Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZERSZE biodra w trakcie ciązy i po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie do kobiet, które już są szczęśliwymi mamami :) Czy w trakcie ciąży poszerzyły wam się biodra, bądź w trakcie porodu i czy wrócił do stanu poprzedniego, czy się zeszły ?

Gość gość
Szerokie biodra to zaleta (o ile nie masz tam 100)

Gość gość
Ale w jakim sensie poszerzyły? Kości czy się rozeszły? U mnie jest tak jak przed ciążą. Miałam cc.

Gość gość
Przed ciążą miałam 92 cm, teraz mam 95 cm- 6,5 miesiąca jest w obecnej chwili.

Gość gość
Owszem, w ciąży biodra się rozeszły, a teraz rok po porodzie jest lepiej, ale już nie wróciły do poprzedniego rozmiaru. No i chyba tak zostanie... :(

Gość gość
Mam nadzieję, że już do końca ciąży się nie poszerzą więcej i ,że podczas porodu też nie...

Gość gość
oczywiscie, ze miednica sie rozchodzi w czasie ciazy - biologia sie klania...

Gość yyyyyyyyyyytttttttttttttt
ja jestem po dwoch porodach sn i biodra dzieki bogu mi sie poszerzyly znacznie z czego jestesm bardzo zadowolona bo wczesniej mialam je waskie i ... meskie :P a teraz mam szerokie

Gość gość
Do tej od biologii- jednak są dziewczyny, którym w ogóle się nie poszerzyły ani w ciąży, ani też w trakcie porodu, także o genetyce mało wiesz.

Gość gość
nie ma takej mozliwosc, zeby miednica sie nie rozeszla w czasie ciazy, oczywiscie po porodzie moze wrocic na swoje miejsce.

Gość gość
bywa i tak ze kosci stop sie rozchodza i po ciazy buciki rozmiar wieksze sie nosi i niby co ma ci wrocic do poprzedniego stanu?kobieta zawsze troche sie zmieni po ciazy i to jest naturalne bo by nasze stawy ciezaru nie wytrzymaly i wszystko co musi poszerza sie czas sie z tym pogodzic

Gość gość
Mi po 1porodzie doszlo 4cm w biodrach, teraz jestem 2miesiace po 2porodzie i dodatkowo 3cm ale mam nadzieje ze jeszcze chociaz 2cm mi sie zmniejsza.

Gość gość
jak niedawno poruszylam podobny temat to mi pisano,ze po prostu to kilogramy..ech...

Gość gość
nic mi się nie poszerzyło a nie mam dużo bo 85cm i przed zajściem w ciąże i w ciąży i po ciąży tyle samo :)

Gość gość
A możesz mi podać do Twojego tematu ? No u mnie, to ewidentnie kilogramy nie są, bo tłuszczem mi nie obrosły, wiadomo może trochę, jak to w ciąży, ale na pewno nie jest to z obżarstwa.

Gość gość
Podbijam

Gość gość
jestem po dwóch porodach sn,dalej mam tyle samo w biodrach 85 cm ;)

Gość gość
mi się poszerzyły !!! ale dopiero po 3 cc. cieszę się, bo miałam jak facet :(

Gość gość
ja sobie nie mierzylam, ale sa nieco szersze po ciazy, minely 3 lata. Do tego zmienila mi sie przemiana materii czy sama nie wiem co- w koncu waze wiecej, ale to akurat dopiero teraz, wiec watpie zeby ciaza sie do tego przyczynila

Gość gość
Czyli wyglądasz jak chłopiec lub 8 letnia dziewczynka.

Gość gość
Mi przy moich 95 cm w biodrach wygląd chłopca nie grozi :) ale bym chciała by wróciły do tych przed ciążowych 92 cm...

Gość gość
Tez jestem ciekawa jak to u was mamuśki wygląda :)

Gość gość
Mi na biodrach odlozyl sie tluszcz, w ciazy przytyla. 10 kilo. Miesiac po i mam niby 3 kilo na plusie, ale spodnica zatrzymuja mi sie na biodrach. Z natury mialam szerokie, ale teraz wygladav to az smiesznie: chude lydki, ramiona i ta l ia a biodra jak dąb. Jestem zalamana

Poszerzyły się w trakcie ciąży, po porodzie znowu się zmniejszyły,ale i tak są o 4 cm szersze, tzn obwód jest większy, nawet jeśli ważyłam mniej niż przed ciążą :) w każdym razie dla mnie to lepiej, bo teraz mam idealniejsze proporcje ;)

Gość gość
Mi się na razie poszerzyły 4 cm. Czy to znaczy, że do końca ciąży poszerzą się jeszcze albo podczas porodu?

Gość gość
Nie moge wstawic linku do mojego tematu. W wyszukiwarce wpisz szersza miednica..

Gość gość
Mi na biodrach odlozyl sie tluszcz, w ciazy przytyla. 10 kilo. Miesiac po i mam niby 3 kilo na plusie, ale spodnica zatrzymuja mi sie na biodrach. Z natury mialam szerokie, ale teraz wygladav to az smiesznie: chude lydki, ramiona i ta l ia a biodra jak dąb. Jestem zalamana Mniam

Gość gość
Znam szczęściary, którym w ogóle biodra się nei rozszerzyły, szczęściary :(

Gość gość
piszecie o 2-4 cm. Tego przeciez nie widac, wmawiacie sobie po prostu, ze teraz jest lepiej/gorzej.

Gość gość
Mi w pierwszej ciazy się poszerzyly a potem zeszły. Teraz końcówka drugiej i z 90 zrobiło się 100. Mam nadzieję że się znów zejdą. To nie prawda że to tłuszcz. Żadnego sadla tam nie ma. A to rozchodzenie boli jak diabli.