Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprawka dla okruszka

Polecane posty

Gość gość

CIUSZKI W ROZMIARZE 56: - body kopertowe długi rękaw 4x - body kopertowe krótki rękaw 4x - śpiochy 4x - body 4x - koszulka 6x - pajacyk 4x - pajacyk piżamka 4x - półśpiochy 4x - czapeczka 4x CIUSZKI W ROMIARZE 56/62: - okrycie kąpielowe 4x - rajstopki 4x - rękawiczki niedrapki 4x - skarpetki bawełniane 4x - skarpetki frotte 4x CIUSZKI W ROZMIARZE 62: - śpiochy 9x - body długi rękaw 6x - body krótki rekaw 6x - body 6x - koszulka kopertowa 6x - pajacyk 6x - pajacyk piżamka 4x - spodenki 6x - półśpiochy 6x - sweterek 4x - bawełniana czapeczka 3x - śpiworek do spania 2x INNE - kombinezonik 2x - czapeczka bawełniana 2x - cieplejsza czapeczka 2x - rękawiczki 3x INNE - wanienka 1x - bawełniane myjki 2x - płatki kosmetyczne 2x - szczoteczka + grzebyczek 1x - patyczki 1x - gaziki jałowe - aspirator do noska typu katarek 1x - proszek do prania białych ciuszków 1x - proszek do prania kolorowych ciuszków 1x - sudecrem 1x - krem na każdą pogodę 1x - krem przeci odparzeniom 3x - oliwka 1x - szampon 1x - mleczko nawilżające 1x - chusteczki do pupy 1x - żel do mycia 1x - bepanthen 1x - pampersy nie mam zielonego pojęcia jakiej firmy - woreczki na brudne pieluszki typu paklanki 3x - pieluchy flanela 15x - pieluchy tetra 20x - kosz na brudne pieluch + wkłady 2x - łóżeczko 1x - materac 1x - moskitiera + stelaż 1x - łóżeczko turystyczne 1x - komoda 1x - szafa z półkami 2x - przewijak 1x - wózek 1x - torba do wózka 1x - termometr 1x - sterylizator 1x - 4x butelka 125 ml - 4x butelka 250 ml - termoopakowanie podwójne 1x - termoopakowanie pojedyncze 1x - elektryczny podgrzewacz 1x - szczoteczka do mycia butelek 1x - pojemniki na smoczki 2x - łańcuszki do smoczków 3x - pokrowiec na przewijak 4x - becik 2x - pozytywka z karuzelą 1x - podkład do przewijania 6x - mata edukacyjna 1x - leżaczek bujaczek 1x - moskietiera do wózka 1x - folia przeciw deszczowa do wózka chyba już w komplecie z wózkiem - foteliki do samochodu 1x - kocyk 3x w różnych grubościach

Gość gość
Drogie Mamusie ponieważ debiutuje w tej roli proszę o zweryfikowanie listy i wpisanie uwag czego jest za dużo lub za mało co wogóle jest nie potrzebne a o czym waznym zapomniałam

Gość gość
po kiego Ci 3 rodzaje kremow na odparzenia? bepanthen wystarczy, jest najlepszy

Gość gość
co do ubranek to ja nie mialam na 56 wcale - kupowalam 56/62 albo 62. teraz co do reszty myjkę kupiłabym jedną krem przeciw odparzeniom - na dzien dobry kup 1, ja na przykład miałam sudocrem i tylko uzywalam jak sie cos dzialo - malemu odparzenia sie nie robią, ma 11 miesięcy a zuzylam jedno opakowanie sudocremu - wlasnie sie nam konczy chusteczek do pupy za to na start bym kupila 2 paczki, zeby nie bylo sytuacj ups nie mam :) pieluch za duzo tetrowych i flanelowych - po 5 z każdego Ci starczy, kosz na brudne pieluchy jak dla mnie bez sensu. po co CI tyle butelek? łańcuszki do smoczkow bez sensu. co do pieluch - u nas tylko pampersy najlepiej premium, ale każde dziecko ejst inne. co do reszty ciuchow - kiedy rodzisz, bo to istotne dość...

