Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubiór a sylwetka

Polecane posty

Gość gość

Z góry powiem, że nie jestem negatywnie nastawiona do grubych ludzi. Nie moja broszka po prostu. Niemniej jednak strasznie dziwią mnie kobiety rozmiarów znacznie przewyższających "normę" (czyli załóżmy mniej więcej z wagą prawidłową) a próbujących ubierać się super modnie. Sama nie mam figury idealnej, mam dosyć krótkie nogi itp. W związku z tym nie noszę niektórych rzeczy. Mam natomiast taką koleżankę - nie będę owijać w bawełnę - niską i okrągłą. Ubiera się tak jak zdecydowanie nie powinna - długie bluzki + botki za kostkę na spodniach. Traci w tym nogi zupełnie! Albo ubierze spódnice + te krótkie bluzki teraz tak modne, tak że jej się wałki wylewają. A wiecie co jest najgorsze? Ona doprasza się komplementów! Twierdzi, że jest super ubrana, próbuje mi doradzać ;/ Masakra.

Gość gość
Mnie też to dziwi. Idzie taka babka-kulka w obcisłych leginsach, lekko prześwitujących, dupsko nie zakryte.

Gość gość
Ostatnio widzialam w tramwaju dziewczyne dosc przy kosci w leginsach i krotkiej bluzce.., te leginsy byly takie opiete ze az przezroczyste a ona miala stringi :O i ta jej tlusta dupa byla na wierzchu

Gość gość
Po prostu dziwi mnie, że takie kobiety często twierdzą, że one też mają prawo dobrze się ubrać. ALE TO NIE JEST DOBRZE. Wyglądają w tym źle/śmiesznie. A przecież można się ubrać fajnie nawet będąc przy kości tylko trzeba trochę samoświadomości a nie kupować coś bo "modne"...

Gość gość
ja tez jestem niska i mam krotkie nogi, dlatego zakladam czesto wysokie buty i wygladam swietnie :D ale jestem szczupla, nie mam ani grama tluszczyku

Gość gość
Wysokie buty (w sensie za kostkę) + tunikę? Tak żeby optycznie skrócić nogi jak się da? To śmiem wątpić, że wyglądasz świetnie... Ale wiesz, ta koleżanka też twierdzi, że jest "mega ubrana".

Gość gość
Wysokie buty w sensie szpilki albo czólenka na koturnie :P takie o wysokości ok 10 cm :D

Gość gość
a w tunikach nie chodze :P wole klasyczne bluzki, a najbardziej to lubie chodzic w sukienkach :) w sukience nie widac ze mam krotkie nogi :P sukienki oczywiscie do połowy uda :)

Gość gość
No to zupełnie o czym innym mówimy. Ona nosi buty ZA KOSTKĘ + tuniki. Więc nogi są dużo krótsze.

Gość gośćwioszek
A co myślicie o modnym, ale odpowiednim ubieraniu się grubych? Spotkałam się z opinią, że grubi powinni ubierać się niewyróżniająco, nie niemodnie, ale neutralnie, czyli jeansy i sweterek. Ps. We wiochowym stroju typu prześwitujące leginsy to i szczupła wygląda wiochowo :D