Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pit 2014

Polecane posty

Gość gość

witam jezeli maz placi alimenty na dziecko nie mamy jeszcze rozwodu w trakcie alimenty zasadzone od stycznia 2013 czy musze odliczyc od podatku

Gość gość
nie dodatalm ze to nie sa alimenty a zapezpieczenie potrzeb rodziny 600zl

Gość gość
czy tu tylko sa niedorozwiniec faceci??? ktorzy tylko myslala o jednym zadalam konkretne pytanie wiec konkretna odpowiedz

Gość gość
naprawde???dziekuje ze siedzisz w moich majtkach i wiesz jak to bylo:))

Gość gość
Jak to ... czy musisz odliczyć od podatku? P******* cię?

Gość gość
Masz tumanie, i nie dziękuj. X Zwolnienie zupełne- niezależnie od wysokości świadczeń Alimenty zasądzone na rzecz dzieci są wolne od podatku- niezależnie od ich wysokości, a także tego czy zostały zasądzone w postępowaniu sądowym. Oznacza to, że rodzic pobierający alimenty zasądzone, lub dobrowolnie wypłacone na rzecz dzieci – nie musi świadczenia zgłaszać do opodatkowania ani uwzględniać jako przychodu. Konkretnie zwolnienie przysługuje co do alimentów na rzecz dzieci, które: • nie ukończyły 25 roku życia, • oraz dzieci bez względu na wiek, które zgodnie z odrębnymi przepisami otrzymują zasiłek (dodatek) pielęgnacyjny lub rentę socjalną, Podobnie rzecz się ma ze świadczeniami wypłacanymi z Funduszu alimentacyjnego- w sytuacji bezskutecznej egzekucji świadczeń od zobowiązanego.

Gość MariaS
Kochana, alimenciarzy trzeba tępić. Nie mogę Ci pomóc osobiście, bo nie znam się na tym za bardzo, a szukałam wątku też o alimentach :( w każdym razie znam dobre biuro, które na pewno będzie w stanie pomóc w takich sprawach rozliczeniowych. zobacz - (http://www.omnibusbp.pl/kontakt.html). życzę Ci dużo szczęścia i powodzenia. Ty za mnie też trzymaj kciuki :()