczę it o jest główny powód..

Gość gość
zacznij brać magnez, podobno picie melisy na noc tez pomaga. A magnez jest super, wiele razy brałam, polecam slowmag b 6

Gość gość
to ja mam tak samo, dre się czasami i walne czyms o sciane, na szczęście nie bije dzieci , ale moje nerwy dają się wyczuć

Gość gość
ja już melisę itp.. brałam, jak to mój mąż mówi ja potrzebuję czegoś większego kalibru :D nie jestem przekonana czy to coś cokolwiek zmieni, zwłaszcza że nie mogę sobie pozwolić na zupełnie otępienie bo i jeżdżę autem i mam dzieci i muszę być "do życia"

Gość gość
Ja jestem bardzo nerwowa, ale jak jestem zdenerwowana to po prostu mamroczę sobie coś pod nosem i tyle.

Gość gość
Ja też mam ten problem. Stresująca praca, potem wyżywam się na mężu i dziecku. Od jakiegoś czasu wspomagam się neopersen forte w pracy i jest poprawa :)

Gość nerwowakobieta123
Temat w sam raz dla mnie. Jestem strasznie nerwowa. Czesto sie zloszcze i pokrzykuje. Nigdy nikogo nie uderzylam ale na dziecko i meza zdarza mi sie krzyczec. Wszystko robie w pospiec*****estem pedantka, lubie czystosc w domu i non stop sprzatam bo wydaje mi sie ze caly czas jest syf. Prace mam wymagajaca wiec to tez wplywa na moje nerwy. Po pracy wiecznie w biegu bo to zakupy, spacer z dzieckiem, obiad, sprzatanie i tak non stop. Wiem ze to przez moje podejscie , przez chec bycia idealna ale jakim koosztem.

Gość gość
Gościu powyżej, mam identycznie:) Też jestem taką pedantką, w domu 2-letnie bliźniaki+ praca zawodowa. Oj, ileż to razy obiecywałam sobie, że nie będę wrzeszczeć na dzieci? Wszyscy mówią, żebym wrzuciła na luz z porządkami i obiadkami, ale..... nie potrafię. Jak mam wkoło burdel, to dopiero wtedy włącza mi się nerw! Zawsze chcę ogarnąć dom jak najszybciej z rana, żeby potem mieć już czas tylko dla dzieci, ale jak dają mi w tyłek, albo się biją, albo łażą za mną i jęczą, to się nie da, po prostu się nie da. Podziwiam takie cierpliwe matki. Podziwiam również te, które są w stanie normalnie funkcjonować w bałaganie. Ja nie umiem:(

Gość gość
bo to praca zawodowa zawsze wpłaywa na nerwy

Gość gość
A ja uważam, że nie pracując byłabym tak samo nerwowa i dodatkowo sfrustrowana siedzeniem w tym kieracie dzień w dzień, a kiedy pracuję, to mam odskocznie, tym bardziej, że lubię swoją pracę i cały zespół:)

Gość gość
Bralam magnez i wit. C, moje samopoczucie jednak nie uleglo zmianie, zwlaszcza uczucie zmeczenia.