Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Golenie wewnetrznej strony warg sromowych

Polecane posty

Gość hasatdrasa
8.04.14 [zgłoś do usunięcia] Literki Sama się wyflaczam, to może chłopa nie będę smiech.gif Ale nie martw się o mnie, nie jestem typem zdominowanej kurki płaszczącej się u stóp pana usmiech.gif x x nigdy nie płaszczyłam się u stóp "mojego pana"ale jak ręką go tam głaszczę to też bym chciała żeby było gładziutko co nie?:D to ty się płaszczysz skoro depilujesz cipkę i całą okolicę żeby jaśnie pan się nie udławił :D

Mogą wrastać, może się zrobić nawet zapalenie mieszka włosowego. Ale czy golenie maszynką lub depilacja chemiczna nie ma żadnych minusów? Najlepszy jest tak naprawdę laser, ale to jest dużo kosztowniejsze niż depilacja woskiem. I dużym plusem woskowania jest to, że te włosy odrastają coraz słabsze, a po goleniu maszynką są jeszcze twardsze i grubsze. Podziwiam kobiety noszące w majtkach busz, moim zdaniem to niehigieniczne, zwłaszcza w lecie.

Gość Lilliana
buszu to bym nie chciała, bo odstaje pod kostiumem kąpielowym i może wyglądac jak fiutek - preferuję krótkie przycinanie co dwa tygodnie. Ale depilować - fuj. Co do higieny to ten argument mnie szokuje od zawsze - w końcu chyba myjemy się codziennie. Nawet przy upałach - jak myjemy się 1-2 razy dziennie - to nic się tam nie dzieje złego. Noż kuźwa trzeba się myć a nie włosy golić dla higieny - to taki sam argument jakby głowę golić na lato, bo upał.

Rozumiem, że gdy temperatura sięga 40 stopni myjesz się 20 razy dziennie, bo poci się tyłek. Nie dość, że bielizna to jeszcze włosy. Skoro Ty masz prawo nosić swoje owłosienie ja mam prawo je golić i tyle.

Gość gość
Ja tez lubie być wydepilowana na łyso .Tak samo moj mąż goli sie bo mnie włosy w miejscach intymnych brzydzą.

Gość Lilliana
ale nikt Ci tego prawa nie odbiera chyba? doprawdy nie ma co się zżymać? Boże. Po co te nerwy. Jak dla mnie możesz i głowę ogolić - prawda jest taka że przez takie jak ty naturalne kobiety mają mniejszą konkurencję u mężczyzn. I nie obraź się ale nawet w upały nigdy nie pocę się tak żeby mi włosy śmierdziały potem, nie myję się po 10 razy dziennie, po prostu nie śmierdzę. Mam inne geny - może, a może po prostu nie wmawiam sobie głupot i nie daję zarobić producentom żeli, depilatorów i innych narzędzi tortur. Jakby to był problem higieny, to by żaden mężczyzna nie mógł też latem nosić zarostu, i w ogóle się by golili, a jakoś się nie golą tam ani na nogach, a nie śmierdzą w większości. Może po prostu brzydko pachniesz.

Może po prostu brzydko pachnę :D. Może. A może po prostu lubię być "tam" gładka :)?

Gość gość
Mój facet nie jest maniakiem łysych ci\pć :D robię to raczej dla swojej wygody, komfortu fizycznego i psychicznego :)

Literki, nie golisz się bo brzydko pachniesz :D? Ja sama zostawiam na wzgórku łonowym delikatny pasek, ale reszta jest na zero.

Gość hihihihihihihihihihihiiiiiiiii
Lilliana - a tobie o co chodzi ? Ja od 10 lat gole sie tam na lyso bo lubię być gładka . Moj maz tez jest tam glaciutki mmm . :)

Gość magdylia
jeżeli ktoś tak lubi to jego sprawa, wolno mu ale gadanie że to dla higieny to już się z tym nie zgodzę bo włosy są ochroną tak jak brwi są po to żeby pot nie wpływał do oka włosy na głowie chronią głowę od zimna i od słońca tak włosy łonowe mają swoją rolę ochronną

Gość gość
I na ile starcza ten wosk u kosmetyczki? Nie mówię o tym czy na całą cipć, ale na ile czasu?

Gość asdak
moda na golenie jak wszystko w Polsce przyszła z zachodu bo koncerny kosmetyczne i farmaceutyczne muszą na nas zarobić golimy cipki na zero, a facetom zaczynają się podobać coraz młodsze, wręcz dzieci

Gość gość
Jezu, kto śmierdzi jak się goli? Do czego tu doszło?! :D

Chodzi Ci o to po jakim czasie odrastają włosy? około 2-3 tygodni. Literki, nie, laska napisała, że się golę, bo brzydko pachnę :D.

Gość gość
ja też golę bo to tak wolę. Ale nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że "niegolenie jest niehigieniczne". I droga Chloe jeśli nie masz "buszu" to wbrew pozorom latem masz większą szansę na infekcję bo pot nie zostaje zatrzymany na włosach tylko dostaje się bezpośrednio do wejścia pochwy ;). I mówię to jako położna. Golenie jest bardziej niehigieniczne ale dla większości (w tym mnie) o wiele bardziej estetyczne.

Tak, tak i coraz trudniej odróżnić kobietę od mężczyzny, zupełnie jak to zostało opisane w Apokalipsie . Jeszcze czipy i koniec. Wszystko przez Iluminatów.

Chodziło mi o to, że ja się czuję wtedy niehigienicznie, dla mnie jest to niehigieniczne.