Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W KTÓRYM TRYMESTRZE przybiera się najwięcej ?

Polecane posty

Gość gość
I czy widzisz te kilogramy na ciele ? Może to tylko zatrzymana woda? Bo ja us iebie te 4 kg, widze póki co w biodrach i pupie.

Gość gość
Teoretycznie tak, a praktycznie, z opinii koleżanek, właśnie w 3 najwięcej tyły. Czytałam też ,że w 9 miesiącu, to się w ogóle nie tyje, a czasem nawet chudnie 1-2 kg, ale mówię, koleżanki tyły najwięcej w 3 , a może puchły i nie potrafiły tego odróżnić.

Gość gość
3 trymestr. W 1 t. nie przytyłam wcale. W drugim minimalnie ale w 3 to masakra!!! Wiadomo, dziecko rosnie, zatrzymanie sie wody, malo ruchu bo kręgosłup boli i ciągłe zachcianki jedzeniowe..

Gość gość
U mnie było tak (pierwsza ciąża) że w pierwszym trymestrze zaczęłam mieć napady głodu więc jadłam , nawet śniadania co mi się przed ciążą nie zdarzało :D, ogólnie organizm doznał szoku od kalorii do ilości których nie był wcześniej przyzwyczajony. W pierwszym trym, pomimo że jadłam to byłam szczuplutka, różnicy widać nie było , w drugim zaczęłam tyć jakoś od 22 tygodnia ciąży, powoli , powoli aż w 6 miesiącu ciąży nagle zaczęło być bardzo widoczne i w 8 miesiącu wyglądałam już jak słonica. Łącznie przytyłam prawie 30 kg od wagi sprzed ciąży 54kg. Obecnie to, samo co wtedy, napady głodu w pierwszym trymestrze, przytyłam 3kg, obecnie kończę powoli drugi trymestr, nie mam apetytu , przytyłam 4kg czyli łącznie 7 na plusie , jak dla mnie rewelacja i teraz czekam co będzie w trzecim trymestrze. Tak czy siak, w pierwszej ciąży ważyłam już sporo więcej .

Gość gość
Ja też je widzę w biodrach i pupie :) no i pyzata się zrobiłam :) a też jem tak jak i przed ciążą

Gość gość
Wiesz co, ja czytałam ,że niby każda kobieta dostaję dodatkowego tłuszczyku właśnie w tych miejscach, żeby mieć energię na wykarmienie dziecka. Tylko pytanie czy to potem zejdzie, bo wymieniać wszystkie spodnie ? Kiepski interes :D Chociaż mam koleżankę, starsza ciążą 3 tygodnie ode mnie, pochłania wszystko jak śmietnik, słodycze, chipsy, pop corn i takie tam i spadła z tyłka i ud o 1 cm, tak bynajmniej mówi, ale ja widzę, że na pewno nie utyła, a też ma + 5 kg. Z tym, że ona zawsze uda i pupę miała masywniejsze, a ja chuderlawe.

Gość motylekkkkii
W trzecim. jem dużo mniej a kg przybywa. To chyba przez zatrzymywanie wody w organizmie

Gość gość
Znalazłam ten artykuł : Pupa i biodra Masz płaską pupę? Zapewne ucieszysz się, że podczas ciąży może ona nabrać okrągłych kształtów. Oprócz dodatkowej tkanki tłuszczowej to woda zmagazynowana w ciele sprawia, że pośladki stają się bardziej wypukłe. Możesz mieć również wrażenie, że jesteś trochę szersza w biodrach niż wcześniej. Nie mylisz się. Twoja miednica również przygotowuje się do porodu. Rozszerza się, by maleństwo mogło przyjść na świat. A tu link do całości :) http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/15/1529

Gość gość
JA w 8 miesiącu idę na wesele znajomych, mam nadzieję, że przez tą zatrzymaną wodę nie będę zataczać się jak kulka...

Gość gość
ja jestem dopiero w 20 tyg ciazy, ciekawe jak to bedzie:)

Gość gość
To ja, juz pisalam wczesniej, że najwięcej przytyłam w pierwszym trymestrze Teraz kończę 38 tydz i łącznie niecałe 12 na plusie, czego ok 5 przypadnie na 1szy tryestr:) startowalam z 50 kg (1,6 wzrost). Poczatkowe wymiary to 84, 67,90 a teraz to 88, 96, 96. Przytyly glownie nogi i pupa:) Na poczatku to ewidentnie tluszczykiem obroslam (jedynie najedzenie do syta pomagalo na mdlosci:) ) a teraz to mam wrazenie, ze bardziej woda sie zbiera w nogach-bo mi się taki cellulit wodny zrobił i sa takie jakby opuchniete-choc pewnosci nie mam. Dam znac jak bedzie po porodzie:)

Gość gość
A na kiedy masz termin :) ?