Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zajscie w ciaze teraz czy poczekac jak wy byscie zdecydowaly

Polecane posty

Gość gość

Oto nasza sytuacja wiek ja 27 maz 28. Wlasne mieszkanie 65m2 3 pokoje bez kredytow. Oszczednosci ok 50 tys plus na drobnych lokatach od 5 do 10 tys w sumoe dodatkowo jakies 30 tys. Maz ma stala prace zarabia 2500 plus premia i dodatkowe godziny wiec czasami jest 2800 czasami 3000 a czasami i 3500. Ja mam prace na zlecenie zarabiam 2200. Nasze wszystkie rachunki to ok 700 zl. Wiadomo ze jak pracodawca dowie sie o ciazy to prace strace. Jednak pozniej w zawodzie ze znalezieniem czegos nie powinnam miec duzego problemu chocby na to zlecenie. Po odchowaniu dziecka tak przez pierwszy rok poltora mialabym je z kim zostawic by moc isc do pracy. Czy w takiej sytuacji decydowac sie teraz na dziecko czy poczekac az trafi sie cos na umowe o prace choc nie wiem kiedy i czy to nastapi.

Gość gość
a nad czym tu się zastanawiać, poza tym nie wiesz, czy uda Wam się od razu

Gość gość
Troche przeraza mnie to ze stracimy moj dochod i trzeba bedzie ruszyc oszczednosci. Bo wiadomo ze jak zajde a pracodawca sie dowie to wylece z pracy.

Gość gość
po co się chwalisz?

Gość gość
Zacznij sie starać teraz. A co do pracy na umowę, to zamierzasz podpisać umowę tylko po to by iść na L4 i pózniej macierzyński? Nic dziwnego, ze pracodawcy nie chcą dawać umów o prace pózniej....