CIUSZKI W ROZMIARKU 56: - bodziuszkiy kopertowe długi rękawki 4x - bodziuszki kopertowe krótki rękawki 4x - śpioszki 4x - bodziuszki 4x - koszulka 6x - pajacyk 4x - pajacyk piżamka 4x - półśpioszki 4x - czapeczka 4x CIUSZKI W ROMIARKU 56/62: - okryciunio kąpielowe 4x - rajstopki 4x - rękawiczkczusie niedrapusie 4x - skarpetusie bawełniusie 4x - skarpetusie frottusie4x CIUSZKI W ROZMIARKU 62: - śpioszki 9x - bodusie długi rękawek 6x - bodusie krótki rekawek 6x - bodusie 6x - koszulka kopertowa 6x - pajacyk 6x - pajacyk piżamka 4x - spodenki 6x - półśpioszkiy 6x - sweterek 4x - bawełniana czapeczka 3x - śpiworek do spanianiunia 2x INNE - kombinezonik 2x - czapeczka bawełniana 2x - cieplejsza czapeczka 2x - rękawiczki 3x INNE - wanienka 1x - bawełniane myjeczki 2x - płatusie kosmetyczne 2x - szczoteczka + grzebyczek 1x - patyczki 1x - gaziki jałowe - aspiratorek do noska typu katarek 1x - proszeczek do prania białych ciuszków 1x - proszekczek do prania kolorowych ciuszków 1x - sudecremik 1x - kremik na każdą pogodusie 1x - kremik przeci odparzenkom 3x - oliwka 1x - szamponik 1x - mleczko nawilżające 1x - chusteczki do pupci 1x - żelik do mycia 1x - bepanthenik 1x - pampersiki nie mam zielonego pojęcia jakiej firmy - woreczki na brudniusie pielusie typu paklanki 3x - pielusie flanelkowe 15x - pieluchsie tetrowusie 20x - koszyczek na brudniusie pielusie + wkładdziki 2x - łóżeczko 1x - materacyk 1x - moskitieraka + stelażyk 1x - łóżeczko turystyczne 1x - komodka 1x - szafeczka z półkeczkami 2x - przewijaczek 1x - wózeczek 1x - torbusia do wózeczka 1x - termometrek 1x - sterylizatorek 1x - 4x butelusia 125 ml - 4x butelusia 250 ml - termoopakowanie podwójne 1x - termoopakowanie pojedyncze 1x - elektryczny podgrzewaczyk 1x - szczoteczka do mycia buteleczek 1x - pojemniczek na smoczusie 2x - łańcuszki do smoczusiow 3x - pokrowczyk na przewijaczek 4x - becik 2x - pozytywka z karuzelką 1x - podkładziki do przewijania 6x - matusia edukacyjna 1x - leżaczek bujaczek 1x - moskietiera do wózeczka 1x - foliajka przeciw deszczykowi do wózkeczka chyba już w kompleciku z wózeczkiem - foteliki do samochodziku 1x - kocyk 3x w różnych grubościach

Gość gość
Dlaczego ciągle wklejacie tę samą listę? Widzę ją już trzeci raz w krótkim czasie. Tyle, że poprzednio z charakterystycznym błędem"akcesorja".

Gość gość
Dla Okruszka :) Jak ładnie :) Niedrapki wystarczą jedne, góra 2 pary.

Gość gość
Pipusia gotowusia do rodzeniusia i można jechać do szpitalusia:)

Gość gość
termin mam na koniec września

Gość gość
idiotka

Gość gość
wiesz gdzie sobie włóż te obraźliwe określenia. Wsadź se je tam gdzie słonko nie dochodzi

Gość gość
czyli gdzie do od bytu??

Gość gość
wyprawczka dla okruszeczka

Gość gość
Looool :D uwielbiam Was :D

Gość gość
od byt już zapełniony

Gość gość
spad stąd bo tu gówniarstwo i chamstwo się rozpanoszyło

Gość gość
po co ci aż 8 butelek? ja mam 2 i to mi zupełnie wystarczy, a karmię mm od urodzenia praktycznie.

