Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szwagierka zrobila dziecku zdjecia i wrzucila na fb bez naszej zgody

Polecane posty

Gość gość

Szwagierka porobila naszej malej zdjecia i powrzucala na swoj profil na fb choc nie wyrazlilismy na to zgody. Nie chce tych zdjec usunac co robic w tej sytuacji?

Gość gość
podaj ją do sądu

Gość gość
Zglosic naduzycie

Gość gość
faktycznie to trochę nie fair , ale może nie ma co robić z tego afery , Na przyszłość poinformuj szwagierkę , że nie życzysz sobie takich sytuacji. Tak na usprawiedliwienie szwagierki dodam tylko , że pewnie cieszy się , że jest ciocią pięknego dzidziusia , i chciała się tym podzielić z innymi :-D

Gość gość
Szwagierka cala ciaze sie nie odzywala do nas bo byla obrazona ze jestem w ciazy, nagadywala na nas do tesciowej. Jak mala sie urodzila nie przyszla odwiedzic ni nic. Potem przyjechala z tesciowa i chciala malej zdj komorka robic sie nie zgodzilam bo dostala od nas zdj malej w ladnej ramce jak reszta rodziny i starczy. Widac musiala porobic zdj jak poszlam do lazienki na chwile. Jestesmy wkurzeni bo uwazamy ze fb to nie miejsce na dodawanie zdj naszego dziecka.

Gość gość
Nie ma co usprawiedliwiać szwagierki. Skoro mimo próśb nie usunęła zdjęcia to zgłoście nadużycie na FB.

Gość gość
Zglos do adminow naduzycie

Możesz wystąpić do sądu z powództwem z art. 81 w zw. z art 78 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Możesz domagać się zaniechania publikacji wizerunku dziecka a także ew. odszkodowania.

Gość gość
Mi się wydaje że ona porobiła być może jej zdaniem nie za piękne zdjęcia i specjalnie je wrzuciła w sieć, bo raczej nie chodzi o miłość i zachwyt nad dzieckiem skoro macie takie relacje. Jesteście rodzicami- i wy decydujecie o tym czy zdjęcia dziecka gdzieś wrzucacie a jak się nie posłucha postrasz sądem.

Gość gość
Prosze. Bardzo skutecznie to dziala :) Link do bezpoisredniego zgloszenia kradziezy praw autorskich. FB usunie zdjecie. www.facebook.com/help/www/403454656357595

Gość gość
mi podobnie zrobiła koleżanka :O przyjechała z fagasem zrobili sobie zdjęcie z moją malutką córunia i jeb na fb bez pytania bez niczego :O ogólnie w******o mnie że kto przychodził w odwiedziny to zdjęcie z dzieckiem sobie robił :O