Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

byly maz oswiadczyl ze nie przyjedzie na komunie

Polecane posty

Gość gość
aha, czyli ten kretyn sie jednak nie dolozyl do komuni? hahaha lajza. nie chce cie podjudzac, ale skoro ma teraz nowa kobiete, ta prawdopodobnie go podburza przeciwko dawaniu tobie pieniedzy na dziecko. ale nie przejmuj sie, to standardowe zachowanie. znam to z autopsji... z ich budzetu domowego miesiecznie uciekaja pieniadze na alimenty dla waszego dziecka, pieniadze dodatkowe na prezenty, szkole, wakacje, dodatkowo wasze malzenskie dlugi i kupka maleje. tym bardziej, ze maja dziecko. a ze jestes pewnie dla nich niemila, nie macie przyjacielskich stosunkow, sytuacja sie pogorsza. ale to nie twoj biznes, wiec twoj eks zachowal sie jak cham i nic go nie usprawiedliwia. napsze ci tak, z chama nie zrobisz gentelmana, na niektore sprawy nie masz wplywu. jedyne co mozesz zrobic, to zostawic sprawe i powiedziec dziecku, ze tata nie przyjdzie, ale zeby sie nie przejmowalo, bo bedzie duzo innych gosci i bedzie to jeden z wazniejszych dni w jego zyciu. wiem, ze cie cisnie, zeby rozwalic eksowi leb, ale powstrzymaj to. chyba awet lepiej bedzie jak nei bedizesz musiala na niego patrzec, dziecku tez sie nic nie stanie, wyluzuj. i przede wszystkim na temat ojca nie wypowiadaj sie nawet jednym slowem, ani pozytywnym ani negatywnym. zachowaj klase, tylko (az) tyle ci pozostalao. powodzenia.

Gość gość
jaką klasę? autorka nie ma jej za grosz

Gość do gosciaz 16 07
po 1:od kiedy to kobieta moze wyzywac meza jak chce bo jej wypada a facetowi to juz nie!chyba na prawde w jakiejs patologii.Mezczyzna musi byc gentelmenem a kobieta moze byc najgorsza szmata i dla ciebie to normalne? po drugie jak sie tak znasz na facetach i wine dajesz facetom o wszystko to musisz byc rowniez niezla szuja. Co to wogole za opinia,skad ty ja wzielas?ze kobieta ak cham i prostak moze besztac meza a on musi byc gentelmenem.Gdzie ty zyjesz :wies 3 tys mieszkancow a wkolo obory i chlewy?

Gość gość
16:53 poziom twojej wypowiedzi mowi sam za siebie. ale odpisze ci. jesli ktos swoje zachowanie warunkuje czyims, to powodzenia. bo to tlumaczy, ze jesli ktos jest chamem, to ja tez mam sie po chamsku do niego odnosic? dla mnie absurd. mysle, ze gentelman nie wchodzi w polemike z wyzwiskami i potrafi dla dobra syna przyjsc i ZORGANIZOWAC wspolnie z matka swojego dziecka komunie dla niego. tak, uwazam, ze kobiecie uchodzi duzo wiecej powiedziec niz mezczyznie, tak samo jak mezczyzna ustepuje kobiecie miejsca, przejscia, podaj plaszcz, nie uderzy kobiety w twarz, bo moze zrobic jej tym krzywde wieksza, niz ona jemu lisciem. ale co ja tobie bede tlumaczyc, jesli dla ciebie pojecie gentelman i "mezczyzna" jest czyms obcym. dodatkowo nie pochwalam tego, ze kobieta jest suka czy szuja, niepamietam jak ja nazwalas. facet ma byc facetem i miec jaja a nie c***a, ktora wymiguje sie pod glupim pretekstem z uroczystosci syna. ale chowajcie dalej facetow na mazgai i c***y, ktore zawsze usprawiedliwi mamunia a pozniej zoneczka.

Wydaję mi się, że autorka jest zdenerwowana i stąd te słowa. Autorko porozmawiaj z byłym mężem, ale tak na spokojnie i wyjaśnij, że powinien zjawić się. Może nawet powinnaś pokazać klasę i zaprosić jego nową kobietę? Wyobraź sobie ich miny :).

