Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość StaraDpo50tce

Kryzys wartości kryzyzs wiary Wszelki kryzys

Polecane posty

Gość gość
a moze jesteś po rpostu zgnuśniała bo marudzisz jakbyś miała 98 lat masz DOPIERO 50 lat, to wspaniały wiek, ale trzeba mieć w życiu pasję, trzeba umieć się śmiać i żyć a ty umiesz marudzić i zwalasz wszystko na wiek otóz powiem ci, ze mój maż ma 50 lat - ja mam 15 mniej i teraz robi 4 specjalizację w medycynie, ciągle się uczy, bez przerwy, jest wspaniałym specjalistą, ludzie go bardzo szanują, ciągle jeździmy na sympozja, jesteśmy aktywni -biegamy, chodzimy na siłownie, na ściankę wspinaczkową, nurkujemy, wakacje -aktywne trekking 3x w roku, poza tym spacery, wycieczki, kino, teatr, restauracja, spa... życie jest piękne, warto umieć czerpać z życia dla siebie jak najwięcej mój mąz ma dopiero 50 lat, jest wspaniałym człowiekiem, przystojnym, wsyportowanym mężczyzną z ciągłym uśmiechem na twarzy, który żyje pełnią życia i jest szczęśliwy i daje szczęscie swoim najblizszym. Autorko otwórz sie na życie, zrób coś, działanie uwalnia od lęku i frustracji

Gość staraDpo50tce
Może źle się wyraziłam. Moher to kojarzy się z ortodoksyjnym katolicyzmem. Może lepiej by zabrzmiało, jakbym napisała, że nie jestem pruderyjna. Po prostu wiele jestem w stanie zrozumieć, jestem tolerancyjna, daleka od osądzania.... ale czasem nie wyrabiam.

Gość gość
'gość Znudzona jestem życiem, brakuje mi jakiejś głębi, czegoś nieokreślonego, nie jestem katoliczką więc nie będę pisać o Bogu. Zresztą czy bóg istnieje? skoro istnieje to czemu nie pomaga niewinnym ludziom, którzy zostali zamordowali, modlili się do Boga o pomoc, a bóg im nie pomógł? Czemu bóg nie reaguje gdy zboczeńcy gwałcą dzieci? więc nie wiem sama już o co chodzi z tym bogiem. ' miałam dokładnie tak samo, katolicyzm nie potrafi wybronić wiary w boga. ja to wszytskoz rozumiałam jak poczytałam o karmie, wierzę w karmę, uspokoiłam się, bo tylko to ma sens i nie ma co zwalać na boga. bóg jest dobry, jest energią, dobrem

Gość Czarna Innez
10.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Znudzona jestem życiem, brakuje mi jakiejś głębi, czegoś nieokreślonego, * *** * Może B.o. ga właśnie Ci brakuje .

Gość gość
czarna Inez wyobraź sobie że na portalu foch.pl był kiedys taki artykuł o analu i tam było wprost napisane, że jak nie uprawiasz anala i nie łykasz spe\rmy to jesteś mocherem... serio. A pod artykułem komentarze kobiet i chyba z 90% kobiet przyznało się, że daje się ru\chać w kakao... Ja nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby pozwolić, żeby jakiś zwyrodnialec kryptogej wkładał ci ku\tasa do od\bytu? Ja bym chyba takiego zboczeńca zabiła i ogólnie bym się brzydziła faceta, który jakiejś byłej wkładał penisa w gó\wno...

Gość staraDpo50tce
ALe ja mam pasje które kocham, i nawet na wiek nie zwalam. Cóż wiek jak wiek, i tak robię mnóstwo rzeczy których podobno w moim wieku nie wypada... Ostatnio jednak nabawiłam się kontuzji stopy i to mnie trochę unieruchomiło.

