Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem samotny

Polecane posty

Gość gość

Doskwiera mi samotność mam 21 lat i nigdy nie miałem dziewczyny.Jestem nieśmiały próbuje zagadać do jakieś dziewczyny na ulicy lub w centrum handlowym i jak tylko wiedzę jakąś ładną dziewczynę zaraz panicznie się boję lub mój umysł podpowiada mi żeby nie podchodził.Czy w takim przypadku już zawsze będę sam? Bo nigdy się tego nie pozbędę.Bo żadna dziewczyna nie nawiążę ze mną znajomości.

Gość gość
Tak, będziesz sam. Dlatego musisz sie zmusić do zmiany, może terapia pomoze?

Gość gość
Nie koniecznie będziesz sam .Jeśli osoba Ci się podoba to próbuj nawiązać kontakt. Ja mam gorszy problem bo mi się mało kto podoba jako partner albo podoba ktoś nieodpowiedni .

Gość gość
Nie róbcie z niego czuba. Większość ludzi by miała takie opory gdyby nie poznawali swoich partnerów że tak powiem intuicyjnie.

Gość gość
"Nie koniecznie będziesz sam .Jeśli osoba Ci się podoba to próbuj nawiązać kontakt. Ja mam gorszy problem bo mi się mało kto podoba jako partner albo podoba ktoś nieodpowiedni" Jak chłopak nie jest w stanie podejść do dziewczyny to jak niby ma nie być sam? Dziewczyna do niego zagada? haha dobre żarty.

Gość gość
Jak poznać partnera intuicyjnie?

Gość gość
Spotykać się na jakiś imprezach towarzyskich u znajomych, po jakimś czasie ludzie łapią się na tym iż nie jest to zwykła znajomość tylko są parą. Mnie się tak przynajmniej wydaje, sam tego nie praktykowałem bo też jestem samotny niestety.

Gość gość
No to ładnie, bo obracam sie w takim towarzystwie gdzie nie ma kobiet ;p Na wszystkich imprezach jest jak na jakiś cholernych gej party.

Gość gość
No to po nitce do kłębka trzeba iść. Na pewno któryś z tych facetów ma kontakt z kobietami.

Gość gość
"No to po nitce do kłębka trzeba iść. Na pewno któryś z tych facetów ma kontakt z kobietami." I co, mam się wpraszać na cudze imprezy?

Gość gość
Doradzam ci jak normalnemu kolesiowi. Ja bym tak na przykład nie potrafił bo u mnie kuleje nawiązywanie relacji ale ty jak tego nie masz to weź się skumaj z jakimiś facetami i powinni cię sami za jakiś czas zaprosić. W ten sposób być może wejdziesz w grono kobiet.

Gość gość
To zrozumiałe, że boisz się podejść do obcej dziewczyny. Większość facetów tak ma, nawet u tych pozornie pewnych siebie pojawia się strach przed odrzuceniem, z tym, że oni znajdują w sobie odwagę, by ten strach przełamać. Tak sobie myślę, że w Twoim przypadku najlepiej byłoby byś spróbował nawiązać bliższą relację z osobą z Twojego otoczenia. Jeżeli w Twojej pracy/uczelni czy w gronie znajomych jest jakaś dziewczyna, która wydaje Ci się interesująca, spróbuj ją zaprosić na niezobowiązującą kawę, zaproponuj, że pomożesz jej w czymś co sprawia jej problem, zaproś ją do kina na film, który chciałaby obejrzeć albo na koncert zespołu, którego jest fanką. I staraj się przełamać swój lęk. Terapia nie jest złym pomysłem, aczkolwiek trudno trafić na kompetentną osobę, która naprawdę potrafiłaby pomóc. A poza tym ja uważam, że człowiek najwięcej uczy się poprzez praktykę, więc do dzieła! ;)

Gość gość
Jeśli nie chcesz być sam, musisz się tego pozbyć. Kobiety wolą przebojowych, towarzyskich facetów.

Gość gość
A z mojej obserwacji wynika że takie zaczepianie na ulicy to bardziej odstrasza niż zjednuje. Można sobie darować śmiało trenowanie pewności siebie w tym zakresie.