Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eliisse24

PODWÓJNE SZCZĘŚCIE PODWÓJNE KŁOPOTY

Polecane posty

Gość gość
Gratulacje ;) Ale Teresa? nie krzywdź dziecka :( Okropne imię

Gość gość
To nie dzieci są bezwzględne tylko my. Dziecku do głowy by nie przyszło, że jakieś imię jest gorsze. Nawet nie zawracałoby sobie głowy takim czymś. Ale jak słyszy od mamusi, że "jakie to okropne imię" to i dziecko później tak opowiada. Jak Wam się podoba i tak chcecie to patrzcie na to co mówią inni. A mi też jakoś najbardziej dla drugiej dziewczynki pasuje Zosia.

Gość gość
Przecież Teresa to zupełnie normalne imię.Obecnie niezbyt popularne, ale zwyczajne - bez udziwnień.Moim zdaniem krzywdzeniem dziecka jest nazwanie go np. Amelia - co w języku medycznym oznacza wadę polegającą na wrodzonym braku konczyny/kończyn. To jest dramat. Mi dla drugiej dziewczynki również pasuje Helenka. Ewentualnie Renata

Gość gość
I Teresa i Amelia moim zdaniem ujdzie. Mnie się te imiona nie podobają, ale nie oszukujmy się, każdy ma inny gust, a co ważniejsze każdy ma inne skojarzenia. Niemniej musicie być pewni imienia, musi wam się samo brzmienie podobać, dobre skojarzenia to nie wszystko. Do Tereski pasowałoby faktycznie inne imię tego typu, jak Basia. Podoba mi się również Jolanta. A może coś po babci z drugiej strony?

Gość gość
Tylko na kafeteri slysze, ze Amelia to choroba, co dziwne jest to imie znane prawie na calym swiecie, nazywaja tak dziewczynki w Francji, USA itd Autorko imie wybierz( w sumie juz wybralas) z mezem z rodzina, tu sie nie pytaj bo uslyszysz, ze patologia, wies, choroba itd btw Teri, bardzo fajnie, mi sie podoba tez Tessa.

Gość Mężatka1980rok
Teresa bardzo ładnie :) Gdybym miała druga córkę to dałabym na imię Róża:)

Gość gość
do teresy pasuje krysia wiesia władzia janina helena wandzia alfreda jak cie kreci to ze marnujesz im zycie to gratuluje

Gość gość
Janina fajne. Janka, Janeczka, Jasia. Bożena, Bożenka, Bodzia może dla drugiej?

Gość Eliisse24
Dziękuje tym co mnie rozumieją a ci co nie to naprawdę nie jest wasza sprawa. Pytanie było jakie imię dla drugiej blizniaczki a nie czy imie Teresa jest ladne. Nie musicie mnie rozumieć. Sprawa imienia to już moja sprawa. Masz rację Lewira społeczeństwo jest okrutne no ale co poradzimy. A w sprawie imiona dla drugie córeczki to z tych co mi napisalyscie ladne jest Marianna albo Zuzanna. Helena jakoś mi się nie podoba nie wiem czemu. Macie jeszcze jakieś propozycje? I bardxi proszę NIE PISZCIE JUŻ OBRAŹLIWYCH KONENTARZY.

Gość Eliisse24
Sluchajcie! Razem z mężem postanowilismy że druga córeczka także będzie miała imię 6 literowe, ale nie z tych starszych tylko już z tych mlodszych imion. Wybralismy takie: Kalina- mężowi się bardzo podoba Karina- podoba mi się nawet bardziej niż Kalina Sandra- podoba się moim rodzicom Wanesa- bardzo ciekawe i starsze imię. Pisarz je wymyślił Izabela- te akurat rodzicom męża się podoba Żaneta- znałam taka sliczna dziewczynke i akurat przypadlo mi do gustu Marika- wpadło mi wczoraj do głowy :) Kamila- mężowi się podoba to imię również Rebeka- piękne, biblijne imię Które z tych 8 imon najbardziej będą pasować i nadawać się? Pytam was bo my nie możemy wybrac.

Gość gość
Izabela lub Kalina, błagam tylko nie Wanesa :O

Gość gość
Izabela (tak ma na imię moja przyjaciółka) i Sandra też ładne :-) Gratulacje bliźniaków :-)

Gość Eliisse24
Dziekuje :) byłam zaskoczona kiedy lekarz powiedzial że będą blizniaki. Bardzo sie ciesze,ale również boję porodu. Przy blizniakach to raczej cesarka. A co do iminn to już z mężem wybraliśmy. Pierwsza będzie miała na imię Teresa Sandra a druga Izabela Jolanta.:) Jeśli chodzi o imie dla pierwszej corci to jak już mówiłam Teresa ma po babci a Sandra ponieważ podoba się to imię moji rodzicom. Druga coreczke nazwiemy Izabela ponieważ to imię przypadlo do gustu rodzicom męża a Jolanta ponieważ tak ma na imię moja mama :). Jeszcze raz dziękuje za konkretne odpowiedzi. Już się nie mogę doczekac mojej Tessi i Belli :D Jakos jeszcze to wytrzymam zostaly tylko 2 miesiące ;) Pozdrawiam wszystkich !