Gość gość
18:02 piszesz rozsadnie, ale uwazam ze zapraszanie bylej kobiety wbrew sobie aby tylko pokazac klase jest niezbyt trafione. latwo pisac, gorzej zrealizowac, ja bym sie w takiej sytuacji czula fatalnie. komunia to nie wesele, zaprasza sie najblizszych, wiec takie zachowanie mogloby byc uznane sztuczne. zresztą niewazne kto co uwaza, ale nie warto psuc sobie nerwow niepotrzebnymi kurtuazyjnymi zachowaniami. jestem zdecydowanie na 'nie' zapraszaniu tej babki na komunie ich dziecka.

Gość gość
Nie mam zamiaru zapraszać ani jej ani bękarta,mimo iż to przyrodnie rodzeństwo,to mam je gdzieś,mój syn jest najwazniejszy tego dnia. W*****a mnie to bo na urodziny go nie ma,na wakacje nie zabiera a teraz komunia!! I co mnie obchodzi ze mieszka daleko,są samoloty busy. Jest w****iony na mnie za dlugi ale to nie wina dziecka.

Gość gość
Chyba to ty chcesz byc najwazniejsza. Nic dziwnego ze byly maz znalazl sobie nowa 'szpare' jak to napisalas. Uh traci od ciebie prostactwem.

Gość gość
Do osoby wyzej tej od dzentelmena. No wybacz ale jak wymagac od mezczyzny zeby byl dzentelmenem to od kobiety wypada wymagac zeby byla lady. Noe uznaje czegos takiego ze kobieta moze z liscia bo to lzej a mezczyzna nie powinien sie nawet odezwac. Chcesz zeby mezczyzna Cie odpowiednio traktowal to jego tez traktuj z szacunkiem. W temacie to na miejscu autorki powiedzialabym tylko bylemu na spokojnie ze synowi bedzie przykro jak jego nie bedzie i zeby sie jeszcze zastanowil. Nawet bym mu powoedziala ze nie bedziesz z nim rozmawiac zeby nie psuc atmosfery na przyjeciu i ze jak obydwoje sie postaracie to uda sie kulturalnie spedzic ten czas. Ale bez wrzaskow i docinania. Pokaz klase kobieto.

Gość gość
ale co ona moze pokazac? skoro nie ma klasy ;) pustke mentalna ..

Gość gość
a nie może chociaż przyjść do kościoła i złożyć tam życzenia dla dobra dziecka? Zapytaj go o to - łaski nie robi to w końcu jego obowiązek

Gość gość
autorko nie przejmuj sie tymi 'mądrymi' komentarzami powyżej...powiedzmy sobie ze wiem przez co przechodzisz - byłam w podobnej sytuacji bo moi rodzice byli świeżo po rozwodzie gdy była moja komunia. Tato nie zjawił sie na obiedzie/imprezie bo kościele ale był w kosciele i mialam chwilę aby z nim pogadać. Powiem szczerze że dzięki temu nie brakowało mi go jakoś pózniej w czasie obiadu - moze dlatego ze nigdy nie mielismy jakis super bliskich relacji...

Gość gość
To jakis palant ale moj brat tez tak mial ojce widzial 4 razy w zyciu moj zmarl 18lat temu wiec to tylko jego ojciec on ma swoja rodzine i z babka ani dziadkiem niema kontaktu...ale ma rodzine tylko kiedys bedzie zalowal ze tak postapil z swoim dzieckiem.

Gość gość
Powiedzial ze przy stole ze mna siedziec nie ma zamiaru,z falszywcem..oczywiscie uwaza ze z mojej winy,ale nawet gdyby to dziecko nie jest winne,a do kosciola nie będzie dymal z zagranicy.. Napisalam mu parę dosadnych slów. Ale i tak jestem w****iona

Gość gość
skoro nie potrafi zachowac klasy i przytargac 4 liter na komunie wlasnego dziecka argumentujac to stwierdzeniem, ze nie bedzie siedzial kolo falszywca xxx przecież autorka zaprosiła ojca dziecka tylko dlatego, żeby się DOŁOŻYŁ do kosztów przyjęcia. jest fałszywą, zakłamaną, niekulturalną quasi-kobietą. Ślubu kościelnego nie wzięła? Przez tyle lat? Skandal... Wiara to dla niej chyba była biała suknia i wesele, a nie sakrament przed bogiem. czego ona syna nauczy...

Gość gość
Sama autorka pisze, że mąż pospłacał jej długi, więc nie był taki najgorszy. Nie dziwię się, że były mąż nie chce przyjechać, bo prawdopodobnie i jemu mówi te przykre słowa o jego obecnej partnerce i ich dziecku

Gość gość
Nic takiego nie mowie mu, posplacal dlugi i co z tego jak juz zazadal zwrotu co najmniej polowy tego!! Wiec niech sie nie zaslania kasa i niechecia do mnie tylko niech powie ze ma go w d***e.

