Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to moze byc

Polecane posty

Gość gość

Oj jakiegos czsu mam dziwny problem uczucia pelnosci w gardle... nie jestem chora i nie wiem przez co to mam.. jakbym miala tam jakas gule ;/ czy moze to powodowac powiekszony migdal?

Gość gość
refluks, coś na tle nerwowym, podrażniony przełyk, albo ten migdał (migadły możesz sama obejrzeć w lustrze, czy sa czerwone i duże). Laryngolog się kłania :)

Gość gość
Albo chora tarczyca ...

Gość gość
O matko:(

Gość gość
Misesiac temu robilam wyniki i tarczyca w porzadku

Gość gość
ja mam to samo, nawet bylam u laryngologa ostanio, dal mi leki ale nie pomaga, to moze byc nerwica albo kregoslup szyjny, tarczyca raczej nie

Gość gość
czy masz peblemy z kregoslupem szyjnym? mam to czesto i na zdjeciu wyszla zmiana w kregoslupie, to moze sie tak objawiac, ja mam ta gule wiele lat i chrype, moze to byc alergia tez na cos, masz koty?

Gość gość
Nie..kotow nie mam a co z tym kregoslupem? Powiedz cos wiecej..to cos powaznego?

Gość gość
ja juz mam dlugo zmiane w kregoslupie, tzn kregi nachodza na seibie ocieraja sie i to boli ale z tym sie zyje, widocznie cos sie wyrobilo, ja moze to odczuwam w gardle, moze jest jakis ucisk i ja czuja przez to ta gule

Gość gość
a czujesz jakby ci wydzielina jakas plynela z gory do gardla? czasem zapalenie zatok wywoluje podraznienie gardla i stad uczucie spuchniecia gardla

Gość gość
Oo wlasnie czasem mam takie uczucie jakby plynely mi za przeproszeniem smarki ale to jest bardziej plynne..taka wydzielina

Gość gość
mam to samo, mozesz miec tak jak ja niezyt, to znaczy suchosc sluzowek, i ta wydzielina taka gesta jakby kleista, ja biore wit a i e, biostymina i olejek do nosa na lepsze nawilzenie, ale chrype mam nadal i wkurza mnie ta kleista wredna wydzielina, ktorej nie moge polknac,

Gość gość
Przyczyna leży na tle nerwowym - mimo to radzę jeszcze raz zrobić badania tarczycy: TSH, FT3 i FT4 co najmniej !

Gość gość
mnie jeszcze piecze glowa na czubku, nie wiem czy to powaizane z zatokami jest, ten smark na tylnej stronie gardla jest zielony, sprawdzalam latarka do gardla, obejrzyl gardlo dobra latarka ktora mocno swieci, moj smark jak zblizal sie do gardla to ja go widzialam, byl zielony

Gość gość
wyniki tarczycy mam idealne, wszystkie

Gość gość
a pika ci czasem powieka? moze byc braki magnezu i stad ucisk