Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stawianie sie brzucha w ciazy i "wychodzace jelito"

Polecane posty

Gość gość

Czesc.Jestem w 21tyg ciazy.Od jakiegos miesiaca mam tak jakby stawianie sie brzucha.Brzuch robi sie twardy i wydety.Mam wrazenie ze wnetrznosci podchodza mi do zoladka i ze cos naciska mi na pecherz.2tyg temu bolal mnie brzuch z lewej strony i od czasu do czasu napinal sie mocno i wychodzila mi taka gula wielkosc****esci.Moja ginekolog powiedziala ze to "jelito mi wychodzi" i kazala scisla diete w tym dniu,lezec i przyjmowac nospe forte i spasmoline.Dalej tego typu skurcze mialam ale jakos dalo sie to zniesc.A dzisiaj w nocy wyszly mi te gule w obu stron brzucha,bardzo bolalo,brzuch byl w dole brzucha bardzo napiety.Zadna pozycja lezenia nie pomogla.To jest moja druga ciaza.Miala ktoras z was cos podobnego? Co mam robic?Mam taka wredna ginekolog ze jak to nic waznego to mnie jeszcze skrzyczy i niewiem co robic.. dla mnie to nie wydaja sie blahostka

Gość gość
"wielkosc****esci " wyzej powinno byc

Gość gość
ehh... pięści

Gość gość
ale jak jelita? zrobiła ci się przepuklina jak rozumiem?

Gość gość
nie.. ta gula pojawia sie przy napieciu brzucha a po chwili znika..zrobila usg..zobaczyla macice,szyjke,dziecko,lozysko i powiedziala ze to jelito

Gość gość
No ginekologa to bym zmieniła. Jeżeli to przepuklina to grozi martwicą jelita. Ja bym pojechała do szpitala. Niech ci zrobią usg i dadzą skierowanie do gastroenterologa. To nie wygląda dobrze.

Gość gość
Kurka napisałam post i go nie ma.. Też tak miałam ale mi lekarka nie powiedziała co to. I powiem Ci że zmień lekarza na lepszego. Ja zrobiłam to za późno i urodziłam w 34 tygodniu

Gość gość
ale nie rozumiem,jesli to nie przepuklina to jak jelito moze sie pokazac pod skora i być wielkosc****esci? a moze to dziecko tak ulozone i macica podczas skurczu taki ma ksztalt?

Gość gość
o ludzie.. nie strasz.. kurde podobno ona jest dobrym ginekologiem..dlatego jej sie trzymam.. bo mila to ona nie jest.. czasami do niej jak za kare ide..

Gość gość
Piszę jak u mnie było.. Brałam leki, dużo leżałam a brzuch nadal sie stawiał i była gula. Obecny ginekolog powiedział że to macica. I że poeinna być inaczej prowadzona ciąża, w ostatnim momencie poszłam do innego lekarza,m tydzień udało sie jeszcze wytrzymać

Gość kawuuucha
zmienilam login bo obie bylysmy gościem.. wielkie dzieki.. juz zaraz zabieram sie do szukania innego ginekologa..

Kurcze, ja też tak mam:( Pora na gastrologa. Jest owalne, puchnie, czasami zaboli, teraz np. w ogóle w stanie spoczynku, nie powiększa się od kilku dni. Hmm. Wolę nie myśleć, co jeśli to ciąża, bo mój partner jest już ex a szanse na ciążę są niewielkie (na szczęście) I tak mnie nastraszyłyście Jak jesteś w ciąży to biegnij do jakiegoś dobrego gin innego i się przebadaj, dmuchać na zimne trzeba

Gość gość
ktoś tu dobrze napisał. Jak to się powtórzy następnym razem to jedź na izbę przyjęć do szpitala. Niech to poobserwują. Mi też twardniał brzuch i stawiała się macica, miałam dodatkowo ryzyko skracającej się szyjki.

Gość gość
Zrób sobie badania tylko teraz nie pwoeim dokładnie jakie czy nie masz jakiegoś zakażenia itp. Bo u mnie to prawdopodbnie bylo powodem, w badanie histo łożyska nic niestety nie wyszło. Ze mną leżały jeszcze dwie dziewczyny z takimi samymi objawami, obie wytzymały do terminu, bo nie czeka ły i wolały sprawfzić. Nie denerwuj suę napewno będzie dobrze. Grunt to być czujnym i nie bagatelizować objawów.

Gość gość
Balla90 my tu mówimy o ciążach już zaawansowanych. Bo to zaczyna sie po około 15-16 tygodniu ciąży. Ty napewno powinnaś zgłosić się do gastrologa

ok:* nie wchodzę na ten dział, w ogólnych zobaczyłam temat i olśniło mnie, że u mnie to jelita Wcześniej myślałam o jajniku ech

Gość gość
a miałas cc za pierwszym razem? bo jesli tak to zapewne zrost.. przyrosło ci jelito do macicy czy jajnika i dlatego tak wychodzi..

Gość kawuuucha
nie,rodzilam drogami naturalnymi..