Gość gość
termoopakowania nie mam ani jednego, ani też podgrzewacza. po porodzie okazało się, że moja miss nie dzierży smoczków i dobrze że nie kupowałam, zresztą dostałam chyba z 5 gratisowych, które są teraz zbędne, to samo z łańcuszkami na smoczki. po jakiego kija aż 3? :D

Gość gość
podgrzewaczyk mnie rozwalił

Gość gość
termin masz na koniec września autorko??? o matko... ja mam na początek października i ... nie mam jeszcze nic oprócz 6 par ciuszków. Ale przeczytałam tą liste i wiesz co? myślę, że 1/3 to niepotrzebny wydatek nawet tych rzeczy nie użyjesz... ja tak nie świruje a to moje pierwsze :)

Gość gość
już wyprawka? przy takich terminach? ja zaczełam kompletowanie w czerwcu, a poród we wrześniu...

Gość gość
Moje dziecko ma 5 miesięcy więc jestem na bieżąco. Tak więc po kolei: Koszulek nie kupuj, body, spiochy i pajace są wygodniejsze. Czapeczke miałam jedna, wystarczyła (ale może dlatego że mały miał mało włosów). Skarpetek praktycznie nie używałam, bo po co, wszytskie pajace i spiochy maja nogawki ze stópkami. Ręczniki mam 3, ale spokojnie wystarczą 2. Rajstopek nie używałam wcale, ale dlatego że mam synka i awersje co do tego:D Kombinezon wystarczy 1, chyba że trafiasz na promocje i nie możesz się oprzeć przed zakupem. Szcotki i grzebyka praktycznie nie używałam, kupiłam na wypadek ciemieniuchy, odnośnie kremów dziewczyny mają rację. woreczki na pieluszki są na razie niepotrzebne, dziecka kupa praktycznie w ogóle nie śmierdzi na początku, zresztą u mnie do tej pory "nie wali ze śmietnika" Co do pieluch tetrowych uważam że w sam raz, 5 to zdecydowanie za mało, no chyba że dziecko się non stop mokrą, zalaną wyciera, bo takiemu małemu bobasowi się ciągle ulewa. Za to flanelowych kup mniej, bo do wycierania są kiepskie,lepsza tetra chusteczek do pupy zdecydowanie więcej, no chyba, że chcesz spr czy dziecko nie uczulą łóżeczko turyst. jest Ci jna pewno od razu potrzebne? albo oliwka albo mleczko nawilżające, po co ci to i to? Butelek akurat uważam że dobrze mieć więcej, 2 to zdecydowanie za mało, no chyba ze ktoś uwielbia non stop stać przy zlewie i myc, ja mam 5 i uważam że to za mało:D nie wiem co to termoopakowanie, nie używam pokrowiec na przewijak, po co ci tyle, ja w ogole nie uzywam, mam podkłady i się spr o wiele lepiej, zwłascza na początku gdy dziecko ciągle sika:) matę mały dostał na gwiazdkę a dopiero od tygodnia ma frajdę z leżenia na niej itd Pod materac kup sobie ochraniacz, jak dziecku przemoknie pielucha a to się zdrza przy nieumiejętnym założeniu;) to masz suchy materac a i dopisz do listy smoczki 2x no i pościeli nie wymieniłas, mi wystarczył 2 przescieradła i 2 komplety pościeli Mam nadzieję że pomogłam

Gość gość
a moim zdaniem ( z doświadczenia ) do spania najlepsze śpiworki , a nie pościele . Spisz spokojnie , nie boisz się ze dziecko się rozkopie :(

Gość olamonolablus
zgadza się, najlepsze śpiworki, bo ja też ich używam, tylko że mój mały marzł w samym śpiworku, dlatego dodatkowo używałam kołderki (w zimie) Poza tym jak zasnął w ciągu dna to niosłam go do łóżeczka i nakrywałam kolderką, a przebrać w śpiworek było by już gorzej:)