Gość gość
chodziło mi o odszukanie pasji w zyciu a nie w sensie hobby

Gość Czarna Innez
10.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Śmiszno i straszno . Ohyda. Ja sie czasem zastanawiam czy takie wypowiedzi na portalach są autentyczne, czy to nie jest np sterowane przez kogoś-jakąś grupę któej zależy na tym ...Sama nie wiem, brzmi to jak jakaś teoria spiskowa ale to aż niemożliwe by 90 procent kobiet dało się tak zmanipulować, prawda ?Często widzę wpisy o tym że rzekomo katolicy są zmanipulowani, tymczasem prawda jest inna, zmanipulowane chyba najbardziej są te grupy o których napisałaś. Smutne ale prawdziwe

Gość staraDpo50tce
no rozumiem. Co do Boga to już też nie bardzo wierzę, ze mu na mnie zależy. Połowę życia się modliłam i co z tego? Spodziewam się odpowiedzi o wystawianiu na próbę i o sprawdzaniu ile mogę wytrzymać... Tylko po co mam cierpieć i miliony innych ludzi? Musi mu to sprawiać nie lada przyjemność :(

Gość Czarna Innez
Wiem że gdy jest się w takim stanie czy etapie jak Ty teraz, trudno to ogarnąć i pewnie nawet nie masz ochoty na słuchanie ''przynudzania'' ''czarnych '';) Ale mimo to chcę zachęcić Cię do posłuchania pewnego księdza -bo właściwie co masz do stracenia ? Gorzej się już chyba od tego nie poczujesz :) Na Yotubie są katechezy ks Pawlukiewicza, zwł jedna taka na temat kryzysu,co nam mówi kryzys i po co jest.Okazuje się ze to bardzo dobra i cenna sprawa. Kryzys nam pokazuje co mamy na dnie serca. Może uda mi się znalezć linka do tej katechezy

Gość gość
co z tym linkiem do katchezy chętnie posłucham bo mnie też dopadł ten kryzys podobnie jak Autorkę topicu jakoś się trzymałam ale od jakiś 2 lat życie zrobiło się nieznośne potrzebuję jakiegoś bodźca aby doczołgać się do końca, bo bieg ograniczony ze względu na zdrowie niby wszystko jest w porządku, mąż, dzieci na swoim, żadnych kłopotów finansowych a chęci do życia coraz mniej :(

Gość Gosc pytajacy
>>Od jakiegoś czasu WSZYSTKO wydaje mi się głupie. Głupie książki (nie wszystkie ale większość),<< Jest wystarczajaca ilosc nie glupich ksiazek > głupie portale, o programie TV nie wspominam bo to żenada<. Kto ci kaze zagladac na portale, TV to zgoda >>Durne te młode latające za mężem, bo na ch.. to wsyzstko i tak zostanie z niczym w końcu, << Dlaczego z niczym, przejda razem przez zycie, a na starosc beda cieszyc sie wnukami >>Durni faceci latajaćy za D.... bo i tak ich D. ..wykołują..<< Dlaczego wykoluja, z jednymi sie pobawia, a z ta jedna przejda przez zycie >> Durni rodzice, bo i tak dzieci będą w najlepszym razie patrzeć na nich z politowaniem a w najgorszym.... wiadomo.<< Nie nalezy po prostu oczekiwac od dzieci zbyt wiele. >>Nie rozumiem tej gonitwy za ORGAZMEM..... wszystko to marność.<< To duzo tracisz, bo orgazm to baardzo fajna rzecz. >>Nie rozumiem gonitwy za aprobatą... w końcu co z tej aprobaty stada głupków. << Tego nie rozumiem, ja tam, za zadna aprobata nie gonie. Prawde mowiac, z tej calej wypowiedzi, to najbardziej glupia jestes niestety ty. Takie jest moje prywatne zdania

Gość staraDpo50tce
Niechętnie słucham katechez, bo duchowni maja na wszystko wytłumaczenie. A każde zjawisko da się wytłumaczyć na kilka sposobów. A każdy objaśniający twierdzi, że tylko jego wersja jest prawdziwa.

Gość staraDpo50tce
heh, ja wcale nie uważam się za mądrą. A Tobie wolno zwoje zdanie mieć. Co do optymistycznych wersji to nawet nie ma ich 50% a dużo dużo mniej. Co do orgazmu to w moim wieku jak zaczęła bym szukać i się dopasowywać to pokreślono by mnie jednoznacznie. Zresztą nawet wiek nie ważny w tym przypadku.

