Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ananananana

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość ananananana

Słuchajcie mam takie pytanie, ktore pewnie milion osób sobie zadjae. Mianownicie ...od jakiegoś czasu miałam poważne problemy ze zdrowiem..ciągłe ciśnienie koło 160/90 ..lub 90/70...okropne bóle głowy ,którym towarzyszyły wymioty..Niedawno w ciągu dwóch tygodni przytyłam około 10 kg.Chociaż zawsze się pilnowałam żeby nie jeść po 18...nie jem słodyczy,pieczywa,ziemniaków ,starałam się wyeliminować wszelkie węglowodany...w tym tygodniu okazało się że mam niedoczynność tarczycy razem z hiperprolaktynemią. Dostałam leki eutyroks 25 i jakiś lek na obniżenie prolaktyny nie pamiętam nazwy w każdym bądź razie strasznie drogi ;p. Moje pytanie brzmi czy jak już lykam te leki...czy w końcu uda mi się zrzucić te kilogramy?...strasznie źle się w tym czuje, ponieważ całe życie dbałam o dietę, a przez to moje tycie z tego wszystkiego kompletnie się ograniczam a cały czas moja waga jest większa!

Gość gość
ja mam to samo :( chodze prywatnie do lekarza i powiedzila ze te tabletki t nie jest na pzbycie sie kg to nie zadne cudo na kg od tego nie bedziemy szkieletami to poprosu leczy :( musisz duzo sie ruszac i jesc tylko to co mozna a wtedy nie to ze bedzie miala mniej kg ale nie przytyjesz bo jak zdrowa osoba zgubi 7 kg to my 1 kg

Kurczaki...znaczy ja wiedziałam że te leki nie są na pozbycie się zbędnych kilogramów,aczkolwiek myślałam że chociaż troche coś wróci do normy..generalnie jeszcze w te wakacje ważyłam 59 kg przy wzroście 169 cm. Teraz w tym momencie waże 72 kg! i miałam nadzieje że wrócę chociaż troche do tej wagi... No załamana jestem w tym momencie.

Gość gość
tak, ja mam niedoczynnosc, biore 75 od brania lekow nie schudniesz