Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Histeria niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, może wy macie pomysł co może być z moim dzieckiem. Chłopak, ma 3 miesiące. Do tej pory spokojne w sumie dziecko, sporadyczne problemy ze wzdęciami. Raczej nie płakał, sam zasypiał w łóżeczku, owinięty kocykiem, wystarczyło, że ja siedziałam koło łóżeczka to w 5/10minut potrafił sam zasnąć. Karmiony od 1 miesiąca mm. Do tej pory zupełnie bezproblemowo. Od tygodnia gdy próbuję podać mu smoczek, wrzask i wpada w histerię, którą ciężko wyciszyć, podaje butelkę z mlekiem, identyczna sytuacja. Nie zawsze na 6 karmień 2/3 po wielkim wrzasku. Ale zazwyczaj następuje to w sytuacji ułożenia dziecka na ręce lub po przyłożeniu smoczka do buzi. Jeśli już załapie - zazwyczaj trzeba odwrócić jego uwagę grzechotką - to je bez problemu. Na kolki daje esputicon. Dziś już nawet od tego płaczu ochrypł. Lekarka wczoraj zasugerowała zapalenie ucha, kazała zrobić badanie moczu, jutro kolejna wizyta ale mały nie ma gorączki, nic mu się z ucha nie sączy. Buzię ma czystą, gardełko nie jest czerwone, nie ma kataru, nie reaguje nerwowo gdy dotyka się uszek. Spotkała się któraś z was z taką sytuacją?

Gość gość
U nas identycznie, młody ma niecałe 3 miesiące i takie coś miał jak skończył 2. Jakby diabeł w dziecko wstąpił, jest co prawda tylko na cycu, ale jak próbowałam wsadzić, to histeria, tak samo jak już się poddałam i próbowałam butlą - już na sam widok butli ryki. I tak było ok. tydzień i samo przeszło.

Gość gość
Moze ząbki..? Nie wiem, nie znam sie, tak mi przyszlo do glowy

Gość gość
Też nad ząbkami się zastanawiałam. Niby za wcześnie ale ślini się niemiłosiernie do tego widać że dziąsełka są lekko białawe jak naciągnie buzie albo przejedzie się po nich palcem, gryzie swoje rączki, palec jak włożysz do buzi a jak grzechotkę dałam do ręki to od razu do buzi z nią. Jeśli badania moczu będą w porządku to wyjdzie na to, że to chyba jednak to. Poza tym nic mu nie ma. To już trwa około tygodnia.

Gość gość
Na zabki nie jest za wczesnie. Moja corka zaczela zabkowac po roku i tak tez sie zdarza.

Gość gość
Moja mala miala tak samo gdzies w okolicy 2,5 miesiaca. Zmienila sie z dnia na dzien o 360 stopni. Wczesnien tak jak twoj syn zasypiala sama, teraz nie ma o tym mowa trzeba ja bujac na rekach inaczej nie zasnie. Gdy je butle rzuca sie na wszystkie strony. Zrobila sie bardzien drazliwa k niespokojna. Nie wpadla ze to moze byc zabkowanke mimo iz slinila sie mops i caly czas reka w buzi:-) myslalam ze za wczesnie- guzik prawda. Poszla. Do lekarza zeby wykluczyc knne doleglkwosci i po badaniach lekarz stweirdzi.a ze zabkuje i to wcale nie jest za wczesnie. Teraz ma 3,5 miesiaca, zeba narazie nie ma, my przyzwyczailismy sie do ,,zmiany" naszego aniolka i jakos leci. Slini sie dalej dzis.a z dnia na dzien coraz bardzien rozpulchnione i biale wrecz-czekamy, moze moj aniolem kiedys powroci:-)

Gość gość
09.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Moja mala miala tak samo gdzies w okolicy 2,5 miesiaca. Zmienila sie z dnia na dzien o 360 stopni x x nie używaj stwierdzeń których nie rozumiesz bo wychodzisz na idiotkę. A co do tematu zabki albo skoki rozwojowe

Gość gość
Przy jakimś stanie zapalnym miałby gorączkę prawda? Oh...ile ja bym dała, żeby to było ząbkowanie a nie jakieś choróbsko...

Gość gość
chłopczysko - i wszystko jasne, z dziewczynkami nie ma takiego problemu :)

Gość gość
zajrzyj mu do buzi, może ma afty?

Gość gość
Byłam wczoraj u lekarki. Popatrzyła buzia czysta, żadnych aft, pleśniawek, czerwonego gardełka.

Gość gość
I jak zawsze zlosliwosci. Owszem napisalam o 360 stopni i dopiero czytajac po wstawieniu zauwazylam ze mialo byc o 180. Owszem blad, ale czemu od razu wyzywasz ? Niedowartosciowana jestes chyba bardzo dziewczynko

Gość gość
Moja mała ma 3,5 miesiąca, też do tej pory sama leżała, zajmowała się zabawkami. Od wczoraj trzeba przy niej ciągle być, zabawiać. Od 2 mies. ślini się jak diabli, puszcza bąble, dziąsła też są jakby rozpulchnione i białawe. Syn pierwszy ząb dostał jak miał 7 miesięcy,więc dla mnie to nowość. Poza tym mała od miesiaca ma katar, wodnisty i przeźroczysty,byłam u lekarza,ale nic nie stwierdził.

Gość gość
Zmienila sie z dnia na dzien o 360 stopni. xx Bezmyślność. Głupota zatoczyła pełne koło.

Gość gość
Oh oh jakie wy wszystkie madre i uczone. Kafeteryjne zmije

Gość gość
Czyli prawdopodobnie ząbkowanie? Odebrałam wyniki moczu, wszystko w normie. Jutro kupię Camillę albo Dentinox i się przekonam czy pomoże. Mój mały nie ma rozpulchnionych dziąseł ale są białawe.

Gość gość
Poczytaj sobie trochę o skokach rozwojowych; jeśli to skok to niedługo histeria minie