Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam problem z psami. Pomóżcie, proszę

Polecane posty

Gość gość

Mam 2 psy. Suka labrador ( w maju rok ) i pies moskiewski stróżujący ( 3 lata ) mieszkają w budach, mamy bardzo dużą posesję, mają gdzie się wybiegać, na pewno nie nudzą się, bawią się z dziećmi, mąż ma firmę koło domu, ciągle ktoś kręci się po podwórku. Na brak uwagi nie cierpią, jednak zachowują się jak 2 natręty. Pchają się ciągle na taras, łażą za mną krok w krok, ślinią, brudzą, takie 2 głupki :O Szira, tak zwie się suka, robi nam co rano wystawki przed domem, znosi zabawki, śmieci wyciąga ze śmietnika, wszystko co znajdzie to przed drzwi nam wlecze :O nie wiem o co jej chodzi...czasem nawet na to nasra, i wogole robi zawsze koło domu.

Gość gość
Tak je wychowałaś, nic już nie zrobisz. :classic_cool:

Gość gość
natomiast pies szcza na wszystko :O na samochody najczęściej a dzisiaj nawet nalał mi na wózek dziecięcy :O jak go tego oduczyć ?

Gość gość
To straszne co Pani pisze. Współczuję tym psom takich właścicieli. Chyba, że Państwo udadzą się na Szkolenie Psów, do osoby, która sama posiada wyszkolone psy, potwierdzone udanymi startami w zawodach psiego posłuszeństwa.

Gość gość
jej nie wychowywałam od początku, dostałam ją od brata. Oni trzymali ją w mieszkaniu i na dwór nie wyprowadzali. O CO JEJ MOŻE CHODZIĆ Z TYM SYFIENIEM ?

Gość gość
bo mlode, musisz je nauczyc metoda kara wynagrodzenie, albo oddac do tresera

Gość gość
czemu współczujesz psom ? co ja niby im złego robię ?

Gość gość
labradory to psy bardzo towarzyskie , cierpią kiedy nie maja kontaktu z człowiekiem , Nie ma znaczenia , że ktos isę kręci albo że biegaja po podwórku . Musisz znaleść troche czasu dla nich , wyjść poza teren żeby pobiegały, powąchały inne smrodki .To nie są psy introwertyczne - to żywe istoty , chcą uwagi , ciepła, zabawy . Piest to nie jest ruszająca sie rzecz , to żyw istota .

Gość gość
psy są zadbane, mają wszystko co psom potrzebne, dobrze odżywione ( na moje oko nawet za dobrze ) co mam niby do budy się do nich wyprowadzić i głaskać całą noc po ogonkach czy co ?

Gość gość
Uuuu, trzymasz psy w budzie. Zaraz zostaniesz zjechana, lepiej uciekaj. :classic_cool:

dobrze pisze gość o żywych istotach . Labradory to nie sa psy podwórkowe , potrzebują kontaktów z ludźmi, innymi psami , potrzbują bodźców żeby sie nie nudzić . A jeśli tobie wydaje sie,ze pies to tylko wystarczy ,żebyzarcie miał i już jest ok - to też im współczuję . Mam labradora i inną sukę wieloowocową;) i mimo ,ze mam duży teren zawsze staram ise nimi wychodzić i pościęcić im trochę czasu .

Gość gość
często biorę ją na spacery, pół dnia ma kontakt z ludżmi

nie mam nic przeciwko budom ,o ile śa przeznaczone dla psów mogących w nich mieszkać .Ale ty masz 10 miesięcznego labradora i narzekasz, że pies chce ise bawić ? i dziwi cie to ? w ogóle wiesz cos o tych psach ?

Gość gość
masz problem z czytaniem...mam 2 psy. wet powiedział, że labrador jak najbardziej na dwór się nadaje, a w mieszkaniu się męczy

Gość gość
a te budy to niby dla kogo mam jak nie dla psów ? dla kotów ? budy są duże i ocieplone. Psy są wybiegane, wybawione. Dzieci bawią się z nimi. Pytam się tylko dlaczego ona mi tak syfi. Mieliśmy labradorkę, nie robiła tak.

a ty masz problem ze zrozumieniem tego co sama piszesz . Przecież podobno nie mieszkasz w mieszkaniu tylko domu . nie widziesz róznicy ?

Gość gość
co do szkoleń psów, oddawał ktoś ? boję się, bo słyszałam, że biją tam psy. Czy to prawda ?

widocznie jest tak dobrze jak piszesz skoro psy jakiś dyskomfort ocdczuwają . No ,ale p rzecież ty i tak wszystko wiesz lepiej - to jaki sens udzielać ci rad ?

Gość gość
mieszkam w domu, szira przez pierwsze miesiące mieszkaał w mieszkaniu, jak wyżej napisałam dostałam ją od brata.

Gość gość
Polecam przeczytac ksiazki Zaklinacza psow. Dowiesz sie wtedy dlaczego Twoje psy wcale nie są "wybiegane" oraz jak "działa" pies. Naprawde polecam.

Gość gość
miałam psy całe życie i nigdy nie miałam z nimi problemów. Nie umiem tresować psów, polecacie jakieś książki lub strony na ten temat.

Gość gość
Potrzebują duuuużo miłości i suka tak to okazuje Przynosi Wam co ranek dary pod drzwi Ona tak to widzi Tylko jakieś szkolenie czy porada kogoś kto się na tym zna I nie słuchaj tych oszołomów co najlepiej to by z psem pod jedną kołdrą spali a fuuuu Świetne warunki im zapewniasz Pozdrawiam

Gość gość
A SZKOLENIA ?

Gość gość
he he właśnie tak to trochę wygląda, prezenty

Gość gość
Poszukaj dla labki nowego domu, lab do budy się nie nadaje , z racji predyspozycji. A ja wet powie,że kryć raz dla zrowia suczki, bo i tacy mądrzy bywają, to pokryjesz? Nic njie wiesz o psach, dołsownie zerwo świadomości. Skontaktuj się z kim z forum labó, bo z tego co piszesz, to ty nawet sama domu normalnego suczce nie jesteś w stanie znaleźć.

Gość gość
Szkolenia samego psa nic nie da, ludzie wiecej ucza się podczas szkolenia niż pies.Pies i człowiek to zespół, a laska jest całkiem lewa w psich tematach, dobrze ktoś wyżej napisał, suka powinna trafić do nowego domu, w tym domu to masakra.

Gość gość
"zaklinacz psów " cesar millan ? taki autor ?

Gość gość
Czy waszym zdaniem labradorka powinna być w domu ?

Gość gość
Każdy pies musi mieć zapewnione spełnienie jego/jej instynktów. Tresura nie ma absolutnie nic do czynienia z problemami zachowania. Największy teren, najwspanialsza buda, najsmaczniejsze jedzenie nic nie pomoże. Pies to wspaniała istota, i aby był szczęśliwy trzeba zadowolić jego instynkty a nie, mieszać je z tym, co ludzie lubią. Pies nie widzi różnicy czy kawior kosztował 1000 zł za kilogram, czy 5 zł za kilogram. Zje jeśli mu smakuje, lub nie, a człowiek? Jak najbardziej. Pies potrzebuje kontaktu poza podwórkiem, innych psów, a przedewszystkim lidera. Ktoś kto nie potrafi odróżnić zachowań od tresury nigdy nie powinien posiadać psa.

Gość gość
krycia na pewno nie będzie, bo jest wysterylizowana.