Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leń śmierdzący

Jestem śmierdzącym leniem POMOCY!

Polecane posty

Gość Leń śmierdzący

Juz nie wiem co robic, nic mi sie nie chce. Pralka pika bo sie wyprało a mi sie nie chce powiesic. ogolnie bajzel w domu a ja na kafe siedze. zal...

Gość czadowy koles
chwalisz sie czy zalisz bo nie wiem jak mam fotel ginekologiczny ustawic?

Gość Leń śmierdzący
no przecież pomocy szukam to raczej się żalę nie?

Gość Leń śmierdzący
No tak na tym forum jak czlowiek pomocy szuka to ni hu hu

Gość Raspberry swirl
Musisz znaleźć sobie jakiś czasoumilacz, np ulubiona muzyka. Nadje rytm pracy i jej o wiele przyjemniej :) Albo wyznaczyć jakąś nagrodę za wykonanie zadania.

Gość fibi uu
Ja tez i walcze z tym cale zycie. Masakra

Gość gość
ja byłam takim samym "leniem" kilka lat , w koncu ktos to zauwazył ,zabrał mnie do lekarza i tak z lenia stałam się depresantką, po 3 mc zażywania lekow robota paliła mi się w rękach

Gość gość
no i znalazł sie ktoś, kto człowieka leniwego zrozumie :) Lenie moje kochane łączmy się! Lenie 2014 na start! Wpisujmy spostrzeżenia i motywujmy się!

Gość gość
wiesz, tez mysle ze to pod depreche podchodzi...ale jakoś psychotropy w szufladzie na razie leza...

Gość gość
ja mam jak ktoś powyżej, też myślałam, że to lenistwo, a to deprecha, biorę leki i wyleczyłam się lenistwa

Gość gość
dobra, siegam po cital i zobaczymy co z tego bedzie...

Gość gość
A jakie leki zażywałaś? To daje trwały efekt? Jakie miałaś symptomy?

Gość Leń śmierdzący
No ja juz nie daje rady. Lubie porzadek i zapach w domku, a po prostu nic mi sie nie chce! Juz od samego myślenia mam dośc!

Gość Leń śmierdzący
Dobra, ruszam doopsko i idę to pranie nieszczęsne rozwiesic :(

Gość fibi uu
Nie sadze, ze z lenistwa mozna sie wyleczyc jak z depresji bo u mnie jest tak, ze lenistwo zalezy od mojej woli a nie od humoru. Poza tym przy moim leniu nie mam deprechy. Jestem szczesliwym czlowiekiem tylko tak satrasznie mi sie palcem ruszyc nie chce. Ale jak zaczne gdy juz musze to jest ok i lenistwo znika. Wiec leki niby na co?

Gość gość
Mi zawsze depresja kojarzyła się z rozpaczą, jak było w waszym przypadku? Ja np mam wszystkie objawy depresji np zmęczenie, brak energii, motywacji, senność, kłopoty z zasypianiem i budzeniem się itd ale mam dość dobre samopoczucie.

Gość fibi uu
Mam tak samo. Dobre samopoczucie psychiczne i lenia giganta. Wiec to nie depresja by prochy brac.

Gość Leń śmierdzący
Ja mam tak jak gość wyzej. P.S Pranie rozwieszone, teraz się zlew pełen naczyń uśmiecha z kuchni :(

Gość gość
tez jestem okropnym leniem i wolę coś porobić koło siebie niż cokolwiek w domu. a czasem i tego mi się nie chce. w ogóle jak człowiek pracuje to powinien przychodzić do domu odpoczywać a nie drugie tyle dopierdzielać w garach i sprzątaniu - głównie kobiety.

Gość Leń śmierdzący
gościu wyzej, zgadzam się w całej rozciagłosci- tylko to NIEMOZLIWE!

Gość gość
dlatego ja sprzątam tylko w soboty i też tylko tak byle było bo nienawidzę

Gość gość
może troszkę możliwe. zamierzam poprosić teściową która i tak siedzi w domu u siebie żeby co jakiś czas do nas przyjeżdżała w gości a że ona na d***e nie usiedzi to ona ogarniać będzie - sprzątać gotować. z tym że moj mąż chce jej za to płacić - jakiś gupi chyba!

Gość gość
" gość Mi zawsze depresja kojarzyła się z rozpaczą..." A może zrób podstawowe badania? Zmęczenie, brak energii, motywacji, senność, kłopoty z zasypianiem i budzeniem się przy dobrym samopoczuciu psychicznym mogą wskazywać na osłabienie lub chorobę.

Gość Surprise_surprise
Od lat próbowałam odkryć co ze mną nie tak. To nie życie tylko męka, wszystko urasta do rangi wielkiego problemu. Inni jakoś wstają i robią wszystko co trzeba, a mnie ciągle zastanawia skąd mają tyle energii. Mi wszystko idzie jak po grudzie :( Mam wrażenie, że urodziłam się mniej więcej z mniejszą ilością energii, o jakieś 50% Wyniku moich poszukiwań odkryłam, że może to być ADD czyli ADHD bez hiper-aktywności. U nas w Polsce nazywa się to chyba Inatenntive ADHD w USA psychiatra dr Daniel Amen wyróżnia 6 rodzajów. I jednym z nich jest chyba to co my mamy chroniczne lenie bez motywacji :( Ten typ dotyczy głównie kobiet i jest rzadko diagnozowany. Dziewczynki z tym typem są ciche i uznawane za nieśmiałe, nie powodują kłopotów więc nikt się nie zajmuje nimi. Często opisywane są jako zdolne ale leniwe. Spowodowane jest to niskim poziomem dopaminy w mózgu.Objawy to: zmęczenie, ospałość, spowolnienie, brak motywacji, apatia, robinie błędów z nieuwagi, zapominalstwo, gubienie rzeczy, bujanie w obłokach, odczucie nudy, kiepskie zarządzanie czasem, bałaganiarstwo, odkładanie wszystkiego na później, na ostatnią chwilę, łatwe rozpraszanie się, kłopoty z koncentracją, wszystkie działania zajmują dłużej niż powinny. Czy wy też tak macie? Bo ja się obawiam, że to mam. Ale nie byłam zdiagnozowana przez specjalistę tylko przeczytałam książkę i te symptomy do mnie pasują :(

Gość Surprise_surprise
gość Mi zawsze depresja kojarzyła się z rozpaczą..." A może zrób podstawowe badania? Zmęczenie, brak energii, motywacji, senność, kłopoty z zasypianiem i budzeniem się przy dobrym samopoczuciu psychicznym mogą wskazywać na osłabienie lub chorobę. To ja pisałam, nadałam sobie nick. Ja sobie robiłam badania krwi i tarczycy i wyszło wszystko w porządku. Całe życie tak mam.

Gość Leń śmierdzący
No i pozmywałam z wielkim bólem...okna trza by umyć......i posciel zmienic Matkooooooooo!

Gość Leń śmierdzący
😭

Gość gość
Do mnie jutro przychodzi pani do okien :) Trochę mi głupio, bo nie pracuję zawodowo i mogłabym sama je umyć. Ale mi się nie chce :P

Gość gość
witaj Leniu a czmeużty tak namiętnie sprzątasz w czwartek?? wolne jakieś czy co? poszaleli z tymi porządkami przedświątecznymi :) ja akurat lubię sprzątać i mało tego prócz w domu zajmuję się tym również zawodowo :)

Gość Leń śmierdzący
Witam, no wlasnie to juz ktorys z kolei moj dzien wolny. Miałam ambitne plany a nie zrobiłam NIC :classic_cool: