Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do jakiego kraju wyjechac??

Polecane posty

Gość gość

Chce wyjechac i zaczac nowe zycie za granica. W jakim kraju najlatwiej bedzie zaczynac od zera??

Gość gość
jezyk zawod?

Gość gość
chodzi o kraj europejski

Gość gość
Islandia

Gość gość
jezyk nie ma znaczenia, naucze sie kazdego, na razie tylko angielski. Jestem po LO. Jak czytam fora, to widze mnooostwo osob, ktore wyjechalo za granice bez jezyka i teraz po ilus tam latach prowadza wygodne zycie. Nie chce sie pchac do UK, bo tam maja dosc Polakow.

Gość gość
to jakis kraj skandynawski Norwegia,Dania,szwecja

Gość gość
no ale piszesz z doswiadczenia? wiem, ze faceci maja latwiej i wszedzie dostana prace na budowach, z kobietami jest inaczej.

Gość gość
W Europie to do Niemiec. To potężna gospodarka, kraj po sąsiedzku, język niemiecki używany jest też w innych krajach, więc można się przenieść.

Gość gość
ok, tylko pytanie czy niemcy to kraj, w ktorym latwo zaczac komus od zera.

Gość gość
W każdym kraju trudno zacząc od zera. Jeśli chodzisz do liceum, ucz się niemieckiego i pomyśl o studiach w Niemczech. Są jakieś studia dla Polaków w szkole kształcacej urzędników skarbowych. Niemcy chcą kształcić Polaków, żeby pracowali w niemieckich urzędach skarbowych przy granicy z Polską, gdzie jest dużo polskich interesantów. Są też inne możliwości, ale trzeba biegle znać niemiecki. Nauczenie się języka dla młodej osoby nie powinno być problemem.

Gość gość
Juz dawno skonczylam szkole i teraz nie czas na studia, tylko na prace. Wiem, ze nigdzie nie bedzie latwo. Najlatwiej narobic sobie dzieciakow i siedziec na zasilkach - wtedy kazdy kraj mnie przyjmnie z otwartymi ramionami i jeszcze mieszkanie da, ale mnie to nie kreci. Chce sama do czegos dojsc i jestem ciekawa, w ktorym kraju bede miala najwieksze szanse.