Gość Czarna Innez
A niee to zupełnie nie o to chodzi. Ten facet ma naprawdę ciekawe tezy , warto posluchać, a przecież nikt nie każe się z nim zgadzać jeśli to widzisz inaczej, ale on dość odkrywczo i nieszablono patrzy na różne rzeczy. Uważam że to poszerza horyzont, posluchać mądrego człowieka. Ta katecheza ma tytuł ''chcieć to móc''-jakbyś chciała sama poszukać.

Gość Czarna Innez
I nie wiem skad bierzesz stwierdzenie że ''każdy objaśniający uważa że tylko jego wersja jest prawdziwa". Moim zdaniem Pawlukiewicz nie wpisuje się w stereotyp jakim się posługujesz. No ale Twoj wybór czy chcesz go posłuchac czy nie.

Gość Czarna Innez
gość -jeśli szukasz tej katechezy wpisz ''chcieć to móc'' cz. 1 .ks Pawlukiewicz.

Gość gość
Dzięki czarna Inez :) dziś sobie odpuszczę, chyba do wysłuchania katechez trzeba mieć odpowiedni nastrój, a mnie wszystko drażni i wydaje się nudne albo trudne jeszcze niedawno połykałam książki jedną za drugą, zachwycałam się swoim ogrodem i lubiłam w nim pracować, a ostatnio nic mnie nie cieszy i nie pociąga gdyby to była nawet depresja sezonowa to powinna była minąć bo wiosna w rozkwicie a tu :( co tu robić, co robić?

Gość staraDpo50tce
dobrze, posłucham, dzięki :)

Gość Czarna Innez
:) 3 majcie się Dziewczyny -życzę poprawy (wszystkiego :)

Gość Gosc pytajacy
staraDpo50tce >>Co do optymistycznych wersji to nawet nie ma ich 50% a dużo dużo mniej.<< Duzo mniej, ale moze wystarczy. >>Co do orgazmu to w moim wieku jak zaczęła bym szukać i się dopasowywać to pokreślono by mnie jednoznacznie. Zresztą nawet wiek nie ważny w tym przypadku. << No tak, zaczynac w tym wieku to moze rzeczywiscie troche pozno. Ale dlaczego pozwolilas, aby zaniedbac ta dziedzine zycia.

Gość gość
tak czasami bywa, że nie ma sposobu, umiejętności, czasu, dobrej woli, sił aby ogarnąć wszystkie sfery życia, coś umyka i nie da się już wrócić i naprawić

Gość staraDpo50tce
To co wystarczy nie WSZYSTKIM jest dane. Że zaniedbałam... nie chce mi się opowiadać moich historii z przeszłości, ale powiem tak: "To nie tylko moja wina" /// Pawlukiewicz - super facet, dam dzieciom do posłuchania. To, o czym on mówi to ja intuicyjnie do tego doszłam, ale późno. Zmarnowałam dużo czasu.

Gość Gosc pytajacy
>>To co wystarczy nie WSZYSTKIM jest dane. << No tak, moze rzeczywiscie syty glodnego nie zrozumie. Przepraszam, ze nazwalem cie glupia. Ale trudno mi pogodzic sie ztym, ze po 50 to juz prawie koniec, co najwyzej katecheza. Naprawde, chyba nie musi tak byc.

Gość staraDpo50tce
Nie to, że koniec. Nawet popadnięcie w dewocje było by jakimś wyjściem, tylko akurat mnie to nie pociąga. //// Pawlukiewicz bardzo pozytywny i dowcipny. W paru miejscach popłakałam się ze śmiechu.

Gość gość
Pawluk jest zatrzepisty, też go lubię . Inne zobacz jego występy. On ogólnie za ''speca''od seksu musi robić :P

Gość staraDpo50tce
Nie to, ze koniec, tylko jakieś zniechęcenie i obawa, że pewne sprawy już bezpowrotnie pouciekały. Ale faktycznie niewłaściwe z mojej strony jest narzekanie, że wszystko jest głupie. Trzeba raczej szukac innych obszarów.

Gość gość
Cycki do przodu i podbijaj swiat