Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

czy mozna gdzies kupic tussipect bez recepty

Polecane posty

?

Gość gość
chyba w necie, ale po co, nie lepiej iść do lekarza i dostać? Chyba szybciej i taniej.

pewnie tak, ale co mu powiedziec? prosze mi przepisac tussi bo kaszle? :D boje sie ze sie skapnie ze nie do konca po to mi potrzebne..

Gość gość
efedryna? serio? zejdź na ziemię i zacznij sama się uczyć

tu nie chodzi o nauke. pseudoefedryna to chyba jednak nie to samo co efedryna ;)

To prawda, nie jest to samo. Generalnie żałuję że zlikwidowano sklepy z dopalaczami

ja nigdy dopalaczow zadnych nie stosowalam, jedyny moj "styk"z tego typu rzeczami to efka

Gość gość
dorośnij dziecko

Gość gość
Zgadza się, pseudoefedryna to nie to samo co efedryna (aczkolwiek bywa użyteczna). Dokładnie - masz powiedzieć, że męczy cię kaszel i prosisz o Tussipect, bo kiedyś już ci pomógł. >>efedryna? serio? zejdź na ziemię i zacznij sama się uczyć. Po użyciu efedryny także trzeba się samemu uczyć, wiedza nie wchodzi sama do głowy ani nie zażywa się inteligencji w postaci syropu. Tego rodzaju środku służą tak naprawdę poprawieniu wydolności fizycznej naszego organizmu, jeśli potrzebujemy uczyć się, a jesteśmy fizycznie zmęczeni. Trochę jak z kawą, energy drinkami itd.

Z tussipectem to jest taki kłopot, że oprócz efedryny zawiera inne substancje. Tak to jest jak nie ma legalnego obrotu narkotykami

Gość gość
tyle że kofeina nie jest pochodną amfetaminy

Gość gość
oj tam w tussim to tymianek bodajże albo inne zielsko ;)

slyszalam tez, ze niektore apteki sprzedaja bez recepty.. ale nie wiem ktore np w Krakowie a pasowalaby wieksza ilosc, no kurcze pomysle z tym lekarzem, dzieki :)

Gość gość
No ale po co ci ta kofeina? Nie bądź dzieckiem i wstań rano do roboty bez wspomagaczy. Da się? Pewnie się da, ale po co, skoro sobie można pomóc i nikomu to nie szkodzi. Efedryna zażywana rozsądnie więcej może pomóc niż zaszkodzić, tak samo jak mocna kawa, tak samo jak piwko po pracy, tak samo jak red bull. Wszystko to jest potencjalnie śmiertelne, ale mówimy o dorosłych ludziach, którzy wiedzą co robią.

Czy was p******o? Amfetamina w całej Polsce kosztuje góra 30 zł /gram, po co się bawić w jakieś śmieszne, ledwo działające substytuty? Napijcie się kawy. :)

Gość gość
efedrynę porównujecie do kofeiny? Bardziej rozsądne byłoby porównanie jej do amfy

tak wlasciwie to do hejterow- moja sprawa, moje zycie, moje zdrowie jesli wykazuje sie glupota i lekkomyslnoscia, to tylko i wylacznie moja decyzja

gøupie pytanie- jak sie "Zazywa"amfetamine? nigdy bym czegos nie wciagnela nosem :D poza tym nie mam dojsc a szczerze to chyba nie bawilabym sie w takie rzeczy. dla mnie efedryna to nie narkotyk, amfetamina juz tak

Gość gość
z pseudoefedryny można wyczarować coś naprawdę fajnego, bez żadnych recept, ale tutaj nie podam, kto szuka ten i tak znajdzie :)

Gość gość
Efedrynę najlepiej porównać do pseudoefedryny. Przypominam, że nie tak dawno temu tussipect był dostępny bez recepty i nie wiązało się to ani z falą uzależnień ani przedawkowań. Brało się to na kaszel. Nie demonizujmy rzeczy, ktore wcale demoniczne nie są i być nie muszą. Jak ktoś chce to może się otruć proszkiem do prania, a to nie powód, żeby wydzielać go ludziom i kontrolować czy na pewno używają zgodnie z przeznaczeniem. No, ale póki co tussipect jest na receptę, jeśli chcesz go nabyć, to najłatwiej zrobisz to drogą oficjalną, przez lekarza.

nic nie zamierzam kombinowac. spoko, jakos zdobede tussi, jak nie to zawsze zostaje pseudoefedryna

Gość gość
Przypominam, że nie tak dawno temu tussipect był dostępny bez recepty i nie wiązało się to ani z falą uzależnień ani przedawkowań. Brało się to na kaszel. *** na kaszel - czyli góra przez parę dni w roku :D

Gość gość
Dokładnie tak - przez parę dni w roku. Może i byli popaprańcy, ktorzy szprycowali się dla funu przez cały rok akademicki, ale chyba do nich autorka nie należy (bo wiedziałaby co i jak zdobywać) i nie o to chodzi w tym temacie.

Gość gość
chyba wlasnie o to chodzi w tym temacie - autorka pyta jak zdobyc narkotyki

Gość gość
Gdyby chciała zdobyć narkotyki, nie pytałaby tutaj i nie o efedrynę. Pyta o zdobycie leku do incydentalnego użytku po coś tam. Gdyby chciała przyjmować ją stale, szukałaby stałych źródeł.

Gość gość
ona chce to na odchudzanie!

Gość gość
Kolejna idiotka