Gość gość
On ma ciebie w d***e, bo jesteś zlą kobieta. Przez ciebie cierpi syn.

Gość gość
A Ty długów narobiłaś i jelenia szukałaś, który je pospłaca? Nie bądź taka oburzona, bo Twój mąż ma racje co do zwrotu kasy.

Gość gość
jaka ta laska od dzentelmena jest puknieta:Dtaaak babka wyzywa jego dziecko od bachorow,nowa kobiete od szpar ale on powinien zachowac sie jak dzentelmen i pewnie jeszcze nastawic jej polik i kupic kwiaty.. kobieta moze robic z mezczyzna co chce...boze widzisz i nie grzmisz.Moze go pewnie bic,ponizac,wyzywac bo ma prawo,tak?

Gość gość
11:22 nic takiego nie napisalam, ze kobieta moze robic co chce, bluznic i wyzywac, napisalam chyba z milion razy, ze to, ze ktos zachowuje sie po chamsku nie daje GENTELMENOWI przyzwolenia na podobne zachowanie, ktore w tym przypadku odbija sie na dziecku, bo to ono nie zobaczy na komunii ojca. ale wy zawsze bedziecie przeinaczac pod swoje widzimisie czyjes slowa. pewnie jak jakas przekupa was zaczepi na ulicy i bedzie na was flugac machajac lapami, wy, jako kobiety z klasa odwdzieczycie sie jej tym samym, bo przeciez skoro komus wolno, to mnie czemu juz nie? taka wasza logika. a do tej od DOLOZENIA sie do komuni przez tatusia - z tego co wiem, dzieci sa obojga rodzicow, nie jednego. wiec koszty sa pol na pol, jak tatunio o tym nie wie, to juz widac ze jest cos nie halo. ale co ja bede tlumaczyc, jak tu same matki polki, ktore rodza, opiekuja sie dziecmi, gotuja, opieraja rodzinke, wyreczja we wszystkim podczas gdy synus z tatuniem graja na kompie. aha nie zapomnijcie ustapic miejsca w autobusie dziecku, same stojac nad nim z tobolami. a co do dlugow malzenskich, jego psim obowiazkiem bylo je splacic, dlatego je splacil, nie uwierze ze zrobil to z wlasnej woli bo ma takie dobre serce:D nie wypominalby tego teraz i nie plul zloscia z tego powodu oraz nie żądałby ich zwrotu:D

Gość gość
23:44 - posplacal dlugi bo musial, a nie dlatego ze chcial, w koncu w malzenstwie wszystko jest wspolne, obowiazki i dlugi tez;) a co do drugiej czasci wypowiedzi - jak ja czytam to az mnie tzresie:D chlop nie chce przyjechac na komunie wlasnego syna, zeby nie sluchac PRZYKRYCH SLOW na temat jego dziecka i partnerki;D hahahaha juz dajcie spokoj z tymi waszymi PRZYROSCIAMI, ile wy macie lat? tylko przykro przykrosci, przykro, przykrosc, przykry, przykra, przykrzątko. opanujcie sie! co to stary chlop ma takie gloebie serce i byle co jest w stanie go zranic? takie cos nie ma jaj, zeby przyjechac na komunie wlasnego dzicka pod pretekstem obrazy na zone, a prawda pewnie jest taka, ze mu szkoda kasy, bo teraz jest taka kultura, ze na byle okazje sie szasa kasa, a co dopiero ojciec zza granicy! pewnie biedactwo sie boi, ze poleci mu na ten przyjazd ze 2 tysie i szuka pretekstu:D mezczyzna:D ale piescice sie dalej nad synuniami, juz wspolczuje waszym corka co za gachow beda mialy za te 20 lat, jak mamusie wypiescily, wytrzasly sie nad nimi

Gość gość
Tak p********z ale po pierwsze przyjazd z za granicy to juz wydatek,do tego prezent,a przecież facet placi alimenty,do tego posplacal dlugi. Nawet jak zada zwrotu polowy to ma do tego prawo. Skoro dlugi byly w malzenstwie,to autorka tez za nie odpowiada,jakby miala trochę honoru to by zaproponowala splate pól na pól. Nie dziwie sie ze facet nie chce przyjechac bo nikt nie spi na pieniadzach za granica jak wam sie wydaje, poza tym facet tez ma juz rodzine.Ciekawa jestem jakie alimenty otrzymuje autorka i ile sama zarabia ze sie tak rzuca.