Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na plamy po syropie?

Polecane posty

Gość gość

Jak i czym można usunąć plamy po syropie z ubranek dziecięcych?

Gość gość
woda sodowa zupelnie to usuwa ale trzeba wcZesnie no wlasnie :) www.youtube.com/watch?v=glVAzwRFphs

Droga Mamo, w przypadku trudnych plam najlepiej jest sięgnąć po odplamiacz. Dostępne na rynku odplamiacze przeznaczone do prania ubranek dziecięcych radzą sobie z większością typowych plam :) Co ważne, nie zawierają one w swoim składzie silnych i drażniących skórę substancji. Warto mieć to na uwadze, ponieważ przez pierwsze trzy lata skóra dziecka nie spełnia jeszcze swoich funkcji ochronnych w takim stopniu jak skóra dorosłego. Warto również wiedzieć, że stosowanie do prania produktów dla dzieci jest jednak bardzo ważne nie tylko ze względu na zapobieganie podrażnieniom i objawom alergii. Przez pierwsze trzy lata skóra dziecka może być do pięciu razy cieńsza od naszej. Komórki skóry u dzieci ułożone są bardzo luźno i są przepuszczalne dla zanieczyszczeń, temperatury i wszelkich substancji, z którymi skóra ma kontakt. Naczynia krwionośne u dzieci (ze względu na swoją budowę i bliskość naskórka) mają także dużo większą podatność wchłaniania przedostających się przez skórę substancji. Składniki piorące zawarte w zwykłych proszkach przenikają w głąb organizmu dziecka i mogą być szkodliwe. Powodują także nadmierne zmywanie się płaszcza hydrolipidowego skóry, który stanowi jej naturalną warstwę ochronną. Nie działa to korzystnie na prawidłowy rozwój skóry oraz jej przyszłą kondycję. Dlatego, wbrew pozorom, warto stosować środki przeznaczone dla dzieci. Ich skład gwarantuje odpowiednią ochronę wrażliwej skóry. Aby mieć pewność, że środek będzie odpowiedni, dobrze zwrócić uwagę na informacje zawarte na jego etykiecie. Najlepiej, jeśli został przebadany i można stosować go od pierwszych dni życia dziecka. Mam nadzieję, że moja odpowiedź okaże się dla Ciebie pomocna. Gdybyś miała dodatkowe pytania lub wątpliwości, chętnie odpowiem. Zachęcam Cię także do odwiedzenia strony internetowej programu „3 lata pod ochroną”. Znajdziesz tam ciekawe informacje na temat budowy i właściwej pielęgnacji skóry dziecka. Pozdrawiam, Doradca Lovela

Gość gość
do wszelkich plam używałam vanisha

Gość Maniakprania
Witam Niedawno odebrałam przesyłkę z płynem do prania tkanin białych i kolorowych VIZIR Fresh Flowers. Oczywiście zaraz wzięłam się za pranie, bo jest to moje ulubione zajęcie :) najpierw wyprałam kolorowe rzeczy mojego syna (spodnie, koszulki) i muszę stwierdzić, że płyn do prania VIZIR rzeczywiście usuwa plamy nawet te najbardziej uporczywe z trawy na kolanach. Ubrania po praniu są miękkie i ładnie pachną, są przyjemne w dotyku, aczkolwiek przy następnym praniu dodam nieco płynu do zmiękczania, gdyż wolę "bardziej miękkie". Ale ja zawsze dodaję wszystkiego za dużo, tak już mam :) Wczoraj w płynie do prania VIZIR wyprałam białe koszulki z nadrukami mojej córki. Po wypraniu są czyste, śnieżno białe a nadruki nie naruszone. Jestem zadowolona z efektu. Nigdy nie uznawałam rzeczy "do wszystkiego" bo wiadomo, do wszystkiego = do niczego. Ale w przypadku płynu do prania VIZIR musiałam nieco zmienić zdanie. Dodam, że mam bzika na punkcie prania, wypróbowałam większość dostępnych na rynku produktów i płyn VIZIR z całą odpowiedzialnością mogę polecić. Po raz pierwszy użyłam tylko taką ilość jaka była zalecana przez producenta i pranie wyprało się ładnie. Świadczy to o tym, że jest wydajny. Myślę, że będę używać płynu VIZIR i polecam również innym do wypróbowania. Płyn do prania VIZIR to czyste i pachnące pranie :)