Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam z UK bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

sprawa dotyczy szczepień. moja córka ma 13 misięcy i dostałam list z umówionym szczepieniem: "pneumococcal, meningitis C, HIB Booster 1st MMR" moje pytanie brzmi: jak sa rozdizelone te szczepionki? czy pneumokoki i meningitis sa w jednej strzykawce a HIB booster i MMr w drugiej? chciałabym zaszcepić na wszystko oprócz MMR. Da się tak?

Gość gość
A dlaczego nie chcesz szczepic na MMR? To niepowazne, tym bardziej, ze masz corke, czyli potencjalna mame. Poczytaj sobie, co wirus rozyczki robi z plodem. Nie bez powodu ciezarne bada sie pod katem przeciwcial na ta chorobe.

Gość gość
u nas wtedy byly 3 szczepionki Hib/men c mmr poneumokiki Mmr pewnie mozesz odmowic, wydaje mi sie, ze nie jest to obowiazkowe w uk, aczkolwiek ja szczepilam na wszystko.

Gość gość
A zeby tak do konca odpowiedziec na Twoje pytanie, to moj syn mial 2 zastrzyki tego samego dnia: MMR i PCV. Szczepienia zawsze mozesz odmowic, bo nie sa obowiazkowe, a jedynie zalecane. Jednak przygotuj sie na to, ze nie odpuszcza tak od razu i beda nalegac.

Gość gość
a szczepiłaś wszystko na raz? nie można tego rozbić w czasie , np. hib+ men c a za kilka tygodni pneumokoki?

Gość gość
Ja szczepie tak jak jest w kalendarzu szczepien, nie przesuwam nic, odnosnie tego, czy to mozna cokolwiek odwlec w czasie, to Ci nie pomoge. Musisz zadzwonic do swojej przychodni i sie dowiedziec.