Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z allegro. Prośba o pomoc.

Polecane posty

Gość gość

Hej, zakupiłam coś na allegro, zapłaciłam przez PayU po czym dziś dostałam info od sprzedającego, że nie obsługuje wpłaty PayU i mam przelać kasę na konto. Ale kasa już poszła. Nie było informacji ani na aukcji ani w info o sprzedającym, że nie mam w ten sposób płacić. A teraz panienka się obudziła. Przecież chyba normalne jest, że płaci od razu po zakupie a nie czeka na maile od sprzedającego. Zastanawiam się jak teraz odzyskać kasę. Proszę o pomoc.

Gość gość
raczej allegro zapytaj.

Gość gość
kiedyś też przez pomyłkę wpłaciłam zadzwoniłam do allegro, wysłałam potwierdzenie wpłaty i oni to odkręcili, przesłali z powrotem kasę na moje konto

Gość gość
jak sprzedawca nie chce wpłat przez PayU, to nie powinien w ogóle kupczyć na allegro, bo nie ma nawet opcji, żeby wyłączyć ten rodzaj płatności. można sobie preferować wpłaty na konto, ale to nie jest wiążące dla kupujących

Gość gość
Tia i dostane odp po tygodniu...

Gość gość
A możesz mi podać numer do allegro kontaktowy?? Gdzie tego szukać? Bo ja tylko formularz kontaktowy znalazłam.

Gość gość
225436961

Gość gość
niestety nie pamiętam bo to było w zeszłym roku

Gość gość
napisz do sprzedajacej ze juz zaplacilas i ma ci wyslac towar, bo w przeciwnym razie lamie regulamin Allegro: "W przypadku, gdy Sprzedający wskazał sposób zapłaty przelewem na rachunek bankowy, zobowiązany jest udostępnić Kupującym realizację przelewu w ramach usługi PayU, na zasadach określonych w Załączniku Nr 8 do Regulaminu, w szczególności Sprzedający jest zobowiązany wypełnić formularz konfiguracyjny na stronach Allegro, w sekcji PayU, potwierdzając dane osobowe, teleadresowe, nr konta bankowego oraz inne dane niezbędne do jego identyfikacji. i z załącznika o zasadach dotyczących opisu: 22. Zabronione jest umieszczanie przez Sprzedającego w opisie Transakcji informacji, które w jakikolwiek sposób różnicują sytuację Kupujących w zakresie korzystania z usługi PayU."

Gość gość
dzieki, napisałam do allegro i do niej, że rezygnuje i chce kase z powrotem. Zobaczymy co będzie. Nigdy więcej kupowania od nowych sprzedających...