Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dostać się do ginekologa w Londynie na NHS?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jak w temacie. Nie korzystałam jeszcze z pomocy lekarskiej, póki co mam założoną kartę u mojej GP. Jaka jest procedura dostania się do ginekologa, chciałam wyjąć wkładkę antykoncepcyjną(spiralę). Chciałabym to zrobić jak najszybciej, czy musze miec skierowanie od mojej GP i ile się czeka na wizytę u gina? Pozdrawiam.

Gość gość
a po co chcesz ją wyjąć?

Gość gość
możesz to zrobić jak wrócisz do Polski

Gość gość
Idz do pierwszej lepszej walk in clinic i Ci wyjma , GP nie da Ci z takiego powodu skierowania do ginekologa , tylko powie Ci to co ja .

Gość gość
genito-urinary clinic albo idz do GP i powiedz ze chcesz wyjac, pielegniarka moze zrobic takie rzeczy. Tutaj ginekolog to w przypadku jakichs powaznych problemow niestety

Gość gość
do Polski nie zamierzam wracać,pozamykałam wszystkie sprawy tam--nawet nie mam ubezpiecznia w Polsce,żeby skorzystac z wizyty u lekarza. Chcę wyjąć, bo chce zajść w ciążę.

Gość gość
myslisz,że GP jest w stanie samodzielnie wyjąć mi spiralę? Boję się czy ona się będzie znała na takich rzeczach. żeby mi czegoś nie uszkodziła :( :( i jeszcze jedno pytanie--może któraś z Was wyjmowała? czy to się robi tylko w czasie miesiączki? czy w kazdym dniu cyklu mozna?

Gość gość
W czasie miesiaczki ??????? A kto by Ci tam grzebal w czasie miesiaczki ?

Gość gość
zakładałam w Polsce i gin powiedział,że zakłada i wyjmuje się tylko w czasie miesiączki--więc sugeruję się opinią lekarza.

Gość gość
spirale mialam zakladana u GP, mojej GP, zapewne ona tez wyjmuje bo nie widze innego wyjscia. nie martw sie oni sie znaja na tym. a jak nie chcesz do GP to tylko prywatnie do jakiejs Polskiej kliniki

Gość gość
Idz do swojego GP, po takie cos nie wysla cie tu do ginekologa, mieszkam tu od 9 lat i u ginekologa bylam tylko 2 razy jak mialam biopsje robiona. Mozesz dostac skierowanie tylko w powaznych przypadkach.

Gość gość
Tyle lat tu mieszkasz i nie wiesz ze do ginekologa chodzi sie do Walk In Clinik ?! Tam nie trzeba umawiac wizyty , idziesz i widza Cie od razu ( trzeba w kolejce poczekac ) .

Gość gość
mieszkam tutaj od roku, nie korzystałam dotychczas z żadnej konsultacji lekarskiej---czy to taka ujma nie wiedzieć czegoś?

Gość gość
To bylo do kolezanki wyzej ktora 9 lat tu mieszka .

Gość gość
Zadzwon do NHS Family Planning Clinic- poszukaj w necie numeru do przychodni w twoim rejonie albo zadzwon do swojego GP a on skieruje cie do odpowiedniej kliniki.

Gość gość
Walk in , family planning czy sexual health clinik to wszystko to samo tylko inna nazwa

Gość gość
in walk in clinick nie ma ginekologa tylko sa gp's i pielegniarki, przynajmniej w tych, w ktorych bylam

Gość gość
Dobrze dziewczyny pisza, zadzwonndo byle jakiej Gum clinic I ci wyjma bez problemu, najblizsza siebie znajdziesz na stronie nhs

Gość gość
Jak nie ma ginekologa w Walk in clinic , lekarze tam przyjmujacy to wlasnie ginekolodzy , a nie GP .

Gość gość
Chyba ci sie cos pomylilo. Walk in clinic jest od wszystkiego, wiec dlaczego mieliby tam pracowac ginekolodzy? tam sa glownie pielegniarki i paru lekarzy rodzinnych. W GUM tez sa glownie pielegniarki. Natomiast zeby sie dostac do ginekologa to musisz miec skierowanie od GP. Wlozyc i zdjac spirale moze pielegniarka lub GP.

Gość gość
Nie wiem gdzie mieszkasz ale w Londynie na przyklad Walk in clinic sa tylko i wylacznie ginekologiczne , nie pracuja tam GP tylko ginekolodzy .

Gość gość
w Londynie w walk in clinic ginekolodzy? To chyba w innym Londynie. Bylam kilka razy w takich walk in centre, za kazdym razem w roznych i tam sa wlasnie pielegniarki lub GP bo tam sie idzie ze wszystkim jesli nie chce/nie moze sie czekac na wizyte u GP. Ja tam bylam z zapaleniem ucha, zapaleniem ukladu moczowego, poparzeniem slonecznym i przeziebieniem. Ginekolog tylko z polecenia od GP. Moze chodzi Ci o sexual health clinic? Ale to tez raczej pielegniarki.

Gość gość
Laska wyzej ma racje - Ty dziewczyno mylisz Walk in z emercency , Walk in to specjalne miejsca ( nie przy szpitalach ) gdzie idziesz z problemami ginekologicznymi , wysmialiby Cie jakbys ram z zapaleniem ucha poszla hahaha , mieszkam tu 20 lat i mialam wiele do czynienia przez te lata z walk in , family planning i innymi takimi miejscami , tam pracuja pielegniarki i ginekolodzy . Idz zapytaj a potem sie wymadrzaj , tylko nie idz czasem na emercency do szpitala pytac tylko do Walk in , powiedz ze Cie ucho boli hahaha

Gość gość
o prosze nawet wiecej: 'NHS WICs are usually managed by a nurse and are available to everyone.' I co dalej bedziecie sie klocic? Nauka angielskiego nie boli a jak tu mieszkasz 20 lat to wypadaloby troche umiec. Wstyd hahaha

Gość gość
Ja znam Walk in clinics w Londynie ktore sa tylko i wylacznie ginekologiczne , chodzilam do takiej na Paddingtonie , kolo St. Mary's Hispital , potem do innej na Wimbledon jak sie przeprowadzilam i to tylko i wylacznie ginekologiczne Walk in , widzi Cie na poczatku pielegniarka ale jak jest jakis problem to wola lekarza ginekologa a nie GP , gdyby GP tam przyjmowali to tak samo dobrze mogliby miec fotel ginekologiczny w Surgeries . A angielski znam perfekcyjnie mieszkam dluzej w Anglii niz mieszkalam w Polsce . Wiec widocznie sa teraz tez i inne walk in , ja takich nie znam .

Gość gość
Ale to nie sa walk in clinics tylko walk in sexual clinics i o ta roznice mi wlasnie chodzilo ale najlepiej sie wyklocac jak sie nie wie....

Gość gość
W temacie mowa o ginekologu , a wiec piszac o walk in jest to oczywiste ze mam na mysli wlasnie walk in gdzie idzie sie z problemami ginekologicznymi a nie z bolem ucha .

Gość gość
Poza tym to sa wlasnie walk in , taka maja nazwe na budynku a nie walk in sexual clinic .