Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i dlaaczego

zostajecie w ofe czy zus?

Polecane posty

Gość i dlaaczego

??

Gość gość
W ofe,nie pomoge tym zlodziejom zalatac dziury budzetowej

Gość Panienka z okienka 38
ofe , powód jak wyżej, tusku uważaj :(

Gość gość
żadna mądra się nie wypowie? jak pytanie o kupę to milion odpowiedzi, a jak o poważne sprawy o ktorych trzeba mieć pojęcie to cisza?

Chyba ofe, chociaż tak mało % tam trafia... Teoretycznie dla zróżnicowania miejsca odprowadzania składek. Choć tak naprawdę w emeryturę mało wierzę.

Gość gygygygygyg
ofe - bo jest szansa, ze coś wypracują i tam są realne aktywa w zusie jednego dnia moja kasa wpływa a drugiego dnia wypływa, na rachunku zusowskim są tylko zapisy księgowe

Gość gość
Ja chyba tez zostanę w ofe. Jeżeli zus się zawali (co jest bardzo prawdopodobne), to zostanie przynajmniej drugi filar. Choć te składki są tam tak symboliczne, że raczej niewiele to zmieni. jest jednak jeszcze druga strona medalu - rynek papierów wartościowych nakręcany jest głównie przez ofe. Jeżeli nagle duża część środków zniknie z tego rynku, to ceny papierów polecą na łeb na szyję i spadnie również wartość naszych środków w ofe. I tak źle i tak niedobrze. Wybór między dżuma a cholerą, jak to zwykle w naszym kraju. :(

Gość gość
z tego co wiem, to nie ma to znaczenia...gdzie... tam lipa i tu... nawet facet z ofe mi mówił że oni też pewnie kiedyś upadną...i najlepiej samemu oszczędzać...

Witam! Zapewne dla wielu osób to trudny wybór. Mamy wybór: zostać w 100% w państwowym ZUS-u czy też mieć alternatywę na częściową emeryturę z OFE? Myślę, że artykuł na stronie internetowej Mfind rozjaśni tę kwestię: mfind.pl/ekspert-radzi/zus-czy-ofe-wybrac-da-wyzsza-emeryture Pozdrawiam Kamil Świderski - Mfind