Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eliisse24

PODWÓJNE SZCZĘŚCIE PODWÓJNE KŁOPOTY

Polecane posty

Gość Eliisse24

Witam! Byłam z mężem na usg. Byliśmy pewni że to będzie chłopiec bądź dziewczynka a po chwili lekarka mówi że widać dwa serdusza więc będą to bliznieta. Byłam taka zdziwiona ale zarazem szczęśliwa, mąż o mało co by niezedlal jednak się powstrzymał :D Nie mogliśmy w to uwierzyć. Byliśmy nastawieni na jedno dziecko a, tu bumm.. bliźniaki! Jesteśmy prze szczesliwi ale i zdenerwowani. Blizniaki to podwójne kłopoty. Jednak z pomocą mamy i tesciowy sobie poradzimy :) Więc tak jakiś czas później poszliśmy znowu do lekarzy aby stwierdził płeć dzieci. Obydwoje to dziewczynki. Dla mnie świetnie ale mąż chcial syna :D I w tym momecie pojawia się problem imiona. Dla jednej z blizniaczek wybralismy Teresa, ponieważ tak się nazywala babcia mojego mmęża, była wspaniala kobieta. Jednak nie mamy pomysłu jak nazwać druga blizniaczke. Wiem że były tu na kafeterii tematu związane z imiona jednak chcialabym abyście pomogły mi dobrać imię do imiona Teresa :)

Gratuluję i zazdroszczę :). Sama marzyłam o bliźniętach :). Mi akurat podobają się klasyczne imiona: Jan, Antoni, Franciszek, Adam, Krzysztof, Marek, Grzegorz, Stanisław, Witold, Aleksander, Henryk, Jerzy.

Gość gość
Ja bym dobierala drugie imie w tym samym stylu czyli ze starych imion. Basia Zosia .

Gość gość
O matko tylko nie Teresa, paskudnie

Autorko przepraszam, widać musze się przespać, bo przeczytałam, że drugie dziecko to chłopiec :). Zofia Urszula Anna Maria Magdalena Beata Olga Barbara. Chcesz żeby drugie imie tez było klasyczne?

Gość gość
ja mysle, ze Zofia. Gratuluje, ale tez jednoczesnie wspolczuje.

Gość Eliisse24
Nic się nie stało Chloe1987 i dziękuje :). Hmm mogą być klasyczne ale nie koniecznie

Gość gość
Bardzo współczuję twojemu dziecku Teresa co za okropne imię to raz a dwa kto daje imiona dziecku po zmarłym ?

Gość gość
Ty sobie wyobrażasz jak ta twoja teriza pójdzie do szkoły za lat kilka? Teriza matko boska widzisz i nie grzmisz :(

Gość gość
Teresa i Helena, tak jakoś mi wpadło do głowy

Gość TeresaLat51
tylko nie teresa, jest tyle fajnych klasycznych imion, nawet za moich młodych lat dawali Tereska tylko na głębokich wsiach :(

Gość gość
tesia,super. karolina dla drugiej może?:-)

Gość gość
To niech ci wypadnie z głowy nie rób dziecku krzywdy dziewczyno.

Gość Eliisse24
Słuchajcie Teresa nam się podoba. Babcia mojego męża była wspaniała kobieta. Troszczyla się o mnie. Była poprostu inna i za to ją kochalam. Dlatego chce dać córce na imię Teresa. Mała Teri :) może inni mają różne opinie ale nam się poprostu podoba i tyle. Proszę was nie piszcie już obraźliwych komentarzy lecz mi pomóżcie z imieniem dla drugiej córeczki

Gość gość
teresa koszmarne imie :O

Gość gość
tamara antonina renata

Gość gość
tereska i helenka super zestaw

Gość gość
rany, okropnie teresa, może i złota kobieta ale była ale imię koszmarne

Gość gość
Autorko to może Teresa na drugie imię. Nie myśl o zmarłej babci tylko o swoim dziecku. Pomysł jak pójdzie do szkoly:/ dzieciaki są teraz okropne. Moja cudowna prababcia miała na imię Aniela- mi to imię bardzo się podoba, naprawdę:) ale nie nazwałabym tak swojej córki bo wiem jak okrutne potrafi być społeczeństwo.

Gość gość
Aniela jest o niebo lepsze od Teresy

Gość gość
Hanna Antonina Melania Aniela Janina

Gość gość
juz to widzę, kilkumiesięczne dziecko w wózku o imieniu teresa :O :O :O skoro jednej chcesz dać teresa, to może drugiej jadwiga?

Gość gość
Teresa naparwde? moze dajcie tak na drugie imie. np mojemu bardzo podoba sie imie Staś bo to jego ukochany dziadek ale w zyciu nie zgodze sie tak nazwac naszego dziecka. Ale jesli juz sie uaparlas na Tereske to druga dziewczynka niech bedzie Zosia.

Gość gość
a niby czemu tak odradzacie tę Teresę? Wychowujcie swoje dzieci tak, żeby nie naśmiewały się z żadnych imion. Nie wiem czemu imię Teresa jest śmieszne a Dżesika czy Nikola już nie.

Gość gość
Teresa fajne imie i ta Helena bardzo do niej pasuje :)

Gość gość
Teresa ladne I niespotykane dzisiaj:) Terenia, tereniuchna, Teri :) super Moze dla siostry Helena Marianna Krystyna Zofia Zuzanna Stefania

Gość gość
Teresa i Hanna

Gość gość
Do Tereski najbardziej pasuje mi Jadzia i Krysia.

Gość lewira
nie słuchaj tych, co tu piszą, żeby nie nazywać Tereska bo "społeczeństwo jest okrutne". to one właśnie są tym okrutnym społeczeństwem. Imię jest ładne, znam mnóstwo fajnych Teres a starsze imiona wracają. Dla równowagi może w Twojej rodzinie jest ktoś po kim chciałabyś dać imię?

Gość gość
Jadwiga Wanda wg mnie.