Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlunka

PIWO codziennie czy to normalne

Polecane posty

Gość marlunka

Mój narzeczony codziennie wypija po pracy piwo. Czy mam się niepokoić? Czy to normalne w ramach relaksu po pracy?

Gość NIE DZWIEDZ POLARNY
25 g alkoholu etylowego?

Gość marlunka
piwo albo dwa więc dawka wzrasta

Gość gość
Nie, to nie jest normalne... teraz jedno lub dwa piwka, za rok będą cztery, itd... Mając kobietę u boku można się relaksować w inny sposób ;)

Gość gość
kobiete u boku...a czy to normalne? za rok beda cztery itd... dziwny tok myslenia moim zdaniem to normalne i nie ma sie czym martwic.

Ja tam piwko pije prawie codziennie, ale dopiero jak córkę położę spać. Nie jest to nic złego, bo czasami po prostu nie mam ochoty i nie pije. Jeśli pije bo musi (nie wytrzyma bez browarka) to moze byc problem, bo jak inni piszą zacznie sie to zwiększać. Wszystko z umiarem i bedzie git :)

Gość gość
Jak bylam młodsza miałam chłopaka,która pił piwo,bo chciało my się pic(piwo,nie wodę) Dzisiaj, prawie 10 lat później ja mam rodzinę,a on nadal wolny czas spedza na piciu u imprezowaniu.

Gość gość
Każdy alkoholik tak zaczyna :) to że wypije piwko 2-3 razy w tygodniu po pracy to nie problem, ale skoro musi to robić codziennie, to to już objaw początków alkoholizmu. Teraz dla relaksu wystarczą mu 2 piwka, za miesiąc będą 3, potem 4... poza tym relaksować się można w inny sposób. Tylko ktoś kto robi podobnie będzie uważał to za normalne.

Gość gość
Nie, to nie jest normalne... w swoim otoczeniu nie znam nikogo kto by pił codziennie piwko lub dwa, w weekendy owszem się zdarza, ale tylko w weekendy i to też nie w każdy.

Gość gość
mój mąż też codziennie pije piwo/ dwa. Pracuje przez 12h i nie widzę w tym nic złego, by wieczorem mógł sobie chwile odsapnąć przed kompem z zimnym piwem. Zwłaszcza, że jak trzeba, bez problemu może sobie odmówić, jest szczupły, badania ma w porządku, mogę na niego liczyć jeśli trzeba mi coś pomóc. Bez przesady.

Gość gość
Ja w ramach relaksu po pracy idę na siłownię lub na długi spacer z dziewczyną i naszym psem.

Gość gość
no to powodzenia, jeśli jak mój mąż wychodzisz po 7, wracasz głodny o 20, jesz i o 20:30 wychodzisz jeszcze na siłkę, by wrócić o 22:30, wziąć prysznic i iść spać. Ani to normalne, ani zdrowe dla związku.

Gość gość
TAK< masz sie niepokoic!!!!!!!

Gość gość
Według biegłych Komisji do Spraw Leczenia Uzależnień: Jedno piwo w tygodniu jest ok. Jedno dziennie...delikwent do leczenia.

Gość gość
Tak się składa, że ja wychodzę po 6 i wracam o 19 najczęściej, do tego pracuję fizycznie, siłownię mam 3 razy w tygodniu (1h), prysznic mam na siłowni, do tego jeszcze (15-20 minut) sauny, to żaden problem zorganizować sobie tak czas, aby wszyscy byli zadowoleni, dziewczyna nie narzeka, też chodzi na siłownię. Lepiej już wyjść sobie na spacer niż siedzieć z piwskiem przed kompem czy tv, ale każdy robi co lubi... mnie akurat relaksuje wysiłek fizyczny, choć mam go po dostatkiem w pracy.

Gość marlunka
Dodam jeszcze, że jak nie wypije to jest bardzo drażliwy, wiec z dwojga złego lecę po te browary, na szczęście nie są drogie...

Gość gość
ja to się ograniczam do weekendów, żeby dozować sobie to szczęściem zwane piwem. Perła lub ich parę w sobote wieczór musi być