Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile przytyłyście w 22 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem obecnie w trwającym 22 t.c i ważę 5,5 kg więcej w porównaniu z wagą przed ciążą (59kg). W pierwszej ciąży odzywiałam się prawidłowo a jednak waga szła w górę bardzo szybko z końcowym efektem 25 kg od wagi wyjściowej. Mam nadzieję że tym razem uda mi się utrzymać wagę w ryzach. Jak to jest / było u was?

Gość gość
Do wagi wyjsciowej sprzed ciazy bylam 3 kg na minusie. Przed ciaza wazylam 55 kg. Do 16 tyg waga spadla do 50 kg w 23 tyg mialam 52 kg.

Gość gość
Ja jestem w 25 tygodniu ( za 2 tygodnie zaczynam 7 miesiąc ) i mam + 4 kg. "Na czysto", to pewnie będzie jakieś 3, bo dziecko 650 gram ma i może całą otoczka 350? Tak sobie wyliczyłam ( może mniej , może więcej ). Wróciłaś w miarę szybko do wagi, baź figury sprzed 1 ciąży? JA Ci powiem, że na to co jem ( jem tyle samo co przed ciążą) nie wiem skąd się te kilogramy biorą, ale widzę, że mam większy tyłek i uda...jem zdrowo, a mimo, to i tak waga idzie w górę, wiem, może i to nie dużo te 4 kg jak na 25 tydzień , ale dziwne, jem tak samo, zdrowo, a przybieram.

Gość gość
To ja autorka :). Niestety ale do wagi sprzed ciązy nie wróciłam nigdy. Przed pierwszą ciążą ważyłam 55 kg , przytyłam 25kg i po dwóch latach udało mi się osiągnąć wagę 59 kg (nie pomogły ćwiczenia ani dieta). Sądzę że zmieniła mi się trochę przemiana materii. Obecnie mam te 5,5 na plusie i marzę by nie osiągnąć więcej niż 15 do końca ciąży. Ja własnie mam szczupłe nogi i w sumie tylko brzuch spory bo jak na 22 tydzień wygląda solidnie (jak na 8 miesiąc? ).

Gość gość
A w 1 ciąży kiedy waga zaczęła Ci tak g***townie rosnąć? Mam nadzieję, że nie będę tak miała :(

Gość gość
No to mnie nie pocieszyłaś :(. Ja co prawda w 1 trymestrze jadłam mniej, właśnie ze względu na mdłości i nie przytyłam nic, może nawet chudłam 1 kg. Waga zaczęła rosnąc od 5 miesiąca. Za 2 tygodnie 7 miesiąc zaczynam, i tak miałam nadzieję, że już raczej waga nie skoczy, a tu proszę, jednak może być inaczej.

Gość gość
chyba się głodzicie.. ja w 14 tygodniu mam + 3kg

Gość gość
To, że teraz nie tyjemy dużo nie oznacza, że przy końcu będziemy miały mało. Widzisz przecież, co autorka napisała.

Gość gość
Ok 10kg teraz 30tc i +15 ale pierwsza ciąża było +30 wiec teraz nie jest najgorzej

Gość Szymonkowa
Ja w trzeciej ciazy. W 24 tyg 3 kg na plusie..w poprzednich mniej wiecej tak samo.w obu przypadkach powrocilam do wagi wyjsciowej-60kg przy 176cm:)Teraz mam nadxieje ze bedzie podobnie. Bylam raczej pulchna nastolatka i wczesna studentka,teraz po 30-stce i dwoch ciazach mam lepsza figurke niz kiedys:)

Gość gość
Do Szymonkowa: Czyli można powiedzieć, że ciąża ci bardzo służy :). Dobre geny masz :)

Gość gość
W pierwszej ciąży do 20tc miałam +5kg, do końca ciąży +13kg (w ogóle). Ze szpitala wyszlam lżejsza niż w momencie zajścia w ciążę. Teraz w drugiej ciąży w 19tc nie przytyłam jeszcze nic i boję się że w końcu waga skoczy mi jak szalona.

Gość gość
Obecnie jestem w 22 tyg ciąży i przytyłam 0.9 dag lekarz tłumaczy że to jest w normie a maluch rozwija się prawidłowo. W pierwszej ciąży miałam 32 kg więcej a przy drugiej już tylko 9 kg a teraz stawiam że to będzie jakieś 6-7 kg więcej nie chciałabym więcej bo i później jest ciężko to zrzucić

Gość gość
U mnie 25 tydzień i +5 kg.

Gość gość
Ja w 22 prawie nie przytulam. Brzuch miałam malutki. Za to w 26tc brzuch mi wystrzelil, bardzo szybko urósł. Taka ładna piłeczka. Ciążę skończyłam z wynikiem +9kg. Ale dramat zaczął się po. Niestety brzuch mam bardzo brzydki do dziś (7miesiecy po porodzie). Zbyt szybko rósł, było mało tkanki tłuszczowej i skóra się potwornie przyciągnęła. Jak masaze, ćwiczenia i kremy nic nie dadzą to idę na plastykę.