Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lois

zabawka dla 14 miesięczniaka

Polecane posty

polećcie jakąś fajną zabawkę dla dziewczynki 14 miesięcznej. Coś co zajmie ją na dłużej.

Gość gość
nie ma takiej zabawki chyba..najwiecej czasu zajmuja rzeczy zwykle, czyli zabawa butlelką plastikową, albo przekładanie kolorowych płyt :) a tak w ogóle to z praktyki widzę że mója córka lubi - ogólnie książki - czekając na śniadanie potrafi je przeglądać bite 15 minut!!!! - ludziki z serii Little People z Fisher price, w autobusie - układa w autobusie, wyjmuje, cuduje :) też długo się tym bawi - piesek drewniany do pchania...też lubi z nim chodzić, biegać, ile śmiechu przy tym!

Gość gość
Gazeta. Najpierw przegląda, później pod nadzorem rwie na strzępy. Słuchawki bez tych gumek do uszu. Zabawa na godzinę. Nadzór niezbędny. Telefon komórkowy.

Gość gość
gościu powyżej bardzo ambitne:)

Gość gość
Moje 15 miesięczne dziecko najdłużej bawi się: -plastikowa butelka i nakrętka (dobre kilkanaście minut zakręca i odkręca) -butelka szklana np. po bobofrucie z nakrętką -słoik i nakrętka -garnki/patelnie i przykrywki -jakiś pojemnik/miska do którego trzeba wrzucić mnóstwo drobnych zabawek, przedmiotów, klocków itp wyrzuca na podłogę, potem do środka itp -książeczki -taki zestaw z Edufan do nauki kolorów (ale usprawnia maluszkowi koordynację ręka-oko, uczy myślenia itp., kupiłam na allegro). Drewniana zabawka z otworami (5 dziur różnej wielości) w 5 kolorach, do tego drewniane kółka z uchwytem. Trzeba dopasować kołko do otworu. 25zł to kosztowało ostatnio jak zamawiałam. Oczywiście najlepsza zabawa to dorwanie sie do laptopów i wyrywanie klawiszy, no ale nie dajemy, chociaż mały czasem jest szybszy i trzeba potem klawisze na miejsce wkładać.

Gość gość
Do 23 42 Hihi moje dziecko ma peeeeełno zabawek. Maty, pchacze, klocki, garnuszek, cuda na kiju. I najbardziej lubi rzeczy, które rodzice mają akurat w ręku. A jakie ty proponujesz ambitne zabawy?

Gość gość
Widocznie ta osoba albo nie ma w ogóle dzieci, albo nie daje im nic, co zabawką nie jest. Jak mój syn chce te butelki, garnki to dostaje. Jeśli odkręcając i zakręcając butelkę dobrze się bawi, a przy tym może poćwiczyć sprawność paluszków- super. Jak chce uparcie celować przykrywką na garnek, albo dopasowywać jedną przykrywkę do różnej wielkości garnków -proszę bardzo. Dziecko jest też szczęśliwe, gdy może wyjmować talerze i garnki ze zmywarki i mi przynosić.Wszystko, co nie jest zabawką, jest najlepsze w tym wieku. A z zabawek to moje dziecko bardzo lubi grać na dzwonkach chromatycznych.

Gość gość
dzieci bardzo lubia kolorowe zabawki takie jaskrawe i wtedy wszystko na spokojnie :) www.youtube.com/watch?v=glVAzwRFphs

Gość gość
Może jakieś zabawki interaktywne. Moja Maja uwielbia wszystko co gra, świeci się, może przy tym potańczyć :) Ja dla niej zabawki zamawiam na allinside.pl

Moja córka jest w tym wieku i uwielbia zabawki interaktywne. Zamawiam je na bajdocja.pl, bo mam gwarancje doskonałej jakości i niskiej ceny.