Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stara zła kobieta

Za komuny było lepiej. Broń Boże nie jestem komunistką, ale za komuny każdy miał

Polecane posty

Gość gość
u nas nigdy prawdziwej komuny nie bylo bardziej socjalizm i fakt bylo duzo lepiej fajniej ludzie inni zylismy bardziej spolecznie mnie tam sie milo wspomina choc nie bylo dostepu do wileu rzeczy to i tak bylo lepiej

Gość gość
Zazdrośnikom, podp*****lczom żyło się błogo. Takie same mieszkania, takie same meble

Gość gość
takim k****om dzisiaj sie dobrze zyje a co ciekawsze takich k*******a w wspolczesnych obecnych czasach jest coraz wiecej a mi sie duuuzo lepiej zylo kiedys jak teraz i j***e demokracje sracje !

Gość gość
powiedz to tym ktorych zakatowalo NKWD 🖐️

Gość gość
w ch***ju ma nkwd mi sie zylo lepiej nie trzeba bylo sie pchac tam gdzie nie trzeba bylo

Gość gość
ciekawe ukraincy dzis maja nasza komune w calej okazalosci podoba ci sie? to sie tam wyprowadz :P, :P, :P

Gość gość
no teraz to żyje się je....ko w pracy na śmieciowej umowie,o ile masz pracę d**ę trzeba lizać szefom bo jak nie to aut jeden pod drugim dołki kopie, wyścig szczurów ludzie naburmuszeni bo nie pewni swojego jutra kler doi z nas ile może na legalu, kiedyś byli naszymi sprzymierzeńcami teraz tylko daj dalej się mieszka z rodzicami na 48 m2 bo na swoje nie ma kasy na wynajem też studenci wynajmują ale po ilu mieszkają

Nie mogę czytać takich rzeczy... Za komuny było lepiej?? G***o, ale równo? Co to znaczy? Nic nie było, ceny ustalało państwo. Równo, czyli partyjnym wysokim członkom dużo, zwykłym ludziom nic. Na mieszkania czekało się latami. Na wsi organizowano "równy" podział ziemi. Czyli zabierali Ci kawałek i dawali w zamian gorszy, jeśli nie miałeś z czego dać w łapę. Wszystko działo się pod ladą i pod biurkami.. Ten, kto mówi, że lepiej było za komuny zwyczajnie nie wie co mówi.

Gość gość
p*********aczom, łapówkarzom było lepiej. Teraz nie mogą stanąć na nogi, nowy system ich przerósł i stąd ten żal. Za nic było się kimś, a teraz jest się zwykłym śmieciem.

Gość gość
o;0a;0 ssssssssssssssssssssss;9 dddddddddddddd;cccccc0'