Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izabella12

Podróż samolotem a żywność

Polecane posty

Gość Izabella12

Witam. Ma pytanie czy lecąc liniami wizzair do londynu mogę zabrać ze sobą domowe dania gotowe typu pulpety, gołąbki w sosie (po 500ml w słoiku)? Oczywiście w dużym bagażu dopłacanym. Na stronie przewoźnika nic nie znalazłam a nie chciała bym mieć potem jakiś problemów na lotnisku. Proszę o odpowiedzi i dziękuję.

Gość gość
Tak mozna wziąść, ale w bagaż ten nie podręczny tylko ten co oddajesz do luku samolotowego. Tylko szklane to moze ci sie potłuc(Ci od bagaży, co ładuja do samolotu rzucaja tymi torbami), lepiej w coś foliowego wez zapakuj. Przy sobiew torbie, plecaku nie mozna mieć np. kosmetyków, dziwnych substancji typu sosiki, pulpeciki w słoikach, bo bedziesz je musiała oddać do badania, czy nie przewozisz czegos niedozwolonego, zmarnujesz sobie duzo czasu nie potrzebnie. Więc daruj sobie. W UK sa polskie sklepy i tez kupisz tanio(1,5 funta) pulpety made in Polska.

Gość gość
mozesz nadac w glownym bagazu - ale lepiej wez w jakichs pojemnikach plasikowych, mniej waza. A jesli chcesz w sloikach to na 100% wloz do woreczkow, bo mozesz miec niespodzianke i wszystko rozlane po walizce. Do podrecznego nie radze brac jedzenia, bo o ile czekolade czy paczke orzeszkow, chipsow itd. przepuszcza to np. ostatnio mojemu mezowi skonfiskowali serek Hochland w plasterkach (chcialam sprobowac te nowe twarogowe). A daczego? Bo uznali, ze to moze posluzyc za mase plastyczna do skonstruowania bomby :D lotnisko w Krakowie, maja tam pomysly.