Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

posprzątaliscie już ???

Polecane posty

Gość gość

na święta?

Gość gość
Ja narazie tylko okna umyłam

Gość wiosna ach to ty
na święta jeszcze nie, ale planuję zetrzeć kurze i zmyć podłogi, jak często to czynię, nawet bez okazji świąt.

Gość gość
co to wogule znaczy sprzątać na święta>?

Gość anty katarzyna
Ja też tego nie rozumiem, cały rok nie sprzątałyście czy co?

Gość wiosna ach to ty
ja rozumiem, o co chodzi, u mnie w domu były takie porządki, ale to wiązało się z ogólnym wiosennym "wietrzeniem" szaf, spiżarki, piwnicy. Mama moja jest chomikiem i w tym natłoku rzeczy było co sprzątać, oj było.

Gość gość
przecież nie będe codzienie okien myła czy szaf odsuwała codziennie odkurze i przetre podloge a przed swiętami zawsze myje okna piore firany zasłony narzuty odsuwam meble i dokładnie wszstko myje i sprzątam

Gość wiosna ach to ty
a mnie czasem nachodzi tak bez okazji i odsuwam sobie te szafy i niekoniecznie chce mi się potem na święta.

Gość gość
U mnie szafy odstawia sie tylko w czasie remontu.Myje okna scieram na mokro kurze na szafie sparzatam w regale,myje szafki kuchenne,przekladam papierem ,glazure w kuchni na koniec podlogi,meble pronto pozniej tylko dekoruje

Gość gość
Dawno nie sprzatalam, ostatnio straciłam zapał Kiedys co tydzień wszystko na blysk

Gość gość
nie i pewnie nie posprzątam, bo i tak wyjeżdżamy do teściów :D codziennie ogarniam a i tak jest bałagan i już nie mam weny na gruntowniejsze porządki; już od prawie miesiąca się zbieram żeby ogarnąć parapet, który jest maksymalnie zagracony (tak jak patrzę teraz na niego z daleka to są tam: 2 koszyki z drobiazgami, nieużywane doniczki, miska z kolejnymi drobiazgami typu ładowarki, długopisy, elementy od zabawek itp., lekarstwa, konewka, kwiatki i pietruszka w doniczce) hehe Co się mam za to zabrać to zawsze jest coś innego a to stos naczyń, a to pranie, odkurzanie, gotowanie itd. i to nie jedyne tego typu miejsce które muszę ogarnąć, ale akurat tam jest najgorzej :D

Dopiero dzisiaj zaczęłam. Ale dobrze mi poszło. Sypialnia, garderoba, pokój i hol.Pogoda była idealna na takie gruntowne porządki. Żeby taki zapał był chociaż do końca tygodnia, to pewnie bym zdążyła.Ale różnie to bywa.

Gość Jakie to dziwne
Czy tylko na święta się sprząta? Raz w tygodniu sprzątam, odkurzam, myje podłogi we wszystkich pomieszczeniach.Okna myłam 2 tygodnie temu.Pościel zawsze zmieniam co 2 tygodnie.

Ale na bieżąco nie robi się przeglądu szaf, nie pierze dywanu i nie szoruje fug w łazience. Święta to jest dobry argument, żeby w domu przeprowadzić totalne tornado. Tym bardziej, że jest wiosna, a wcześniejsza pogoda nie sprzyjała takim wyczynom.

Gość gość
prawie,okna umyte,piwnica posprzątana po zimie i odmalowana .....skąd ja tam mam tyle śmieci po zimie...garderoba przesiana,jeszcze kurtki zimowe muszę poprać i wynieść,no i kołdry i poduszki dzieci poprać,a reszta to na bieżąco a i dywany w sobotę były wyprane,założę na same święta.