Gość Little M
Ciuszków oczywiście kup ile chcesz, ale z mojego doświadczenia wynika, że kompletnie się to nie opłaca. Maluszek tak szybko rośnie, że być może nie zdąży nawet tego założyć. Zresztą pewnie dostaniesz jakieś a to od rodziny, a to od znajomych, więc na Twoim miejscu kupiłabym po komplecie i już. A jak Ci zabraknie to po porodzie po prostu dokupisz. Patyczki do uszu - nie wolno czyścić Maluszkom uszu patyczkami. Są specjalne preparaty do tego np. vaxol. Na początek wstrzymałabym się też z oliwką. Dziecko ma swoją warstwę ochronną na skórze, którą należy chronić. A oliwka może sprawić, że szybciej się jej pozbędziesz, poza tym uczulają. Jak najdłużej staraj się nie korzystać z oliwki (chyba, że skóra dziecka naprawdę jest sucha). Zapomniałaś chyba o emulsji do kąpieli. Proponuję Ci jakiś emolient. Ja korzystałam z Oliatum. Chusteczki do pupy zawsze się przydają. :) Woreczki na brudne pieluszki? Po co Ci to? Po co Ci dwa rodzaje termoopakowania? Jedno według mnie w zupełności wystarczy. Podgrzewacz według mnie kompletnie bezużyteczne urządzenie. Miałam, ani razu nie skorzystałam. LAKTATOR + wkładki laktacyjne! Koniecznie. Niezbędny dla każdej Mamy, która chce karmić dziecko piersią. No to chyba póki co tyle, jak mi się coś przypomni to na pewno jeszcze dopiszę. :)

Gość gość
Gosc 20.24 dobre ha ha ha

Gość olamonolablus
A ja się odnośnie ciuszków nie zgadzam. Bo jęsli mowić o opłacalności to można stwierdzic że sie nie opłaca kupowac do 20 roku zycia bo dziecko cały czas rośnie. Mój w pierwszych ubrankach "chodził" 3 miesiace. A też słyszałam NIE KUPUJ BO NA PEWNO DOSTANIESZ. Owszem, dostałam ale w takiej ilości że na palcach jednej ręki można policzyć ile (a gości przychodziło całkiem sporo, tylko jedni przynieśli misia, inni podgrzewacz do butelek itd) a w dodatku na rozmiar, 68, 82 tak więc mały dopiero teraz niektóre ubranka zakłada. Tak więc ostatecznie ubranek miałam tak mało że w kólko musiałam prać więc w ogóle się to nie kalkuluje, zwłaszcza że skoro rodzisz we wrzesniu możesz naprawdę za małe pieniądze powoli ubranka kompletować. Ja kupowałam tylko i wyłacznie w promocji lub na wyprzedażach, więc np w h&m body z bawełny organicznej (bardzo fajny materiał) kupiłma nie za 3 dychy a za 12 zł. Uszy czyściłam patyczkami dla dzieci a dokładnie te płatki na wierzchu, nie tam w środku. Odnośnie oliwki to ja bym się nie wstrzymywała. Mój mały miał tak suchą skóre że oliwke musieliśmy czym prędzej dokupić bo w wyprawce miałam tylko mleczko i było ono za słabe. Ja z podgrzewacza korzystam ale dlatego że dostałam, bo też uważam że można sobie radzić bez niego. Ale nie słuchaj rad żeby unikac wsztskiego bo może uczulić. I później w szkole co drugie dziecko tego nie może, tego nie je bo uczulone. No chyba że któreś z rodziców ma skłonności do alergii.

Gość Little M
We wszystkim trzeba odrobiny rozsądku. Ja urodziłam na początku lipca więc w ogóle moja Córka większość czasu spędzała w samej pieluszce i ubranka były mi potrzebne tylko do wyjścia na spacer i na noc do spania. Koszulki, spodenki, rękawiczki w ogóle się nie przydały. Najlepszym rozwiązaniem okazały się body i śpioszki. Takie maleństwo nie ma kiedy się ubrudzić, no chyba ze ciągle ulewa. Mojej to się nie zdarzało. Oliwki, mleczka nie używam w ogóle, a Córka ma już 9 miesięcy. Skóra jest miękka i delikatna.