Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

a po co pracować w ciąży jak zwolnienie płatne 100%??

Polecane posty

Gość gość
ja pracowałam do końca ciąży, fakt faktem mam niemeczącą prace bo w biurze projektowym...gdybym była bardziej uparta to maleństwo pewnie urodziło by się podczas konferencji ale na szczęście szef dwa dni wcześniej wygonił mnie do domu :):) i jestem z tego dumna, nasiedzę się jeszcze w domu. Lubie pracować i sprawia mi to większa przyjemność niż siedzenia na kanapie, ale co kto lubi...

Gość gość
niektórych stanowisk nie da się zlikwidować :))))

Gość gość
Mój brat na miesiąc zlikwidował ważne stanowisto w swojej firmie tylko po to by utrzeć nosa lasce, która się zatrudniła wiedząc, że jest w ciąży po czym natuchmiast przyniosła zwolnienie. Jeszcze miała czelność przysłać do firmy kartki z Dominikany i Madery :P

Gość gość
ja poszłam na zwolnienie już w 4 czy 5tc. Siedziałam na l4 do końca. Dlaczego? Głównie dlatego, że i tak muszę pracować do 67r.ż, więc 9 m-cy zwolnienia to jest jak kropla w morzu. Przynajmniej sobie wypoczęłam, połaziłam po sklepach, miałam czas na basen, gimnastykę dla ciężarnych i wreszcie w spokoju mogłam poczytać ksiazki. Wali mnie co pieprzą zazdrośnice ;) w tym okresie chciałam się czuć jak księzniczka i robić to co MI sie podoba a nie komuś ;)

Gość A widzisz
A ja poszlam na zwolnienie dopiero w 34 tc, czyli na 8 i 9 miesiac i w spokoju sobie wszystko w domu na przjecie dziecka porobilam. Na basen i gimnastyke mialam czas po pracy, zzreszta tak jak przed ciaza. Wrocilam do pracy tez stosunkowo szybko 7.5 miesiaca po porodzie, tak jak wczesniej ustalilam w firmie, bez kombinowania i oszukiwania. W zamian za normalne profesjonalne zachowanie, zgodnie z wczesniejszym planem dostalam awans. Oplaca sie byc profesjonalista. Nawet jesli zachodzi sie w nieplanowana ciaze.

Gość gość
za sztuczne likwidowanie stanowiska można pójść do sądu pracy i się wygra sprawę, wiem bo tak zrobiłam :)

Gość gość
Jakie sztuczne? Skoro nie ma cie przez rok i 8 miesiecy to po powrocie twoje stanowisko raczej juz nie jest potrzebne. Mnie tez pracownica pozwala do sadu. Zgadnij kto sprawe wygral.

Gość gość
jeśli likwidujesz stanowisko na miesiąc a po miesiącu tworzysz to samo to jest to sztuczna likwidacja stanowiska :)

Gość gość
Nie jest to latwe ale dla chcacego nic trudnego.