Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lactacyd do kapieli niemowlecia?

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczeta Spodziewam sie malenstwa i dzis w aptece przy okazji zakupu plynu do kapieli dla niemowlat Pani mi to dorazila a doradzila zeby do kapieli dodac pare krope lactacydu oraz oliwki. Czy ktoras z Was uzywala lactacydu w ten sposob?

Gość okropnamatka
może chodzi o to ze ma działanie antybakteryjne, tylko ze nie rozumiem po co to? jeśli dziecko ma zdrową skorę to jaki to ma sens? latacyd ma teraz jakąs kampanię w aptekach, pewnie maja konkurs i chcą jak najwięcej odsprzedać:P szczerze to wystarczy jakiś plyn do kąpieli, jak cię stać to może być emolient typu balenum, emolium, oilatum ale nie musi

Gość gość
no dziala antybaketyjnie, to dobrze akurat dla malego dziecka i jak dodasz troche oliwki to uwazam ze moze miec to dobre dzialanie :)

Gość okropnamatka
jezu zas jacys spece od social mediów siedzą na forum sio mi z tą reklamą! naprawdę lactacyd zdrowyemu dziecku NIE JEST POTRZEBNY dajcie już spokoj, tylko zyski i zyski

Gość gość
używałam emolientów i szczerze mówiąc nie widziałam wielkiego wpływu na skórę dzieci po podrażnieniach, więc przestałam używać -teraz myję tylko szarym mydłem i nie ma śladu wysuszonej skóry jak wcześniej gdy próbowałam zwalczyć to emolientami. O lactacydzie do kąpieli pierwsze słyszę.

Gość gość
yy kurde nie wiem czemu tu jest tak wszytsko dobi8erane albo jako reklama albo jako prowokacja... polecila mi to sie pytam, dziewczyny wyluzujcie troche...

Gość okropnamatka
bo pisze ci ze lactacyd chyba ma jakaś kampanie szare mydlo nie jest złe, ale ja bym się bala ze jednak może wysuszyć

Gość gość
aha..no to nie wiem...zobacze ze zwyklym plynem dla dzici a lactacyd mam i tak wiec jakby cos nie dzialalo dobrze to zawsze raz mozna sprobowac..a noz widelec bedzie z******te

Gość gość
No to c***iszę że u mnie suchośc skóry była właśnie nawet przy emolientach a gdy babcia myła dzieci u siebie szarym mydłem to problem zniknął. Wrócił znów przy stosowaniu standardowych płynów do kąpieli dla dzieci więc przeszłam na szare mydło i po problemie.

Gość okropnamatka
wiesz to ja wyprobuje to szare mydlo, u nas tez emolienty za bardzo nie pomagają (dziecko ma zdiagnozowane azs i alergię) ja tak sobie myslę, ze może to te wszystkie konserwanty w tych kosmetykach jednak dzialaja źle na moje dziecko, a szare mydlo jest w 100% naturalne