Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty na dziecko Konkubenta

Polecane posty

Gość gość

Znajoma mi ostatnio powiedziala, ze moge odpowiadac za dlugi alimentacyjne swojego konkubenta. Mieszkamy razem I spodziewamy sie dziecka. Tylko ja pracuje. Czy komornik moze sciagnac zaleglosci z mojej pensji ???

Gość gość
Nie. Ale może ci zabrać telewizor, lodówkę, buty i kiecki. I Bedziesz biegać boso z gołą d..ą i patrzeć w gwiazdy ;)

Gość gość
RE: Alimenty od macochy Art. 129. § 1. Obowiązek alimentacyjny obciąża zstępnych przed wstępnymi, a wstępnych przed rodzeństwem; jeżeli jest kilku zstępnych lub wstępnych - obciąża bliższych stopniem przed dalszymi. Art. 144. § 1. Dziecko może żądać świadczeń alimentacyjnych od męża swojej matki, nie będącego jego ojcem, jeżeli odpowiada to zasadom współżycia społecznego. Takie samo uprawnienie przysługuje dziecku w stosunku do żony swego ojca, nie będącej jego matką. Art. 132. Obowiązek alimentacyjny zobowiązanego w dalszej kolejności powstaje dopiero wtedy, gdy nie ma osoby zobowiązanej w bliższej kolejności albo gdy osoba ta nie jest w stanie uczynić zadość swemu obowiązkowi lub gdy uzyskanie od niej na czas potrzebnych uprawnionemu środków utrzymania jest niemożliwe lub połączone z nadmiernymi trudnościami.

Gość gość
Od jakiej macochy? Przecież autorka daje dopy bez prawa jazdy, tylko na kartę rowerową. To od jakiej "żony swego ojca, nie będącej jego matką."? Ogarnij się domorosła prawniczko! ;)

Gość gość
a ty co jedynek nazbierales dzisiaj ,ze powstrzymac sie nie mozesz od agresji.Czy to moze juz taki spaczony charakter ?:):):)

Gość gość
Nie tyle charakter, co alergia ;););)

Gość gość
Mieszkamy w moim mieszkaniu I wszystkie cenne rzeczy sa zakupione przezemnie I mam na to dowody w postaci faktur imiennych lub przelewow z mojego konta. Wiec skoro komornik nie moze zajac mojej pensji to czemu moze zajac moje rzeczy ? Nie rozumiem tego. Na mnie przeciez nie ciazy obowiazek alimentacyjny. P.S. To czy komus ,,d******py,, bez papiera czy z papierem to juz moja sprawa ;-) i nie zwiazana z tematem.

Gość gość
wzięłas sobie przydupasa, który na własne dziecko nie płaci, utrzymujesz go, zrobił ci kolejne dziecko i jeszcze komornik zacznie ci z domu rzeczy wynosić...skąd się takie głupie kobiety biora???

Gość gość
"czemu moze zajac moje rzeczy ? Nie rozumiem tego. " Bo ty nierozumna jesteś, Ale moze zająć. Bo to jest takie fiki-miki: - ty zakładasz że prawo jest głupsze od ciebie - a prawo mówi: hola głupia pesdo! Prawo też ma swoje prawa!

Gość gość
autorko jesli masz rachunki, potwierdzenia ze rzeczy sa kupione przez ciebie to zaden komornik nie moze polozyc na tych rzeczach łapy, tak samo jak i na twojej pensji. Nie martw sie na zapas. Ale na wszystko trzymaj potwierdzenia zakupu.

Gość gość
autorko - nie słuchaj idiotów, większość siedzi na kafeterii żeby komuś dopiec, powyzywać, naubliżać twojego osobistego majątku nie ma prawa żaden komornik na obcego bachora zająć i ty nie będziesz nic płacić nawet żona bez intercyzy nie płaci na dziecko swojego męża nie będące jej dzieckiem, a ty bez pepierka tym bardziej prawo wyraźnie mówi, jak tu jakas p***a zacytowała, że "jeśli odpowiada to zasadom współżycia społecznego" jakby umiała p***a interpretować, to wiedziałanby że aby obca osoba płaciła na obcego bachora musiałby by być spełnione extremalne warunki - np. konkubina milionerka, bezdzietna, a jej facet uchylający się od płatności żaden sąd nie zasądzi od matki pieniędzy na obce dziecko, którego utrzymanie i potrzeby są na pierwszym miejscu do spełnienia

Gość gość
Nie koniecznie. Bo: : "prawo mówi: hola głupia pesdo! Prawo też ma swoje prawa!" I jest prawne domniemanie że tam gdzie mieszka ten śmieć, to ruchomości należą do niego. Więc ćwicz bieganie nago w blasku księżyca. !!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz. Moj konkubent mial czasowe problem finansowe, ale juz pomalu wszystko sie unormowuje I zamierza splacic wsxystkie zaleglosci. Nawet ostatnio byl u komornika, zeby sie z nim jakos dogadac. On poprostu nie placil cala kwote, Bo miesiecznie zawsze staral sie cos wyslac. A byla zona pobierala dodatkowo pieniadze z FA

Gość gość
Wszystkie nieruchomosci I ruchomosci naleza do mnie i mam na to dowody. Ale o tym chyba juz pisalam. A placic na obce dziecko nie zamierzam, mam swoje i to je mam obowiazek utrzymac.

Gość gość
Nie dodatkowo, głupia pesdo - tylko zamiast. Zobaczymy jak będziesz ćwierkać jak tobie nie będzie płacił alimentów. A to będzie już nie długo ;)

Gość gość
A ja tak sobie myslę że ta jego eks to mało kumata jest.Z czego on te alimenty spłaci jeżeli nie pracuje???Urzad skarbowy panu by trzeba przysłać.

Gość gość
Nie bede cwierkac, bo jakby co to stac mnie wychowac dziecko samej. Inaczej nie robilabym sobie dzidziusia ;-)

Gość gość
Urzad Skarbowy ???? Hahaha w jakim kraju wy zyjecie ??? I co ten US mu zrobi ??? Ale widac, ze po drugiej stronie komputera siedza samotne zgorzkniale rozwodki, Bo jadu Tu pelno

Gość gość
ale jakim to trzeba być draniem żeby własne dziecko zostawić bez środków do zycia...

Gość gość
To ty zrobiłaś sobie dziecko z żulem? Straszna desperacja. Jesteś aż tak bardzo brzydka? Czy aż tak bardzo stara?

Gość gość
Nie z zulem, wrecz przeciwnie ;-) ale to juz nie jest temat do rozmow na forum. Wazne, ze jego eks moze mnie co najwyzej cmoknac w tylek.

Gość gość
Jeśli sprawia ci to przyjemność - to jesteś godna swego przydupasa. Jesteście dobraną parą. Można powiedzieć: Żul i Żulia ;)