Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obowiązki właścicieli psów

Polecane posty

Gość gość

1.Wyprowadzać psy na uwięzi (zwolnienie psa ze smyczy, ale z nałożonym kagańcem jest dozwolone jedynie w miejscach mało uczęszczanych przez ludzi i tylko w sytuacji,gdy posiadacz ma możliwość sprawowania kontroli nad jego zachowaniem) – pies rasy uznawanej za agresywną lub pies w inny sposób zagrażający otoczeniu powinien mieć nałożony kaganiec, 2.Nie wyprowadzać psów i innych zwierząt domowych na teren placów gier i zabaw, piaskownic dla dzieci. 3.Usuwać zanieczyszczenia pozostawione przez psy i inne zwierzęta w obiektach i na innych terenach przeznaczonych do użytku publicznego, a w szczególności na chodnikach, jezdniach, placach, parkingach, terenach zielonych. 4.Nie dopuszczać do zakłócania ciszy i spokoju przez zwierzęta domowe

Gość gość
A ptaki ? Śpiewają o czwartej nad ranem czyli zakłócaja ciszę nocna i sr.....ja na pranie !!!

Gość gość
Nie popieram kiedy właściciel pozwala zrobić psu kupę na chodnik, ale na trawnik, dlaczego nie. Ja nie depczę terenów zielonych i w kupę nie wejdę.

Gość gość
moze bedziesz czasem chciala skrócic sobie droge i postanowisz przejsc przez trawnik, niezauwazysz i wdrepniesz w mine to wtedy pozostaje ci miec pretensje tylko do siebie :P

Gość gość
nie wolno deptać zieleni ;p mój pies nie sra i nie sika na chodnik, ani w okolicy placów zabaw. Sra na trawnik, nie sprzątam po nim

Gość gość
mój też nie sra na chodnik. A za sprzątanie nieczystości przez służby miejskie został na właścicieli psów, nałożony podatek. Tak więc, albo podatek,albo mandat.

Gość gość
no i płacę podatek, mogłabym nawet płacić większy bo 50zł rocznie tylko płacę. Mogłabym dawać z 200zl rocznie, żeby to sprzątaczki sprzątały.

Gość gość
ale tu problem jest taki, że robią nas w konia. Nałożyli podatek, bo miasto musi sprzątać. Tymczasem nakładają kary za niesprzątnięcie. To jak to jest? Płacimy myto za co?

Gość gość
ja nie wiem na co idzie podatek za psa w moim mieście. Bo nie na schronisko. Nie postawili ani jednego kosza na psie odchody (a nie powinno się ich wrzucać do ogólnego kontenera), Nie na sprzątanie

Gość gość
Rozumiem, że za te wasze 50zł rocznie ma chodzić za wami na spacery sprzątaczka 3 razy dziennie i sprzątać kupki po waszych psach? Idiotki, to, że płacicie podatek nie znaczy, że można mieć w d***e sprzątanie po psie. Rozumiem, że jak płacę na fundusz remontowy to mogę demolować do woli?

Gość gość
przecież napisałam że mogłabym płacić więcej podatku, idiotko

Gość gość
malo jest koszy na odchody psie, tak samo jak malo jest zwyklych koszy na smieci

Gość gość
jesli nie sprzatacie po swoich psach to az strach skracac sobie droge przez trawnik :)

Gość gość
I znowu zmasowane sranie na trawniki. Przed chwilą zadzwoniłem po straż miejską i o dziwo już są.:classic_cool: Mam nadzieje, że pobiorą próbki dna. :classic_cool:

Gość gość
jak nasra na pas zieleni miedzy przy drodze to nie widzę nic w tym złego, trawa przynajmniej gęsta bedzie

Gość gość
W miejscach gdzie leży g***o trawa żółknie i nie rośnie. Ludzie, skąd wy się urwaliście? To nie jest nawóz, tylko zagrożenie biologiczne.:O

Gość gość
a za bachory płacicie podatek?

Gość gość
jak by to byl nawóz to by przy kazdej kupce rosły pieczarki :P

Gość gość
to sa glownie dewoty co zycia nie maja tylko psa wiec takim nie wytlumaczysz powinno sie u nas wprowadzic takie przepisy ze by sie odechcialo ludziom trzymac kundle zasrane

Gość gość
A widzisz prosta mózgownica nie pojmuje tego, że człowiek inteligentny potrafi żyć w symbiozie ze zwierzętami.

Gość gość
to jest akurat komedia z tym waszym dzwonieniem na staż miejską. Zanim oni ruszą d**y, mój pies się wysra i śladu po nas nie będzie. tyle jest biedaczków bezrobotnych - proszę bardzo nowa praca : zbieracz gówien trawnikowych. Praca niewymagająca wykształcenia ani doświadczenia, dla każdego nieudacznika szansa. 2 godziny dziennie i g***a na całym osiedlu wyzbierane. Wystarczy się złożyć z psiarzami, koszt wyjdzie śmieszny, i zglosić do spółdzielni :-) Chętnie oddam dziennie złotówkę czy 2 złote, żeby widzieć wasze miny jak pies sra i g***o po nim zostaje i czeka na sprzątnięcie.

Gość gość
Przestaniesz wypisywać głupoty brudasie gdy kogoś poniesie i ktoś każe ci zeżreć ci g***o twojego zapchlonego pupilka. :classic_cool:

Gość gość
prędzej ty zjesz, byle się tylko pozbyć z trawnika :-)

Gość gość
czlowiek inteligentny? w symbiozie? to i symbionalnie zbieraj goffna pusta glowo ! albo niech sra w domu u ciebie

Gość gość
Tyle więźniów siedzi w celach z telewizorem, dostępem do prasy i ksiażek, z jedzeniem lepszym niż w szpitalach a to wszystko za nasze podatki. Niech więźniowie zarobią na swoje utrzymanie za kratami i wysprzątają te g***a.

Gość gość
Mój psiak będzie srał gdzie będziemy mieli ochotę, a tobie stara kurfo ch do tego.

Gość gość
mandat mogę zapłacić, biedaki. A wp********iem to ty mnie nie będziesz straszył, 23letni prawiczku,mieszkający w jednym pokoju z mamą, nagrywający piosenki jakie to twoje życie jest do d**y :-) Lepiej uważaj żeby nikt nie podkablował że zamiast się skupić na cieciowaniu w tej twojej budce przy autostradą siedzisz godzinami na necie