Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Motylek205

Objawy menopauzy

Polecane posty

Go艣膰 Motylek205

Kobiety, jakie objawy towarzysz膮 menopauzie pr贸cz zimnych pot贸w? Depresja, bolesne miesi膮czki....?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gosc3
ej,kobieto dr google sie k艂ania,tam jest masa wiadomosci wystarczy sie poswiecic i pocztac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Motylek205
e... blondynka ze mnie... my艣la艂am, 偶e jak forum i tematy s膮 (znalaz艂am zreszt膮 ju偶 taki kt贸ry mnie interesuje) to i zapyta膰 nie zaszkodzi... Pono膰 kto pyta nie b艂膮dzi :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
brunetki to dopiero sa........ nie ubizac blondynkom bo sa 艂adne i delikatne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No w艂a艣nie... ja jestem bardzo 艂adn膮 blondynk膮 i po prostu martwi臋 si臋 o swoje zdrowie, chyba to normalne a tu zaraz Ci臋 wy艣l膮 do diab艂a... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Motylek205
No w艂a艣nie... ja jestem bardzo 艂adn膮 blondynk膮 i po prostu martwi臋 si臋 o swoje zdrowie, chyba to normalne a tu zaraz Ci臋 wy艣l膮 do diab艂a... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiecej osi膮gniesz z google niz od potencjalnych pacjentek,kazdy przechodzi inaczej i nie mozna sie tym sugerowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jestem po menopauzie i nic nie odczuwa艂am opr贸cz gor膮cych pot贸w. Ostatni膮 miesi膮czk臋 mia艂am w wieku 53 lata jestem 4 lata po.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja podobnie, rowniez okropne poty, zwlaszcza w nocy. Juz 3 lata.... Poza tym nic, no... przytylam ze 3 kilo i nie moge zrzucic. Metabolizm zwolnil.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
co ci grozi? -depresja -nadwaga -dra偶liwo艣膰, k艂贸tliwo艣膰 -zaburzenia osobowo艣ci -poty nocne i dzienne -wahania nastroju -alokolizm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co to jest "alokolizm"?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na "przekwitaniu" pytaj, po co nowy temat tam babki to przerabiana od dawna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja pierdziel臋 nie wiedzia艂am, ze grozi mi alkoholizm!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Motylek205
No to mam komplet, zacz臋艂o si臋 depresj膮, waga od pa藕dziernika wzros艂a o 12 kg i za choler臋 nie chce i艣膰 w d贸艂, poty jak diabli, bardzo bolesne i fiksuj膮ce miesi膮czki i wszystko do przyj臋cia bo przecie偶 ka偶da z nas musi to przej艣膰 tylko, 偶e ja mam dopiero 37 lat :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Idz do dobrego endokrynologa, niech Ci zbada poziom hormonow. Moze to jeszcze nie menopauza a zaburzenia hormonalne. Nie ma sensu zebys cierpiala, ja sie zastanawialam nad pojsciem do niego a mam tylko uderzdnia goraca i nocne, zlewne poty. Tez sie z tym mecze od 3 lat. IDZ DO ENDOKRYNOLOGA, powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Motylek205
Bardzo dzi臋kuj臋. Mam tak膮 cich膮 nadziej臋, 偶e to tylko zaburzenia hormonalne. Zwalam jeszcze win臋 na leki, kt贸re bra艂am na depresj臋. Ci膮gle jeszcze bior臋 wi臋c mo偶e by膰 ci臋偶ko. Na razie lekarka kaza艂a mi zrobi膰 TSH no i oczywi艣cie do ginekologa te偶 jestem um贸wiona. Skorzystam r贸wnie偶 z Twojej porady i um贸wi臋 si臋 do endokrynologa, badanie poziomu hormon贸w w tej sytuacji to bardzo rozs膮dne wyj艣cie. Jeszcze raz dziekuj臋. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
鈾モ櫏鈾モ櫏鈾モ櫏

