Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćona

PALENIE.

Polecane posty

Gość gośćona

Kochani, mam 18 lat palę 2lata.. po dwie paczki. próbowalam kilka sposob na rzucenie palenia,ale mi to nie wychodzi!!! znacie coś? doradzcie mi? jak RZUCIĆ PALENIE?!

Gość Olancia 808080
Też paliłam 2lata i miałam 18lat:) rzuciłam rok temu:) od roku nie pale ani jednego bucha:) żeby rzucić samemu to musisz zamiast paczki fajek kup sobie dużo przeróżnych rzeczy które uwielbiasz słodycze,chipsy,orzeszki solone ziemne,lody,pepsi,alkohol itp wszystko byle by tylko przetrwać na tym pierwsze dwa tygodnie rzucania..papierosów pozbac się jeśli masz to wyrzuc ,połam ! Wtedy nie będziesz mogła ich wyciągnąć i zapalić gdy będzie kusiło..przez te dwa tygodnie jedź wszystko to co uwielbiasz,rób to co uwielbiasz byle by nie palić..jeśli cie zacznie ssać to pij wodę tyle wody aż będziesz miała dosyć żebyś była pełna to wtedy tak nie będzie ssać:) powiem tak jak wytrzymasz pierwsze dwa tygodnie to później będzie już z górki..bo będziesz miała motywację że twój organizm już oczyszcza się i szkoda będzie go zaśmiecać tak sobie myśl..jeśli będziesz miała ataki płaczu,agresji lub bezsenność to tabletki na uspokojenie sobie kup persen i zażywaj po jakimś czasie to wszystko się ureguluje i coraz mniej będziesz odczuwała potrzebę palenia..organizm pomału będzie się odzwyczajać od potrzeby nikotyny..po trzech miesiącach czujesz się już dużo lepiej znika świszczacy oddech robi się człowiekowi tak fajnie lekko..wraca energia:) jeśli palisz bo masz problemy emocjonalne to fajnie by ci pomógł lek antydepresyjny bo likwiduje stany depresyjne i nerwowość..sama go biorę i nie mam potrzeby palenia wogóle bo czuje się taka mega spokojna:) .

Gość gość
Ale czemu chcesz rzucić palenie ?

Gość gość
nie pal, to najprostszy sposób

Gość gość
Pal.przeciez to taaaakie coool :)

Gość zrywaj plon
Najlepiej nie rzucaj palenia jezeli już zaczęłaś, ogranicz się jedynie do jednej paczki na 24h. w ten sposób unikniesz degredacji płuc. Palenie w niczym ci nie zaszkodzi, to że powoduje raka to kłamstwo. Wszyscy lekarze palą bo wiedzą że w ten sposób chronią się przed wieloma chorobami. Tytoń ma działanie hamujące powstawania ognisk zapalnych w organiźmie. Nie każdy może rzucić palenie bo nasze ciało nie może bez niego normalnie funkcjonować, a nie jak podają inni że jest to nałóg. Niektórzy nie czują wcale pociągu do palenia i ich wręcz to obrzydza, takim naprawdę nie jest potrzebne palenie gdyż ich organizm wytwarza potrzebne przeciwciała do prawidłowego funkcjonowania. Nie można jednak przesadzać z nadmiarem palenia gdyż jest szkodliwe tak samo jak nadmierne spożywanie białka, cukrów czy tłuszczu.

Gość gość
Pal ile wlezie, i tak nie rzucisz. Palacze to słabi ludzie sa

Gość gość
zrywaj plon , gdzie tak jest napisane ?

Gość gość
"Palenie w niczym ci nie zaszkodzi, to że powoduje raka to kłamstwo." to musi być prawda,skoro ktoś to w internecie napisał pal, najwyżej uwolnisz świat od kolejnej cipowatej osoby bez charakteru to miłe, że słabe jednostki jak tacy narkomani czy grubasy sami się eliminują

Gość gość
jak ćpuny, alkoholicy, puszczalskie i k****arze, nie można na nich polegać, nałóg jest dla nich najważniejszy, ważniejszy nie tylko od partnera, ale nawet od dzieci, one mogą być głodne i obszarpane, ale papieroski muszą być, przy dwójce rodziców palących to wydatek za który by pękły od żarcia :P

Gość zrywaj plon
rzadko znajdziesz strony w internecie jakie ma prawdziwy wpływ palenie na zdrowie człowieka. Takie strony są prawie natychmiast usuwane. Zwykły plaster wędliny ma w sobie więcej chemii i fosforanów niż cały papieros. Jedyna część w która negatywnie wpływa na nas to chemicznie wyprodukowany filtr dołączony do każdego papierosa.

Gość gość
Cos w tym jest co plon pisze , bardzo chorowałam jak nie paliłam .Teraz jak palę mniej choruje

Gość gość
coś w tym musi być skoro martwi w ogóle nie choruja kill urself fag