Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jaki sposób wprowadzić gluten

Polecane posty

Gość gość

Mój syn za 2 tygodnie będzie miał 6 miesięcy. W jaki sposób wprowadzić gluten ? Proszę napisać czarno na białym. Dziękuję

Gość gość
zaczijmy od pytania, po co chcesz wprowadzac dzieciu produkty glutenowe?

Gość gość
Dużo się mówi , żeby wprowadzać dziecku gluten jak będzie miało 6 miesięcy karmione mm dlatego pytam w jaki sposób to zrobić ?

Gość gość
Gluten jest niezdrowy, nie rozumiem dlaczego chcesz truć dziecko - bo taki jest schemat żywienia? nabawi się alergii pokarmowej albo cieknącego jelita i będziesz się za to do końca zycia obwiniać.

Gość gość
W takim razie unikać wszystkich produktów glutenowych ?

Gość gość
duzo sie mowi, ze o tym, jak dzieci coraz to czesciej maja alergie, azs, problemy z wyproznianiem, sa nerwowe, jelitowe... poza tym coraz wiecej mowi sie w koncu o szkodliwosci glutenu, dlatego warto samemu dokszatalcic sie w tym temacie. Przeczytaj D/e/t/e/ b/e/z/ p/s/z/e/n/i/c/y/ - D/a/v/i/s/ dostepna na c/h/o/m/i/k/u/j. Nie ma sensu spieszyc sie z wprowadzaniem bezwartosciowego glutenu, a wrecz szkodliwego, skoro mozemy stworzyc pyszne i wartosciowe pozywienie, z warzyw, ziaren ale bezglutenowych, jajek, mieska, owocow. Oczywiscie nie wszystko na raz, tym bardziej nie wszystko nadaje sie dla takiego malucha.

Gość gość
zapytaj swojego pediatry,bo przeciez te pipy Ci nie pomogą, tez za chwile bede wprowadzać, jeszcze nie wiem jak, ale tozrobię :) pozdrawiam

Gość gość
to pisałam ja, tępa pipa z 21:45

Gość gość
Dieta bez pszenicy. Jesli chcesz dowiedziec sie jak komponowac posilki dla dzieci, to proponuje wejsc na f o r u m B/i/o/s/l/o/n/e tam jest dzial rodzina, duzo jest o diecie podczas karmiania dziecka, dodatkowo sa rewelacyjne rady na co powinnas uwazac jak dobierac produkty.

Gość gość
Masz rację zapytam pediatrę.

Gość gość
Napisz dokładnie jak mam wejść na te forum

Gość gość
Kolejna nawiedzona teoria.. Ja pierdziele.. Jesli nie umiesz wprowadzac dobrze glutenu to napewno zrobisz krzywde ale zeby wogole nie podawac?? Sama tez nie jesz? Pewnie nasluchalas sie pseudo polskich gwiazdek i Madonny. Wspolczuje dziecku

Gość gość
wpisujesz w adres w/w/w./b/i/o/s/l/o/n/e/./p/l/ na samej gorze znajduja sie odnosniki do: Portal wiedzy, Forum, itp. Klikasz na forum, dalej rozwijasz sobie blok: rodzice, dzieci, rodzina. Dalej wchodzisz na Karmienie naturalna i Dieta podczas karmienia.

Gość gość
Gluten mozna podawac dzieciom z rozsadkiem i wiedza.

Gość Ela Elcia Elula
ja swojej córce zaczełam wprowadzać gluten po 6 miesiącu. Zakupiłam kasze manne z nestle i dodawałam jedną łyżeczkę dziennie np do mleka :) tak zaleciła mi pani pediatra i tak jest w każdym poradniku żywieniowym

Gość gość
ale tu durne baby siedza....

Gość Ela Elcia Elula
w 7 miesiącu podaje się też pół żółtka kurzego co 2 dzień :)

Gość gość
ludzie doinforujcie sie w koncu co jest szkodliwe a co nie! dla wlasnego dziecka mozna wiele zrobic, a przy dzisiejszym dostepie do informacji to naprawde nie jest trudne.

Gość gość
trzeba byc bezmozgiem aby podawac dziecku kaszke z netle, ktora w skladzie zawiera mleko modyfikowane! :o

Gość Ela Elcia Elula
możesz mi wytłumaczyć co jest złego w tym że ma juz to mleko..??? Pani z mózgiem ponad normę prosze o odpowiedz

Gość gość
chyba kretynki za duzo czasu macie zeby tu siedziec i sie nad takimi bzdetami zastanawiac

