Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podpowiedzcie jak wybrnac z takiej sytuacji z szefem

Polecane posty

Gość gość

pracuje w malej firmie od 10lat w obu ciazach prawie do konca.z szefem dobrze nam sie ukladalo,we wrzesniu konczy mi macierzyski zmieniam miejsce zamieszkania i ustalilismy z szefem ze rozwiazujemy umowe za porozumieniem stron ale.... zachorowalam, leczenie bedzie trwalo ponad pol roku pozniej senatorium nie bede sie rozpisywac glupio mi zaniesc szefowi zwolnienie lekarskie...bedzie dalej musial placic skladki a firma mu pada z drugiej strony jako bezrobotnej nie beda nalezec mi sie zadne swiadczenia...ehhh co robic

Gość gość
Jeśłi jesteś chora to trudno - nie kieruj się tu interesem upadającego pracodawcy, bo składki będzie płacił tylko jakiś czas. Nie wiem ile chcesz chorować, ale w pewnym momencie płaci ZUS.

Gość gość
Firma płaci Ci za 30 dni chorobowego- potem płaci ZUS.

Gość gość
no w sumie tak ale ja bede musiala z tym zwolnieniem dosc daleko jezdzic a nie ma mozliwosci przekazywac do zusu bez stepla pracodawcy..jakos tak mi glupio..sama nie wiem

dokladnie - po 30 dniach placi zus. a jak firma upadnie dalej masz skladki oplacane

Gość gość
Zwolnienie składasz u pracodawcy- możesz nawet listem poleconym i to pracodawca zgłasza do ZUS-u Twoje zwolnienie i on się z Zusem rozlicza. Panimajesz?

Gość gość
Znając życie szef będzie próbował pójść z toba na układ że pierwszej wypłaty na chorobowym ci nie zapłaci a później to już nie szef ci będzie płacił tylko zus . Nie lubie takich osób jak ty wiesz? Też pracowałam ale trzeba znać swoje prawa i przepisy znać a nie lizac d**ę szefowi który c***ewnie pranie mózgu robi a twoja wiedza gdybyś ją miała byłaby dla niego obrazoburczy! Strasznie mnie irytują tacy ludzie!

Gość gość
do pani 21 znam swoje prawa ale tez jestem czlowiekiem szef wiele razy mi pomogl,nigdy nie robil problemow z wczesniejszych wyjsc czy chorob dzieci teraz ja tez nie chce mu robic problemow bo wiem ze ma ciezko

Gość gość
Altruistka :D

Gość ex_debill_konkubina
te 30 dni chorobowego go zbawi? no jesli tak to mu powiedz, że mu oddasz tą kasę w gotówce, a świadczenia potem będziesz miała od zusu

Niezły pomysł. Może weź jakieś zaświadczenie od lekarza o swojej chorobie, coś co pomoże mu uwierzyć jak wygląda Twoja sytuacja. Zawsze to będzie inaczej wyglądać.