Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość_szok

Pogotowie kulinarne jak zrobić sos z

Polecane posty

Gość gość_szok

takich składników jak: cukinia, pomidory w puszce, śmietana 18 % śmietanka 36 % ewent inne takie składniki co zwykle w domu są Sos ma być do makaronu. Proszę o pomoc bo kulinaria to dla mnie masakra

Gość gość
cukinie kroisz w plastry, ewentualnie plastry na pol, jak są duże i obsmażasz na patelni, wcześniej natrzyj ją solą i czosnkiem i ziołami. gotujesz makaron, dodajesz do niego masło roztopione, wrzucasz cukinie z czosnkiem mieszasz i gotowe. reszta składników zostanie Ci na jutro ;)

Gość gość
moze pokroj cukinie w kostke poddus ja zeby bylla pol miekka, dodaj pokrojona cebule, jakas kielbase moze byc cienka pokrojona w kostke. przeloz na patelnie, jak podsmazysz wszystko tak zeby bylo miekkie to dodaj pomidory. dopraw do smaku i zapraw smietana 18 %

Gość gość
no raczej podduś a nic nie smaż , Daj pomidory ,ja zawsze miksuje już w garnku ,dodaj pokrojoną cukinie też możesz zmiksować ,dopraw do smaku niech się pogotuje ,odkryj aby odparowało wodę ,śmietana raczej nie potrzebna chyba że lubisz to możesz dodać .Ja nie zagęszczam nigdy sosów niczym ,odparowują na małym ogniu i robią się gęste .

Gość gość_szok
Dziękuję za pomysły. Skopiuję sobie wszystkie i będę testować :D