Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile jajek tygodniowo moze jesc 20 miesieczne dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Dodam, ze jajka sa od szczesliwych kur :)

Gość gość
jejciu ile sama chcesz, ja osobiście za jajkami aż tak strasznie nie przepadam, jem jakoś raz w tygodniu więc moje dziecko tak samo

Gość gość
po prostu moje dziecko bardzo lubi i mogloby jesc codziennie, ale to chyba byloby za duzo 7 jajek w tyg. Poza jajkiem niewiele lubi na kolacje - praktycznie nic, najwyzej chleb z maslem.

Gość gość
miałam podobny problem z synkiem, to znaczy jak skończył rok to nie chciał nic jeść opróćz chleba, na śniadanie, chleb, na obiad, na kolację..... cóż na śniadanie ok - kanapki, ale obiad.... trochę drastyczne ale.... musiałam go trochę przetrzymać.... zamiast np o 16 to około 18 obiad i jak zgłodniał to jadł mi już normalnie ziemniaki, kaszę, kotleciki.....

Gość ex_debill_konkubina
lekarka w Polsce powiedziałam mi raz, że chłopcy w tym wieku (coś między 2 a 3 lata) nie powinni jeść więcej niż 3 jaja tygodniowo, bo będą mieli szybko wzwody... ja nie wiem do końca czy ona była poważna, bo mój i tak tyle nie jadł, ale poszukaj może informacji, albo zapytaj swojego lekarza

Gość gość
tez mnie to interesuje, syn ma niecale 3lata i uwielbia jajka, zwlaszcza gotowane... Nawet ograniczajac zjada w tygodniu ze 6, bo na raz dwa spokojnie zje... Ale ten argument ze wzwodem dziwny :D

Gość gość
wzwody mają chłopcy od urodzenia :O miałam o tobie lepsze mniemanie. Masz syna?

Gość ex_debill_konkubina
mam syna i nie rozumiem co ma mniemanie o mnie do mojego posta? LEKARKA w Polsce, którą musiałam (nie chciałam ) odwiedzić taką mi uwagę rzuciła przy okazji dyskusji już nie pamiętam na jaki temat - piszę, żeby pogrzebać i sprawdzić, bo z palca sobie nie wyssałam:) a że chłopcy mają wzwody to zauważyłam, ale zbyt dużo jajek ma potęgować i przyspieszać to zjawisko

Gość gość
a nie szukałaś o tym informacji tylko polegasz na zdaniu jednego lekarza, który jest tylko człowiekiem i może mylić się?

Gość gość
Spokojnie 4-5 sztuk może jeść.

Gość gość
Z ta opinia,ze duzo jajek to poteguje wzwody tez sie spotkalam ale dla mnie to bzdura. No chyba ze jajka to jakis afrodyzjak;) tak czy owak,moj syna ma wzwody od poczatku a jajek nienawidzi i nie che jesc w ogole. A w diecie takiego dziecka powinno byc max3-4 jajka w tyg. To wg schematu.

Gość gość
Mój jadł w tym wieku jedno dziennie, konsultowałam z pediatrą bo też nie wiedziałam czy dobrze, ale mówiła że jeśli mamy swoje jajka to można mu tyle dawać, tylko żeby zwracać uwagę na inne rzeczy, jak je pastę z jajkiem czy omlet, naleśniki czy nawet leniwe to już niekoniecznie podawać tą jajecznicę. Jadł tak bardzo długo, dopiero niedawno mu przeszło a ma 3 lata. Jajek ze sklepu raczej bym nie dawała tyle. No i uwzględniałam je jako porcję białka, bo mięsa praktycznie nie jemy.

Gość gość
Mój jadł w tym wieku jedno dziennie, konsultowałam z pediatrą bo też nie wiedziałam czy dobrze, ale mówiła że jeśli mamy swoje jajka to można mu tyle dawać, tylko żeby zwracać uwagę na inne rzeczy, jak je pastę z jajkiem czy omlet, naleśniki czy nawet leniwe to już niekoniecznie podawać tą jajecznicę. Jadł tak bardzo długo, dopiero niedawno mu przeszło a ma 3 lata. Jajek ze sklepu raczej bym nie dawała tyle. No i uwzględniałam je jako porcję białka, bo mięsa praktycznie nie jemy.

Gość ex_debill_konkubina
pisałam wyżej dlaczego nie szukałam - ponieważ mój syn i tak nie jadał więcej niż 3- kto potrzebuje ten sobie poszuka:)

Gość gość
duzo jajek moze jesc no tak na spokojnie :) www.youtube.com/watch?v=glVAzwRFphs