Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nocnikowy problem czy to za wcześnie?Porady mamusie!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Córka moja ma skończone 21 miesięcy. Od ponad tygodnia jak jesteśmy w domu to od rana nie zakładam jej pampersa, tłumaczę wszystko co i jak, naprawdę na wiele sposobów już próbowałam i nic... raz tylko udało jej się iść, usiąść na nocnik, zrobić siku i zawołać mnie "mamo juuuuż". Od tamtej pory jak się jej pytam jak ma mnie zawołać jak będzie chciała siku to mówi mi "mamo chce siusiu" ale jak przychodzi co do czego to leje gdzie popadnie na podłogę... dodam że jest bardzo rezolutnym dzieckiem, na ogół łapie wszystko w lot i sporo mówi, czy chodzi o to że ona jeszcze po prostu nie do końca wie kiedy nadchodzi siku? czy jak? czy wstrzymać tą naukę i spróbować za jakiś czas, czy macie jakieś inne porady? Pozdrawiam!

Gość gość
Nie mam pojęcia , ja moją córcię uczyłam na nocnik już w wieku 8 miesięcy , teraz ma roczek i od jakichs 3 miesiecy juz nie uzywamy pampersow

Gość gość
Czyli córka sama woła że chce siku taka malutka?

Gość gość
21 mcy i ty ja DOPIERO na nocnik sadzasz? i dziwisz się ze nie chce??matko co za tępe leniwe baby! moje dziecko ma 8mcy od 2 mcy jak tylko zaczelo samo siedzieć to sadzałam je na nocnik, dzieciak potraktowal to jako super zabawe i za 1 razem zrobil siku,za drugim-siku i kupke, do dziś nie mam problemu,wiadomo ze nie zawsze cos narobi,ale siedzi chętnie,zadnych placzów i wyginania i wrzaskow nie było...obudzilas się tak pozno to teraz masz! będzie ci ciężko.sporbuj z nakladka na muszle klozetowa sa fajne kolorowe może się jej to spodoba,powiedz ze już jest duza i dzielna :0moze poskutkuje, ale i tak nie potrafie zrozumieć czemu nie sadzacie dzieci na nocnik wcześniej a potem wylewacie zale na forum...i placzecie ze tyle kasy na pampersy wam idzie!

Gość gość
Ja ci powiem jak ja uczyłam ... W wieku 2 lata i 3 miesięcy zaczęłam uczyć córkę na nocnik. Wcześniej nic nie uczyłam bo w sumie po co ? Dziecko w 5 dni nauczyło sie korzystać z nocnika . Tak wiec ja bym spróbowała na 2 miesiące jak juz bedzie ciepło.

Gość gość
Mnie stać na pampersy drogi gościu i nie w tym rzecz! :-) Wcześniej dziecko było sadzane- zapoznawane z nocnikiem w formie zabawy, ale nie skupiałam się na tym żeby ją UCZYĆ bo dziecko w tym wieku jeszcze nie kontroluje zwieraczy więc po co? Ja nie rozumiem za to kobiet które sadzają 6 miesięczne dzieci które nawet nie wiedzą że właśnie robią siku, ale to temat rzeka...

Gość gość
racja , lato lepiej uczyc dziecko siusiac na nocnik.

Gość gość
ja tez radze poczekac do lata, sama zaczekalam jak starsza corka miala ok 22mies.. akurat w lato, uczylam ja caly jeden dzien, nie miala wpadek, po 4dniach jezdzila bez pampersa na 3godzinne spacery i spala tez bez, nie jestem zwolenniczka wczesnego sadzania, po pierwsze dzieci wtedy nie kontroluja zwieraczy, maja maly pecherz i trwa to calymi miesiacami zanim sie ''nauczy''

Gość gość
to chyba nie problemy jeszcze na spokojnie :) www.youtube.com/watch?v=glVAzwRFphs

Gość gość
No to chyba poczekam i za miesiąc - dwa znowu spróbuję.... dzięki drogie mamy :*

Gość gość
Poczekaj az bedzie cieplo. Naprawde nie ma sie co spinać to tylko nocnik.