Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mnóstwo siwych wlosow w wieku 30 lat a wszystko przez stres

Polecane posty

Gość gość

czy to jest mozliwe?

Gość Sorry_Gregory
ja sie urodzilem siwy i nie narzekam

Gość gość
moja znajoma ma mnostwo siwych wlosow a powodem jest stres

Gość gość
gdy ma sie blond wlosy to czasami trudno odróznic czy to jeszcze blond czy juz siwy :D

Gość monikamonikamonikamonika
ja tez mam ich troche i jeszcze obciazenie genetyczne ze strony matki, zawsze je wyrywalam, ale załuje. ostatnio sobie jednego wyrwalam, nie spojrzalam po calosci, a po wyrwaniu okazalo sie ze od glowy 2-3 cm rósł brązowy.

Gość gość
ja mam 21 lat i pełno siwych, które pojawiają się już od jakichś 6 lat. To znaczy że siwiejesz 15 lat później niż ja, ciesz się

to ma zwiazek z genetyka, moj ojciec zaczal siwiec w wieku ok 30 lat i moi bracia maja identycznie, ja jeszcze jakos sie trzymam :) tylko ja moge sie pofarbowac, oni mezczyzni raczej nie :)

no cóż, i tak bywa, z jednej strony w dzisiejszych czasach to jeszcze nie problem, mogło się trafić inne gorsze obciążenie genetyczne:)

Gość gość
genetycznie to możesz mieć małego siurka, ale nie siwe włosy w wieku 20 lat...

Gość gość
Możesz mieć braki żelaza, witamin B, kwasu foliowego... Stres, kłopoty, brak relaksu i snu też maja wpływ na wczesne siwienie. Zacznij od wysypiania się, badań krwi i zdrowej diety.

Gość gość
a miedź to gdzie? miedź bierze udział w syntezie melaniny, pigmentu odpowiedzialnego za kolor skóry i włosów trzeba pamiętać, że miedź ma wielu antagonistów wchłaniania, m.in. cynk,żelazo,mangan

Gość gość
Czytałem o ile dobrze pamiętam że na siwe włosy pomaga chlorek magnezu do kupienia na allegro tylko musi być farmaceutyczny. Ja biorę nie na siwe włosy ale jako uzupełnienie magnezu. Poza tym ma wiele innych leczniczych właściwości. W aptece można go kupić pod nazwą delbet ale wychodzi drogo. Polecam poczytać o delbet lub chlorek magnezu.