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sprobuj o cos spytac na "przekwitaniu"... kilka odpowie do rzeczy i milo a inne dorzuca kwasny komentarz. One tam maja swoj zamkniety juz krag i czesciej gadaja o dooopie marynie niz o przekwitaniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak masz problemy z depresj膮 to dzia艂aj szybko! bo to krok do alkoholizmu albo 膰pania wiesz, na popraw臋 samopoczucia, dla rozlu藕nienia..a potem si臋 budzisz z r臋k膮 w nocniku czyli jeste艣 uzale偶niona!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mnie te偶 dopad艂a za d艂ugo to trwa w dodatku dochodz膮 problemy domowe rozbie偶ne pogl膮dy, potrzeby czy si臋 rozsta膰? czy to ci膮gn膮膰 i si臋 wyka艅cza膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 50 latka
Ja sama nie wiem czy mam ju偶 t膮 menopauze czy nie ,od 3 lat mam nieregularne miesi膮czki w tym roku jeszcze nie mia艂am okresu,ale to wszystko dziwne bo nie mam te偶 偶adnych objaw贸w sugeruj膮cych menopauze..jedynie co przyty艂am 5 kg w pare miesi臋cy ale w tym wieku metabolizm spowalnia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
b臋dziesz mia艂a niereguralne okresy i w ko艅cu si臋 sko艅cz膮 i wtedy ju偶 poczujesz, co to meno walnie ci pot na twarz, duchota jeszcze nie masz, bo nie wiesz sama...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a zczy wiecie kobietki ze mozna miec menpauze i przeisc ja calkiem bezobjawowo moja ciocia ttak miala ginekolog ja skierowal na jakies badanie juz taeraz nie pamietam jakie i okazalo sie ze menopaza jest a ona zadnych objawow nie miala szczesciara u kazdej kobiety przebiega to inaczej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja sasiadce skonczy艂a si臋 miesi膮czka w wieku 38 lat.Okres Meno przechodzi艂a strasznie,w wieku 50 lat mia艂a guza na jajnika co w konsekwencji wykonano operacje z usunieciem ca艂ego narzadu rozrodczego.Na szczescie nie by艂o nic z艂osliwego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przechodz臋 strasznie wszystkie objawy ksia偶kowe chyba tylko tycie mnie omin臋艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ka偶da przechodzi inaczej osobi艣cie nie znam nikogo, komu idzie jak po ma艣le ..czasem kto艣 tu pisze,偶e super..i oferuje suplementy ja robi艂am badania hormon贸w, dosta艂am od gina tabletki, niestety nie bior臋 i si臋 m臋cz臋 i tak ju偶 2 lata te tabletki le偶膮 w domu... pocieszam si臋,偶e 2 lata moja w膮troba jest zdrowa w sumie najpierw bra艂am plastry, ale mnie uczula silikon, mia艂am krwawe rany dosta艂am tabletki na sen i hormony..ale nie za偶ywam to tak jak 膰pa膰 albo chla膰 sama decydujesz mam problemy ze snem, w domu eee, jako艣 leci rok za rokiem dacie rad臋 przecieram si臋 chusteczkami od艣wie偶aj膮cymi, otwieram okna, pije zimna wod臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jak ktos napisze ze nie ma objawow to zaraz go bedziesz podejrzewac ze jakies suplementy ci zaoferuje ? opanuj sie ludzie opisuja tak jak to przechodza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nikogo nie podejrzewam ale nie wierz臋,偶e nic nie dolega ka偶dej co艣 si臋,,dzieje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zreszt膮 opisuj臋 moje w艂asne objawy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wpisac sobie prosz臋 w gogle MENOPAUZA jest uznana wtedy jak przez rok nie wyst膮pi艂o miesi膮czkowanie ,,,wcze艣niej mog膮 wyst膮pic objawy ale nie musz膮 i to s膮 przedmenopa艂zalne

Udost臋pnij ten post