Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki dochód miesięczny uzyskiwaliście gdy zdecydowaliście się na...

Polecane posty

Gość gość

pierwsze dziecko?

Gość gość
oboje z mężem po 2 tyś.

Gość odżywkadowlosow
25 tys

Gość gość
100 tys

Gość gość
w ogóle się nad tym nie zastanawiałam co z tego, że przed ciąża zarabialam 2 średnie krajowe, jak po ciaży stracilam robote potem były 4 średnie a potem jedna... i tak kilka razy jak będziesz sie zastanawiać ile powinnaś miec, to nigdy nie będiesz miała dzieci, zawsze z dnia na dzien może się zmienic, raz na lepsze, raz na gorsze

Gość gość
to co finanse nie są tak ważne?

Gość odżywkadowlosow
Są bardzo ważne. Dzięki finansom gromadzisz oszczędności, za ktore w razie utraty pracy np. po ciązy mozesz życ długi czas.

Gość gość
ja 1000 - 1200 na reke, mąż nic. Taka mam fantazję! Liczę na to, że za jakiś czas staniemy na nogi, a latka lecą.

Gość gość
22:50 - o to chodzi :) ja kilka lat temu miałam dochód 3500 na rekę, a mąz wtedy 1600. I co? I nie zdecywaliśmy sie na dziecko. teraz jesteśmy stars, zarabiam mniej, ale mamy oszczędności. A praca w końcu się dla męża znajdzie, wierzę w to.

Gość gość
ok 5tyś

Gość gość
finanse nie sa takie ważne, jak jesteś biedna, to uczysz się jak sobie radzic - ubranka dla dziecka kupujesz nie w h&M tylko w lumpexie, zamiast słoiczków gerbera gotujesz zupki a zamiast gotowych soczków kupujesz marchewkę i wyciskasz przez gazę jak my 20 lat temu :D kiedyś nikt nie miał pieniedzy, nie było pampersów i innych udogodnień, a dzieci żyły i dobrze się miały skąd teraz pomysły, ze jak sie kupy kasy nie ma to nie można mieć dzieci? chore to...

Gość gość
pierwsze dziecko z wpadki kontrolowanej ze tak powiem. ja zaraz po maturze a maż... zaraz po18-stce. dochodów zero. potem tylko wychowawczy 400 zł Ale mieszkanie razem z babcia. dziś cora ma 9 lat i ma się dobrze. drugie jak maz był w wojsku a ja zaraz po zwolnieniu się z pracy czyli dochodu jakieś... 1000 zl

Gość gosc11
Mi akurat życie zrobiło psikusa. Zaczęliśmy się z mężem starać, gdy miałam stałą pracę z pensją 1450 zł, może nie dużo, ale ważne, że umowa na stałe, a do tego miałam pracę dodatkową. Jednak mąż zdecydował o naszym wyjeździe zagranicę i obecnie on pracuje za 1100 euro, a ja nie, bo nie znam języka, miałam iść na kurs językowy, ale okazało się, że po 2 latach starań będzie dziecko. Brak oszczędności, zmarnowane lata bez pracy powodują, że nie cieszę się z nadchodzącego macierzyństwa :/

Gość gość
jaki dochód miesięczny uzyskiwaliście gdy zdecydowaliście się na...pierwsze dziecko - ponad połowa dzieci w naszym kraju zdecydowała sama, kiedy się chce pojawić he he

Gość gość
15tys na 2 osoby. Ale wynikalo to nie z kalkulacji, tylko dosc pozno sie poznalismy. Jakbysmy sie poznali kilka lat wczesniej, to niewykluczone, ze mielibysmy dzieci wczesniej, niezaleznie od tego czyli mielibysmy 5 czy 15tysi.

Gość gość
łącznie około 2 tys, teraz mamy dwójkę dzieci i około 6,5 tys łącznie

Gość gość
fajnie miec 25 tys miesiecznie na dziecko.....

Gość gość
Ciężko powiedzieć coś o miesięcznych, roczny dochód ok. 30- 40 tys.

Gość gość
roczny dochód 80 i decyzja na trzecie

Gość gość
Gość z 22;50 absolutnie się zgadzam z twoim podejściem

Gość gość
wiesz mozn a miec 1200 ale iec gdzie mieszkac ajak ma sie ktos zdecydowac jak ma razem ok 2500 i polowa na kredyt czy wynajem? za 1tys wykramic 3 osoby? nie przesadzajmy

Gość gość
wiesz mozn a miec 1200 ale iec gdzie mieszkac ajak ma sie ktos zdecydowac jak ma razem ok 2500 i polowa na kredyt czy wynajem? za 1tys wykramic 3 osoby? nie przesadzajmy xxxxxxxxxxx nie przesadzajmy z tym zwierzecym instynktem(mimo wszystko)

Gość gość
tu kaza rodzic nawet jak nie masz co jesc a potem wysmiewaja ze na dzieci sie zdecydowalas