Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasikaaaaaaaaa

urząd pracy spóźniłam się 2 dni

Polecane posty

Gość kasikaaaaaaaaa

zapomniałam że 7 kwietnia miałam się zgłosić do UP, jutro się tam wybieram. Czy mogą mnie wyrejestrować za spóźnienie? Zdarzyło się komuś tak?

Gość kasikaaaaaaaaa
nikt sie nie orientuje?

Gość gość
do 7 dni musisz zgłosić dlaczego nie byłaś w terminie- idź szybko jutro

Gość gość
najlepiej z L4 od lekaza

Gość kasikaaaaaaaaa
dzieki

Gość gość
jak nabajerujesz to nie powinni cie wyrejestrować

Gość kasikaaaaaaaaa
nie straszcie, naprawdę muszę mieć L4?

Gość gość
Nie wyrejestrują cię.pójdz i powiedz że przegapiłas date stawienia sie i tyle.co najwyżej cie upomną

oczywiście że ją wyrejestrują, przecież to ich główny cel, żeby było jak najmniej zarejestrowanych. bez L4 (z datą z dnia w którym miałaś iść się podpisać) nawet nie masz tam co iść bo cię wyśmieją. za 90 dni możesz z powrotem się zarejestrować.

Gość gość
Nie wyrejestrują, zreszta jutro się przekona.

Gość gość
Ale macie rady, jeszcze nie słyszałam żeby jakiś lekarz wystawił L4 wstecz. Autorko najlepiej załatw jakieś pieczątki z podpisami od znajomych osób mających firmy, może w innym mieście albo z firm oddalonych od siebie kawałek że niby szukałaś tam pracy i nie zdążyłaś na wizytę z powodu poszukiwania pracy. Z jednym zdaniem- Dnia 07.04.14 r.. XY była w mojej firmie celem odbycia rozmowy kwalifikacyjnej. Ze skutków ww. nie maja prawa cię rozliczać. A na gębę mogą zechcieć cie wyrejestrować. Nie muszą ale zależy na kogo trafisz.

Gość gość
System sam wyrejestrowuje chyba po 7 dniach od niestawienictwa, masz szanse się wybronić ale dobrze jakbyś miała logiczne wytłumaczenie.

Gość gość
sama osobiście spóźniłam sie pare razy i nikt mnie nie wyrejestrował.za kazdym razem mówiłam prawde,ze poprostu przegapiłam wizyte i tyle

Gość gość
wyrejestrują cię. Ja spóźniłam się jeden dzień i tłumaczeń nie było. Powiedziano mi, że tylko zwolnienie lekarskie jest usprawiedliwieniem.

Gość gość
to zależy jaki region Polski, bo np: na Podkarpaciu, gdzie najwyższe bezrobocie, nikt z tego powodu problemów nie robi, urzędasy w UP nic nie robią więc i problemów za spóźnienie nie robią, co więcej można nawet dwa dni przed terminem pójść podpisać się, mówiąc, że jest się akurat w pobliżu i nie będzie chciało się czy też opłacało się za dwa dni jechać

Gość kasikaaaaaaaaa
wszystko w porządku, była bardzo miła pani nawet nie musiałam się dużo tłumaczyć. Dziękuję za wczorajsze wsparcie.