Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brooklea

Kiedy Pokoj dla dziecka i torba do szpitala

Polecane posty

Gość brooklea

Dziewczyny w ktorym miesiacu przygotowalyscie pokoj dla dziecka ? jestem w 7miesiacu ostatnio pojechalismy kupic mebelki az racji tego ze chcemy wszystkie biale przy kasie stwredzilam ze za wczesno , jeszcze pokoj trzeba pomalowac maly remoncik i szkoda bo sie zniszcza a teraz martwie sie ze nie zdarze ze nic nie bedzie przygotowane na czas , wiekszosc wyprawki juz mam wozek , ubranka , zaczekalm upowac rozniesz kosmetyki do pielegnacji bobasa i rozne inne potrzebne rzeczy po wiekszosci juz sa ... ale strasznie stersuje sie tym pokojem moze nie potrzebne .... aa i jeszcze torbe do szpitala kiedy mialyscie spakowanka ? bo ja mam zamiar zrobic to w tym tygodniu ? nie zwariowalam czasem???

Pokój wolałam zrobić nieco wcześniej, póki ma się więcej sił na latanie po sklepach właśnie, pranie, prasowanie, układanie itd. Właśnie w 7 m-cu go robiliśmy. Torbę spakowałam na miesiąc przed terminem porodu, wsadziłam do bagażnika i tak na razie z nią jeżdżę :)

Gość gość
Ja torbę spakowałam na 2 tygodnie przed terminem. Dopakowywałam się jak odchodziły mi wody. Synek spał w naszym pokoju więc tam nic specjalnego nie robiliśmy. Lóżeczko rozłożyliśmy dzień przed terminem. Urodziłam dzień później.

Gość gość
ja się wstrzymałam z torbą i pakowałam się trzęsącymi rękami jak mnie gin kazał iść na patologię w 35tc - łóżeczko stało wcześniej - było takim magazynem rzeczy wszelkich dla dziecka

Gość gość
Malowanie mozecie juz robic, meble tez jak najbardziej, potem im wiekszy brzuch tym ciezej bedzie ci wszystko ogarniac, ubranka zaczelam prac i prasowac ok.30 tc, kupilismy potem jakos lozeczko i maz skrecil. Przykrylam materacyk kocem tylko , zeby sie nie kurzyl.wozek byl w domu ok 35 tc. Torbe mialam spakowana od 30 tc, a to dlatego ze jak nagle wyladowalam w szpitalu w 28 tc z zagrozeniem porodem przedwczesnym to moj boedny maz pakowal mnie do szpitala z telefonem w reku i stresem ogolnym. Postanowilam ze wole na nastepny raz byc przygotowana i tak mialam dwie mniejsze torby. Jedna moja i druga maluszka. Na szczescie przydaly sie dopiero w terminie:-)

Gość gość
Aha i posciel gotowa wyprasowana mialam przygotowana w szufladzie i maz na dzien przed naszym wyjsciem ze szpitala ubral wszystko ladnie i ,,dopicowal'" miejscowe dla naszej cory:-)

Gość gość
Pralam prasowalam ok 30-31 tc, pokoju nie robiliśmy ale miejsce w szafkach juz tak i to tez jakoś w tych tygodniach, w 32 mialam wszystko gotowe, zmeczylo mnie to niesamowicie a w 36 lezalam juz w szpitalu tak wiec w tej ciąży tez biore sie za przygotowania juz w 30 tc a miejsce na ubranka i akcesoria juz mam gotowe, robilam to w 25 tc i juz bylo mi ciezko robić generalne sprzątanie, wyrzucanie i pakowanie do piwnicy.

Gość gość
ja sie wzielam za robote okolo 25 tyg wlasnie

Gość gość
Pokój najlepiej teraz urządź. Farba na ścianie i nowe meble muszą wywietrzeć żeby później tych zapachów nie wdychało dziecko

Gość autorkazgory
termin mam na 26czerwca wiec mysle ze jak zaczniemy po swietach bedzie akurat z pokojem , a za torbe i pranie ubranek biore sie od nastepnego tygdonia , polki z ubrankami juz mam pozniej przeloze tylko do pokoju maluszka wozek jest , zostalo tylko lozeczko , z tym ze mamy juz taki specjalny kosz do spania