Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porod Czmp Lodz

Polecane posty

Gość gość

Witam. Planuje porod w tym szpitalu. Bardzo prosze mamy, ktore w ostatnim czasie tam rodzily o wskazowki i wszelkie infor. co zabrac itp.Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi.

Gość gość
podbijam

Gość vikicore
Tez tam rodzic bede x najlepiej wszystko dla ciebie:podklady Staniki dla karmiacych koszule dla karmiacych podklady ala podpaski klapki kubek sztucce Plyn do higieny intymnej szlafrok gatki jednorazowe tel ladowarke leki jak bierzesz wkladki laktacyjne

Gość vikicore
Mydlo reczniki najlepiej ciemne pieluszke tetrowa do okladokrem do brodawek Chyba wszystko dla dziecka : krem do pupy 2 kocyki 5pieluszek tetrowych flanelowych Emulsje do kapieli skarpetki rekawiczki nie drapki laktator ciuszki do szpitala reczniki dla malego po kapieli czapeczki chusteczki higieniczne mokre dla dzieci pampersy chyba wszystko ale najlepiej dowiedzieć sie na miejscu ale chyba nic nie pominelam butle do karmienia jeszcze mozna na wszelki

Gość gość
Plus jeszcze podkłady na łóżko mi zabrakło moich i przez pół dnia musiałam na jakimś złożonym prześcieradle leżeć. Przynajmniej tak jest na 3 pietrze. I wodę do picia. Weź parę ciuszków dla dziecka (niby maja na miejscu ale lepiej swoje mieć), pampersy, chusteczki, oliwke lub jakiś kremik, pieluszke tertowa. Na początek wystarczy. Położne mówią zawsze gdy czegoś więcej potrzeba.

Gość vikicore
Jakbyscie sie cos dowiedziały a rozniloby sie od tego co napisalam dajcie znac albo jesli o czyms zapomnialam zamiast kocyka może. byc rożek ale ja biore kocyki. z ciuszkow spioszki body kaftaniki tak zeby dziecko ubrac na pobyt w szpitalu i oczywiscie na wyjście . Mi m dowiezie wiec pełen minimaluzm na kiedy termin ja 04 maja I apropos wyjscia to fotelik samochodowy to tez juz z mężem bedzie

Gość vikicore
Emulsja do kapieli jest z oliwka juz .krem może byc sudocrem wode na miejscu mozna kupić o podkladach tez wspomnialam bo dostniesz folie jak ja przy krwotoku w trakcie ciąży jeszcze revzniki papierowe do wysuszania krocza i papier toaletowy pasta szczoteczka grzebien o kubku i widelcu nozu i lyzce nie zapomnij bo nie zjesz. lndrynki na porod i pomatkę ochronną.

Pamiętajcie o czymś do przemywania ew. nacięcia krocza (w końcu w PL jesteśmy i CZMP tego nie unika). Może być Tantum Rosa, chociaż na mnie najlepiej działał roztwór nadmanganianiu potasu (kalium). Życzę jednak żeby Wam się nie przydało :)

Gość gość
AgaWus czy mozna wiedziec kto prowadzil twoja ciazelekarz z Czmp?

Małe nieporozumienie - odniosłam się tylko do Waszej listy - dodając to, co w każdym szpitalu publicznym się przyda. Ja jestem też z Łodzi ale poród 1 w Rydygierze, 2 w Salve. Cały czas chodzę do dr Baradyna z Rydygiera.

Gość gość
Do Baradyna prywatnie? Bo jak chciałam się zapisać to mi powqiedzieli że tylko w czwartki jest i wtedy operacje robi..

Do Baradyna prywatnie - tak. Przyjmuje w czwartki od ok. 15:30 w przychodni Uroda i Zdrowie na Boya-Żeleńskiego. Wizyta 80 zł. Polecam :)

Gość gość
Teraz już za późno, ale dzięki za info, tak z ciekawości pytałam ; ) chciałam by prowadziłs mi ciąże bo z takiego sentymentu bardziej- to ons przywitała mnie na świecie ; ) i moje rodzeństwo. Podobno to bardzo dobry lekarz. Może następnym razem

Gość Raijasun
Ja też planuje rodzic CZMP , ma z stamtąd lekarza prowadzącego moją ciąże . Mam termin po świętach . Może któraś z dziewczyn na tym forum rodziła w tym szpitalu w tym roku na odzdziale numer II i może podzielić się swoimi wrażeniami ?

Gość vikicore
Ja będe rodzic ten oddział jest na 3 piętrze ?oddział dr wilczynskiego? to lezalam tam w trakcie ciąży z 5 razy co chcesz wiedzieć?

Gość gość
Do Krekory chodziłaś?

Gość gość
ja rodziłam na 3 piętrze, tam gdzie noworodki nie są z matkami na salach

Gość Raijasun
Tak,na 3 pietrze oddział matczyno płodowy . Leżałam tam kilka razy podczas ciąży . Ich porodówka to II . Poród mam na początek maja .