Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniolek16

Problem z mama..

Polecane posty

Gość Aniolek16

Witam juz kiedys wstawilam tematy o mojej mamie. O tym jak mnie traktuje i ze nie wytrzymuje juz z nia psychicznie.. jak juz kiedys pisalam ona tylko interesuje sie moja starza siostra a ja jestemdla niej nikim no chyba ze mam posprzatac itd oczywuscie tylko ja to musze robic bo siostra jest traktowana jak ksiezniczka.. najbardziej boli mnie to kiedy siostry nie ma w domu to mama jest ok nie raz sie odezwie itd a kiedy juz siostra jest w domu to jest horror traktuje mnie jak szmate tak tez nie raz mnie nazywa z siostra albo kompletnie mnie ignoruje nie odzywa sie do mnie albo strasznie mnie gnoi. A ja calymi dniami siedze sama i nikt sie w domu do mnie nie odzywa.. moge calymi dniami sama siedziec w pokoju zamknieta a mama nawet do mnie nie przyjdzie nawet nie wiecie jak to boli. Tylko siedze caly czas sama i placze;(( oczywiscie muszenajpierw wszystko zrobic posprzatac jak przyjde ze szkoly..dlaczego mnie tak traktuje?;(

Gość gość
mam to samo.:/

Gość gość
a ile Ty masz lat? a ile Twoja siostra? wiem jak to boli! ja mam 4 rodzenstwa i na 1 miejscu sa moi bracia a jest ich dwoch potem siostry a na koncu ja a tylko ja z nia mieszkam i czasami potrafi urzadzic mi pieklo ! ostatnio w sobote mnie uderzyła w twarz!

Gość ona starababa
ja jestem doroslym czlowiekiem i niestety mieszkam z matką, pracy nie mam. Ale cale życie pozwoliłam sterować swoim życiem matce i ojcu...nie mogłam popełnić błędu, nie mogło mi się nic nie udać. Szukając pracy też jestem oceniana i też surowo (o ile moje cv wylosują w ogóle).

Gość gość
Jeśli potrafisz powiedz mamie o tym co czujesz lub napisz list. Ja bym na twoim miejscu napisała list i może wyszła gdzieś np. do lasu lub na łąkę. Tam możesz się wypłakać i wróć wieczorem to będzie Ci lżej. Jak mama nie zareaguje to będziesz niespokojna . Możesz zwrócić się po pomoc u rodziny

Gość Aniolek16
Ja mam 16 a siostra 20 prawie. Nie raz uslyszala, ze jestem kur... itd ze lepiej by bylo kiedy bym znikla. Placz na moja mame nie dziala olewa to calkowicie. Moja siostre wszedzie zabiera na zakupy i wszystko jej kupuje!!! Ona ma 20 lat! A ja zeby sobie cos kupic musialam pracowac e wakacje,one sobie wszedzie chodza na zakupy a ja siedze w domu i sprzatam, nie mam takiej osoby w rodzinie. A mama o tym wie jak sie czuje kiedys i to nie raz jej to mowilam. Bardziej przez siostre jestem juz wykonczona psychicznie i nie daje sobie rady juz z niczym doszlo juz do tego ze nawet przestalam jesc;(

Gość gość
Przytulilabym Cię chętnie. Nie rozumiem jak można zgotowac własnemu dziecku takie piekło. Bądź dzielna.

Gość Jakie to przykre
Co to za matka? Bardzo mi Ciebie żal! Nie możesz komuś to zgłosić,wyżalić się choćby w szkole u psychologa? Są telefony zaufania, może tam zadzwoń. Powiedz matce, jeżeli nie zmieni swojego zachowania, to na nią zgłosisz! Co to ma znaczyć żeby Twoja siostra miała taki zły wpływ na matkę????

Gość Aniolek16
Tylko to sie ciagnie od ponad 2 lat. Chcialabym moc rozmwiac z mama tak jak pare lat temu chociaz glupie pytanie od niej jak w szkole by mnie ucieszylo..

Gość Jakie to przykre
Jeżeli nie jest to tajemnicą, napisz gdzie mieszkasz, w jakiej miejscowości?🌻

Gość Aniolek16
Telefon zaufania nie dla mnie. Tak w szkole bylam u psychologa i u wychowawczyni bo zauwazyli ze cos sie dzieje ze mna nie tak powiedzialam im o tym troche stwierdzili ze mam bardzo ciezka sytuacje i nie wiedza jak mi pomoc.. a co do siostry to niestety tak to przez nia tak mama sie zmienila zaczela mnie tak traktowac. Moja siostra jest bardzo zakochana w sobie i uwaza sie za najlepsza i najladniejsza zreszta mama tez tak uwaza.. chodz jest niska i no dosc gruba. Serioo. Mam jeszcze jedna siostre najstarsza juz sie wyprowadzial a z nia mialam najepszy kontakt zreszta nadal mam

Gość Aniolek16
Wojewodztwo Wielkopolskie

Gość Aniolek16
A najbardziej rozwala mnie fakt ten kiedy siostra stoi przed lustrem i mowi jak to ladnie wyglada to taki typowy blad plastik naprawde tona tapety jeszcze dobrze nie roztartej no ale coz jest piekna i idealna

Gość gość
Biedactwo,trzymaj sie jakos

Gość gość
Wspolczuje ci bardzo jak matka moze cie tak traktowac a ta twoja siostra z czego tu przeczytalem to jest ale pusta i zalosna jak mozna byc tak zapatrzonym w siebie i nie przejmowac sie niczym tylko wygladem to straszne ze sa tacu ludzie jak twoja matka i siostra!

Gość gość
idz do psychologa i powiedz mu o tym

Gość Aniolek16
Przez wlasna siostre moja mama zrobila sie psychiczna nie wiem co bardziej mnie juz niszczy

Gość gość
Moze idz naprawde do jakiegos psychologa psychiatry chociaz po jakies tabletki. Dziewczyno nie dasz rady tak dluzej zreszta juz mowisz ze juz dajesz

Gość Neyli
Jak matka moze tak Cie niszczyc..

Gość gość
Przeczytalam twoj temat i jestem w szoku jest mi ciebie strasznie zal,jestem matka i nigdy nawet bym nie powiedziala do dziecka ze jest glupie a ta kobieta ktora nazywasz maa nie zasluguje na to tak jak i na ciebie, to ze cie urodzila to nie znaczy ze ma cie tak niszczyc. Zglos to gdzies za takie traktowanie i znecanie nad dziecmi sa kary

Gość Aniolek16
Dziekuje za te wszystkie slowa. Najgorsze jest to ze ona buntuje tate przeciw mnie zawsze sie z nim dogadywalam ale od kiedy mama do niego sapie ze na cos mi pozwoli albo rozmawia ze mna to kiedy mama jest w domu tata sie do mnie nie raz nie odzywa a tym bardziej nie stanie w mojej obronie ani nic jej nie powie jak mnie tak traktuje bo raz juz mnie chcial obronic i jej powiedzial ze ma juz przestac to dopiero sie darla jak glupia i pozniej sie przez jakis czas do taty nie odzywala. Ona zazdrosci mi tego kontaktu bo moja siostra wogole z nim nie rozmawia