Gość gość
uwazasz, ze ten bialy proszek ktory zawiera sztuczne witaminki, sztuczne dodatki, i cale jest sztuczne moze w jakis sposob dorownywac prawdziwemu mleku matki, ktore zawiera przeciwciala chroniace dziecko? ja rozumiem kiedy dziecko jest sierota, badz kobieta jest w podbrankowej sytuacji i naprawde nie ma juz wyjscia.. jednak owczesne kobiety karmia mlekiem modyfikowanym dla wygody i to jest karygodne, a firmy tylko trzepia kase na ludzkiej naiwnosci. jedno jest pewne natury dlugo nie oszukasz i nie powiesz mi ze takie "mleko" jest lepsze od wlasnego. A oto kilka info na temat mleka modyfikowanego: "Dzieci, które są pozbawione żywych przeciwciał znajdujących się w ludzkim mleku, częściej chorują, mają więcej przypadków i są tą cięższe przypadki, infekcji oddechowych i układu pokarmowego, są też częściej i przez dłuższy czas hospitalizowane. Dowody medyczne pokazują, że nie karmienie piersią powoduje u dzieci wzrost ryzyka wystąpienia infekcji ucha, biegunki, śmierci łóżeczkowej (SIDS), otyłości, infekcji dróg oddechowych, cukrzycy, astmy i białaczki dziecięcej. W porównaniu z przedwcześnie urodzonymi dziećmi, które otrzymują mleko matki, te które karmione są mlekiem zastępczym mają późniejszy iloraz inteligencji ( IQ) niższy o 8–15 punktów."

Gość Ela Elcia Elula
a co ma teraz gluten do mm ???

Gość Ela Elcia Elunia
Przepraszam, jestem debilka i dopiero teraz zrozumiałam, że pytałam co złego jest w mm. Sorry ale za dużo ostatnio chleję i szare komórki obumierają mi w zastraszającym tempie.

Gość gość
Niedlugo wg niektorych nawet oddychac nie bedzie mozna powietrzem bo to szkodzi:o

Gość gość
Ja sama w dzieciństwie nie tolerowałam glutenu. Koszmar. Gumy do żucia nie można było zjeść. Żadnego soku, cytrusów. Nie wspomnę już jakim koszmarem było wyjście na urodziny do koleżanki na którym nic nie mogłam zjeść. W wieku 6 lat zmuszona byłam kontrolować co jem. Nie chce tego dla swojego dziecka. Nie wspomnę już o cenach żywności bezglutenowej. Skonsultowałam się lekarzem i zalecił stopniowe wprowadzanie glutenu od 5 m-ca. Do przecieru owocowego lub warzywnego dosypać na łyżeczkę kaszki mączno-ryżowej. Do przeciwniczek mm - za tą łyżeczkę kaszki czuję się jak najgorsza matka pod słońcem. Największą krzywdą dla Twojego dziecka jest taka matka jak Ty. Czy ty robisz coś spontanicznie? Żeby sprawić radość Twojemu dziecku? Czy nigdy nie pójdzie na chuśtawkę, do piaskownicy? Biedne dziecko....

Gość gość
No cóż, moja 60-letnia teściowa zawsze jadła gluten, bo kiedyś nie było produktów bezglutenowych. tymczasem kilka lat temu stwierdzono u niej właśnie alergię na gluten - w jelicie nie miała prawie żadnych kosmków, przez co miała problemy z trawieniem i przyswajaniem witamin, mikroelementów, żelaza itp. W glutenie nie ma nic dobrego, a że pewnych rzeczy się nie je na takiej diecie? Zdrowie chyba ważniejsze?

Gość gość
O Boże! To jak Twoja teściowa zachorowała to ja już nie jem glutenu!! Ja p*****le, co mnie obchodzi Twoja teściowa... Ciekawa jestem jak Twoje dziecko zareaguje na stwierdzenie że nie może zjeść np. lodów bo jest w nich gluten... Powodzenia....

Gość Ela Elcia Elula
jakie chamstwo tutaj jest Ja wiem,że mleko modyfikowane nigdy nie zastąpi mleka matki ale jeżeli jest sytuacja że mleka po pewnym czasie jest coraz mniej to co głodzic dziecko żeby tylko było na piersi... ??!!! Ja przez to że słuchałam pierwszej lekarki która kazala przystawiac przystawiac przystawiac prawie bym dzieciaka zagłodziła ;] bo nie pozwolila dokarmiac sztcznie bo pokarm jest zawsze... dziecko płakało razem ze mną .. walczyłąm tak tydzien a mleka jak było mało tak było... poszłam do innej która stwierdziła,że mleka wiecej nie dostane i koniecznie dac mleko modyfikowane .. dziecko mialo ponad kilo niedowagi co nadrobilo w 2 tygodnie... więc ja mam już serdecznie dość matek które uparcie twierdzą że mleko jest zawsze tylko trzeba przystawiac a mm jest najgorsze... ps. najlepiej nie dawajcie dziecku nawet wody .. mleka... ja j***e...

Gość gość
Ale co ma mm do tematu. Ja rozumiem karmić piersią, sama tak karmię, ale łyżka mm dziecka nie zabije, to nie trucizna. U nas niestety jest nietolerancja mleka krowiego, więc gluten z kaszki bezmlecznej będzie wprowadzany (planuję za jakieś 2 tyg wprowadzać). Takie kaszki ma np. firma Holle. Są bez żadnych dodatków smakowych i bez cukru.